Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

15 ενδείξεις ότι ένας άντρας θα είναι εξαιρετικός ως σύζυγος

Ποια χαρακτηριστικά να βάλετε στη λίστα σας αν σας ενδιαφέρει ο γάμος μαζί τουΌταν βγαίνετε ραντεβού με στόχο να παντρευτείτε, πιθανότατα έχετε κάποιο είδος νοητικής λίστας ελέγχου όσον αφορά το τι ψάχνετε σε έναν σύντροφο. Εάν θέλετε να αυξήσετε τις πιθανότητές σας για μακροπρόθεσμη ευτυχία στη σχέση, διαβάστε για τα χαρακτηριστικά που θα κάνουν έναν υπέροχο σύζυγο και προσθέστε τα στη λίστα σας, αν δεν είναι ήδη.

Είναι συναισθηματικά ώριμος.

Αυτό μπορεί να είναι ένα από –αν όχι το– πιο σημαντικά σημάδια ενός καλού συντρόφου! Εάν μπορεί να χειριστεί τα συναισθήματά του εποικοδομητικά, να το αναγνωρίσει όταν κάνει λάθος και να επικοινωνήσει με υγιή τρόπο, έχετε πετύχει το τζάκποτ.

Αντιμετωπίζει καλά τους αγαπημένους σας.

Θα συμφωνήσω μαζί σας – οι οικογένειες είναι σκληρές (μερικές περισσότερες από άλλες). Αλλά ένα ενδεικτικό σημάδι ενός υπέροχου συζύγου είναι αν μπορεί να προσπεράσει τα λάθη της οικογένειάς σας και να τα αποδεχτεί και να τα σεβαστεί γι' αυτό που είναι. Ακόμα κι αν δεν τους συμπαθεί πάντα, τους φέρεται καλά γιατί αυτό σας κάνει ευτυχισμένη, και αυτό είναι το μόνο που τον ενδιαφέρει στο τέλος της ημέρας.

Σας παρακινεί.

Όταν μιλάτε για τους στόχους σας μαζί του, είναι πλήρως με το μέρος σας. Πιστεύει στις ικανότητές σας και ότι μπορείτε να πετύχετε ό,τι θέλετε – και σας το δείχνει με όλες του τις δυνάμεις. Ρωτάει συνεχώς πώς μπορεί να σας υποστηρίξει και τι μπορεί να κάνει για να διευκολύνει τους στόχους σας.

Είναι συνεπής.

Η συνέπεια είναι το κλειδί στη ζωή, ειδικά όταν πρόκειται για γάμο. Σας αξίζει να παντρευτείτε κάποιον στον οποίο μπορείς να βασιστείτε! Αν σας έχει δείξει ξανά και ξανά ότι μπορείτε να βασιστείτε πάνω του, προχωρήστε! Αλλά αν τον έχετε πιάσει να έχει δείξει σημάδια ασυνέπειας, δώστε λίγο περισσότερο προσοχή στο πόσο σημαντικό είναι.

Είναι πραγματικά έτοιμος για γάμο.

Αυτό φαίνεται προφανές, αλλά υπάρχουν πολλοί άντρες εκεί έξω που πιστεύουν ότι είναι έτοιμοι για γάμο ενώ δεν είναι στην πραγματικότητα. Επομένως, δώστε προσοχή στα λόγια του και φροντίστε να τα συνοδεύεις από τις αντίστοιχες πράξεις για να τα υποστηρίξει, γιατί η αλήθεια είναι ότι αν δεν είναι έτοιμος να παντρευτεί, τότε δεν είναι ο τύπος για εσάς.

Θυμάται τα μικρά πράγματα.

Αυτό δείχνει όχι μόνο ότι ακούει, αλλά ότι ενδιαφέρεται αρκετά για να παρακολουθήσει αυτό που λέτε. Είτε κάνει check in μετά από μια συνάντηση με το αφεντικό είτε σας εκπλήσσει με κάτι λίγες μέρες αφότου αναφέρατε ότι το χρειάζεστε, προσφέροντάς το σε εσάς. Και αυτός ακριβώς είναι ο τύπος άντρα που θέλετε να παντρευτείτε.

Ξέρει τι θέλει και το ακολουθεί.

Είτε πρόκειται για τη σχέση μαζί σου, είτε για την καριέρα του είτε για προσωπικούς στόχους, αυτός ο τύπος είναι άνθρωπος της δράσης. Αυτό δείχνει πρωτοβουλία και πάθος –δύο πράγματα που είναι απαραίτητα στις μακροχρόνιες σχέσεις. Αποτελεί επίσης εξαιρετικό κίνητρο να έχεις έναν σύντροφο που κάνει την παραπάνω προσπάθεια για να πετύχει τα όνειρά του.

Δεν έχει πατριαρχικά στερεότυπα

Αγαπάμε έναν άντρα του οποίου η αρρενωπότητα δεν απειλείται τη στιγμή που μαθαίνει ότι βγάζετε περισσότερα χρήματα από αυτόν! Αγαπάμε επίσης έναν άντρα που δεν θέλει να χωρίσει τις δουλειές του σπιτιού και δεν έχει θέμα να κάνει τις δουλειές που έχουν ανατεθεί κυρίως σε γυναίκες – μαγείρεμα, καθάρισμα, σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα, πλύσιμο ρούχων. Αυτό δείχνει ότι σας βλέπει ως ισότιμο συνεργάτη και δεν περιμένει να τα βρίσκει όλα έτοιμα.

Σας ενθαρρύνει να δείτε τους φίλους σας.

Μέρος μιας υγιούς σχέσης είναι να μπορείτε να εμπλακείτε σε σχέσεις ανεξάρτητες από τον σύντροφό σας. Αν νοιάζεται για εσάς, θα θέλει να διασκεδάζετε με τους φίλους σας και να περνάτε χρόνο μαζί τους – σας δίνει χώρο για να ασχοληθείτε πλήρως με τη ζωή αντί να σας εμποδίζει.

Δίνει προτεραιότητα σε εσάς και τη σχέση σας.

Οι καλύτεροι σύντροφοι είναι αυτοί που σας συμπεριφέρονται σαν να είστε το πιο σημαντικό άτομο στη ζωή τους (επειδή είστε). Είτε προγραμματίζει δραστηριότητες ως ζευγάρι για να περνάει περισσότερο χρόνο μαζί σας, είτε παραιτείται από τα νυχτερινά βιντεοπαιχνίδια για να σας φτιάξει τη διάθεση ή κάτι άλλο, σας βάζει πρώτη. Ένας άντρας που δεν το κάνει δεν είναι έτοιμος να γίνει σύζυγός σας.

Ζητάει τη γνώμη σας.

Όχι μόνο την ζητάει, αλλά εκτιμά πραγματικά αυτό που σκέφτεστε. Ένας άντρας που δεν φοβάται να παραδεχτεί ότι δεν έχει όλες τις απαντήσεις είναι χαμηλού εγωισμού, και διαθέτει ευέλικτο και εξαιρετικό υλικό συζύγου. Γιατί ξέρει την αλήθεια: το να παίρνεις σημαντικές αποφάσεις μαζί με τον σύντροφό σου είναι ένα τεράστιο κομμάτι για να έχεις έναν υγιή γάμο.

Μπορεί να σας κάνει να γελάσετε.

Η ζωή είναι ήδη δύσκολη, οπότε γιατί να τη κάνεις πιο δύσκολη με το να παντρευτείτε κάποιον που δεν μπορεί να σας κάνει να γελάσεις; Το να μπορείς να γελάς με τον σύντροφό σου είναι ένας τεράστιος παράγοντας για την ευτυχία της σχέσης – όχι μόνο απελευθερώνει μια χημική ουσία που σας φέρνει κοντά, αλλά μπορεί επίσης να ανακουφίσει την ένταση όταν τα πράγματα είναι δύσκολα.

Είναι σταθερός.

Λένε ότι η ευγένεια είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά που επιδεικνύουν οι υγιείς σύντροφοι. Τώρα, δεν λέμε να παντρευτείς έναν άντρα που λέει σε όλα «ναι», αλλά το να έχετε κάποιον που μπορεί να μείνει σταθερός με τα καθημερινά σκαμπανεβάσματα είναι σημαντικό. Δεν πρέπει ποτέ να νιώθετε ότι θα χρειαστεί να περπατάτε πάνω σε τσόφλια αυγών όταν βρίσκεστε κοντά του.

Είναι γενναιόδωρος στους ανθρώπους γύρω του.

Κρατά πόρτες ανοιχτές για αγνώστους, προσφέρεται να βοηθήσει τη φίλη σου να της αλλάξει λάστιχο και δεν αγανακτεί αν τον χρειάζεται ο αδερφός του στις δύο το πρωί. Το θέμα είναι ότι νοιάζεται για τους ανθρώπους – όχι μόνο για αυτούς που θεωρεί δικούς του, αλλά για όλους. Και δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο χαρακτηριστικό συζύγου από αυτό.

Δείχνει ότι σας νοιάζεται

Όταν σας παίρνει ο ύπνος στον καναπέ, σας σκεπάζει με μια κουβέρτα, όταν έχετε μια κακή μέρα, γυρίζει σπίτι με μια λιχουδιά και πάντα σας αφήνει την πρώτη (και την τελευταία) μπουκιά από το γλυκό του. Ένας άντρας για να γίνει εξαιρετικός σύζυγος θα σκέφτεται πάντα μικρούς τρόπους για να κάνει τη ζωή και την καθημερινότητά σας πιο ζεστή, πιο χαρούμενη και πιο γλυκιά.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να αποτρέψετε μια τοξική σχέση όσο είναι νωρίς

Επειδή η πρόληψη είναι η καλύτερη προστασία, δείτε τι πρέπει να έχετε στο νου σας

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να προστατέψετε τη σχέση σας από την (κακή) χρήση της τεχνολογίας

Χρήση τεχνολογίας και υγιή όρια σε μια σχέση

ΣΧΕΣΕΙΣ

12 κραυγαλέα σημάδια που δείχνουν ότι ο σύντροφός σας δεν σας σέβεται

Μην αγνοείς μερικές σημαντικές κόκκινες σημαίες στη σχέση σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 14 Ιουνίου

Η ενέργεια και η αγάπη που έχετε για τη ζωή θα είναι διάχυτη

ΣΙΝΕΜΑ

Με νέα ταινία και ακόμη ένα all-star cast επιστρέφει ο Wes Anderson

Charlotte Gainsbourg, Scarlett Johansson, Benedict Cumberbatch, Willem Dafoe και Tom Hanks συναντιούνται με τους Benicio del Toro, Michael Cera και Bill Murray σε μια κατασκοπευτική ιστορία

BLOGS

H Cardi B συνεργάζεται με τη Glorilla και τη Megan Thee Stallion στο ολοκαίνουριο “Wanna Be (Remix)”

Μια νέα version του κομματιού από τον δίσκο της Glorilla με τίτλο Ehhthang Ehhthang