Γαλακτοκομικά: 3 προβλήματα που προκαλούν στο δέρμα - AllYou.gr

Search

Γαλακτοκομικά: 3 προβλήματα που προκαλούν στο δέρμα

Ξανασκέψου το πριν τα φας…

21 Αυγούστου 2016

Πριν βουτήξεις το κουτάλι σου σε ένα απολαυστικότατο παγωτό ή ένα δροσερό γιαούρτι με φρούτα, καλύτερα να διαβάσεις πρώτα τα παρακάτω. Ενώ μπορεί να χωνεύεις τα γαλακτοκομικά καλύτερα από άλλους, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ό,τι καλύτερο για το δέρμα σου. Εδώ και καιρό αρκετοί δερματολόγοι υποστηρίζουν ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα ενδέχεται να έχουν κακή επίδραση στο δέρμα σου και να της δημιουργούν από απλές ενοχλήσεις μέχρι και ακμή.

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε scroll down παρακάτω…

#1. Μπορούν να προκαλέσουν ακμή. Ακόμη και τα βιολογικά προϊόντα μπορούν να επηρεάσουν το δέρμα του προσώπου. Οι ορμόνες από τις αγελάδες για π.χ, μεταφέρονται και στο γάλα που πίνουμε, που σημαίνει ότι μεταφέρονται και στο δέρμα μας. Εξού και οι ορμονικές διαταραχές, όπως η ακμή.

#2. Μπορούν να προκαλέσουν πρόωρη γήρανση. Η «έκθεση» στις ορμόνες των γαλακτοκομικών προϊόντων αποτελεί και πάλι βασικό παράγοντα στην πρόωρη γήρανση, καθώς μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονές και οξείδωση.

#3. Επηρεάζουν το δέρμα. Εάν έχεις ροδόχρους ακμή, έκζεμα ή ψωρίαση, προϊόντα σαν το γιαούρτι προκαλούν επιπλέον προβλήματα στο δέρμα και «φουντώνουν» τις ενοχλήσεις που ήδη έχεις.

Εναλλακτικές Λύσεις: Αντικατέστησε το αγελαδινό ή κατσικίσιο γάλα με γάλα αμυγδάλου, καρύδας ή φουντουκιού. Προτίμησε, όμως, αυτό της καρύδας, καθώς είναι πιο εύκολο να το βρεις στην αγορά και περιέχει βιταμίνη Ε, η οποία θρέφει το δέρμα και το προστατεύει από φλεγμονές.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!