Skip to main content

BEAUTY TIPS

Γαλακτοκομικά: 3 προβλήματα που προκαλούν στο δέρμα

Ξανασκέψου το πριν τα φας…


Κέλλυ Νόβακ

Πριν βουτήξεις το κουτάλι σου σε ένα απολαυστικότατο παγωτό ή ένα δροσερό γιαούρτι με φρούτα, καλύτερα να διαβάσεις πρώτα τα παρακάτω. Ενώ μπορεί να χωνεύεις τα γαλακτοκομικά καλύτερα από άλλους, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ό,τι καλύτερο για το δέρμα σου. Εδώ και καιρό αρκετοί δερματολόγοι υποστηρίζουν ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα ενδέχεται να έχουν κακή επίδραση στο δέρμα σου και να της δημιουργούν από απλές ενοχλήσεις μέχρι και ακμή.

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε scroll down παρακάτω…

#1. Μπορούν να προκαλέσουν ακμή. Ακόμη και τα βιολογικά προϊόντα μπορούν να επηρεάσουν το δέρμα του προσώπου. Οι ορμόνες από τις αγελάδες για π.χ, μεταφέρονται και στο γάλα που πίνουμε, που σημαίνει ότι μεταφέρονται και στο δέρμα μας. Εξού και οι ορμονικές διαταραχές, όπως η ακμή.

#2. Μπορούν να προκαλέσουν πρόωρη γήρανση. Η «έκθεση» στις ορμόνες των γαλακτοκομικών προϊόντων αποτελεί και πάλι βασικό παράγοντα στην πρόωρη γήρανση, καθώς μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονές και οξείδωση.

#3. Επηρεάζουν το δέρμα. Εάν έχεις ροδόχρους ακμή, έκζεμα ή ψωρίαση, προϊόντα σαν το γιαούρτι προκαλούν επιπλέον προβλήματα στο δέρμα και «φουντώνουν» τις ενοχλήσεις που ήδη έχεις.

Εναλλακτικές Λύσεις: Αντικατέστησε το αγελαδινό ή κατσικίσιο γάλα με γάλα αμυγδάλου, καρύδας ή φουντουκιού. Προτίμησε, όμως, αυτό της καρύδας, καθώς είναι πιο εύκολο να το βρεις στην αγορά και περιέχει βιταμίνη Ε, η οποία θρέφει το δέρμα και το προστατεύει από φλεγμονές.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

BEAUTY TIPS

Πώς ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος επηρεάζει το δέρμα σας

Και πώς να συγχρονίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.