3 λάθη που πρέπει να αποφεύγεις άμα έχεις λεπτή τρίχα - AllYou.gr

Search

3 λάθη που πρέπει να αποφεύγεις άμα έχεις λεπτή τρίχα

Όλα όσα πρέπει να προσέξεις. Σου μιλάμε από πείρα. 

05 Σεπτεμβρίου 2016

Από προσωπικής εμπειρίας, μπορώ να σου πω ότι είμαι τυχερή και άτυχη σε δύο πράγματα, σχετικά με τα μαλλιά μου: Ενώ έχω φυσικά σγουρά μαλλιά, από την άλλη έχω αδύναμη και λεπτή τρίχα. Βρίσκομαι λοιπόν σε μεγάλη…. «αντιπαράθεση» αν θες για το πώς πρέπει να περιποιηθώ τα μαλλιά μου. Και έχω ψάξει αρκετά αυτό το θέμα, τόσο ώστε πλέον να έχω καταλήξει τι πρέπει να προσέχω και τι όχι. Και επειδή ξέρω ότι και πολλές άλλες γυναίκες ταλαιπωρούνται με αυτό το πρόβλημα, ήθελα να το μοιραστώ και μαζί σου. Έτσι, λοιπόν σύμφωνα με την δική μου εμπειρία και έχοντας διαβάσει αρκετά και συμβουλευτεί ειδικούς κατέληξα στα εξής τρία λάθη που κάνουν πολλές γυναίκες που έχουν αδύναμη ή λεπτή τρίχα:

1. Χρησιμοποιείς «βαριά» προϊόντα για τα μαλλιά σου: Καμιά φορά οι αφροί aka volumizer μπορεί να νιώθεις ότι θα αποδώσουν πιο ογκώδη μαλλιά, αλλά στην πραγματικότητα αυτό που καταφέρνουν είναι να «βαρύνουν» την ήδη λεπτή τρίχα σου και να την κάνουν μέχρι και πιο λιπαρή. Πρέπει λοιπόν να βρεις το κατάλληλο προϊόν για εσένα και καμιά φορά μέχρι και να παραλείπεις κάποιο βήμα από την ρουτίνα των μαλλιών σου (π.χ το conditioner) το οποίο σε συνδυασμό με το volumizer, «βαραίνουν» την τρίχα σου.

2. Χτενίζεις λάθος τα μαλλιά σου: Ήδη η τρίχα σου είναι λεπτή, οπότε και ο τρόπος που χτενίζεσαι πρέπει να έχει μια τέτοια τεχνική που να δίνει στα μαλλιά σου περισσότερο όγκο. Όταν στεγνώνεις τα μαλλιά σου λοιπόν, φέρε το κεφάλι σου ανάποδα και στέγνωσε με το σεσουάρ από την ρίζα προς τις άκρες. Αν θέλεις να ισιώσεις τα μαλλιά σου, ξεκίνα πάλι από την ρίζα κάνοντας κυκλικές κινήσεις με την βούρτσα για έξτρα όγκο.

3. Έχεις λάθος κούρεμα: Φυσικά και παίζει σημαντικό ρόλο το κούρεμα σου. Τα αδύναμα μαλλιά δεν «αντέχουν» το μεγάλο μάκρος μαλλιών γι’ αυτό και προτίμησε να διατηρείς το μήκος τους στο ύψος των ώμων ή και πιο κοντό.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

Συντάκτης