Skip to main content

INTERVIEW

Γιώργος & Χρήστος Σωτηρίου: Oι δημιουργοί των γυαλιών ηλίου που έχουν ξετρελάνει όλους τους stars

Μετά από μια πολύ επιτυχημένη πρώτη σεζόν, οι υπεύθυνοι πίσω από το brand Scapes Sunglasses μιλάνε -αποκλειστικά στο Αllyou και την Κέλλυ Νόβακ- για το τι σημαίνει να «ταξιδεύεις» μέσα από ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου.


Κέλλυ Νόβακ

Πρέπει να έχεις καταλάβει μέχρι τώρα, ότι στο AllYou μάς αρέσει να γνωρίζουμε νέα πρόσωπα. Πρόσωπα φρέσκα και με όραμα. Γι' αυτό και όταν έμαθα για το νέο brand γυαλιών ηλίου Scapes Sunglasses, ήξερα ότι πρέπει να μιλήσω με τους "υπεύθυνους" πίσω του και να σου το παρουσιάσω. Και νομίζω ότι μέσα από αυτή την συνέντευξη θα καταλάβεις γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζεις νέους ανθρώπους, με νέες ιδέες όπως είναι ο Γιώργος και ο Χρήστος. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση, ένας από τους λόγους είναι γιατί χαιρόμαστε να βλέπουμε ανθρώπους τόσο αφοσιωμένους, καλά ενημερωμένους και "ατρόμητους" για αυτό που κάνουν -ακόμη και εάν λανσάρουν την πρώτη τους συλλογή, εν μέσω capital controls. Γιατί αυτό σημαίνει τελικά να είσαι... "εξερευνητής".

Πείτε μου την ιστορία σας. Ας μάθουμε λίγο καλύτερα το brand σας.

Όλα ξεκίνησαν από το πάθος μας για τρία διαφορετικά πράγματα: τα ταξίδια, τη φωτογραφία και το προσωπικό στιλ. Αυτά θέλαμε να συνδυάσουμε, όπως δεν είχε κάνει κανένα άλλο brand και συνειδητοποιήσαμε πως υπάρχει πραγματικά η δυνατότητα να δημιουργήσουμε κάτι πρωτότυπο με όλα αυτά που αγαπάμε. Σκεφτήκαμε ότι τα μάτια αποτελούν το «μέσο» με το οποίο δημιουργούμε τις αναμνήσεις μας και καταλήξαμε στα γυαλιά ηλίου. Συλλέξαμε φωτογραφίες με τοπία από τους προορισμούς που έχουμε επισκεφτεί σε ολόκληρο τον πλανήτη και προσπαθήσαμε να τους «μεταφέρουμε» στα γυαλιά που σχεδιάζουμε. Η αναπαράσταση των τοπίων (landscapes) οδήγησε και στο brand name μας, το Scapes.

Αναφέρεστε στους εαυτούς σας ως «εξερευνητές». Πόσο σημαντικές είναι οι εμπειρίες από τα ταξίδια σας, για τον σχεδιασμό του κάθε μοντέλου;

Περισσότερο από όσο φαίνεται σε πρώτη φάση. Καλούμε τους φίλους μας –γιατί το «πελάτες» δε μας αρέσει καθόλου- να ταξιδέψουν μαζί μας για να δημιουργήσουν νέες αναμνήσεις. Κάθε, λοιπόν, μοντέλο από την πρώτη συλλογή μας έχει να «πει» τη δική του ιστορία. Κάθε πόλη, νησί, χωριό που επισκεπτόμαστε, το συνδυάζουμε με χρώματα. Οι εμπειρίες μας, λοιπόν, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στα χρώματα που χρησιμοποιούμε στα σχέδια μας. Κάποιες σχεδιαστικές προσαρμογές είναι φυσικό να υπάρχουν, όμως επίκεντρο παραμένει πάντοτε το μέρος από το οποίο εμπνευστήκαμε το κάθε μοντέλο. Εσείς μπορεί να βλέπετε ένα βασικό χρώμα, πχ. το μπλε, αλλά οι αποχρώσεις στους φακούς έχουν προκύψει μετά από πολλά τεστ και ατελείωτες ώρες μελέτης και σχεδιασμού. 

scapes_01.jpg

 

scapes_03.jpg

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το μυστικό για ένα «καλό» ζευγάρι γυαλιά ηλίου;

Ο φακός. Χωρίς δεύτερη σκέψη. Τα γυαλιά ηλίου έχουν τον ρόλο να προστατεύουν τα μάτια και δευτερευόντως να εντυπωσιάζουν. Πρώτα, λοιπόν, εξασφαλίζουμε την ποιότητα του φακού και μετά όλα τα υπόλοιπα. Από εκεί και πέρα, στα μάτια του αγοραστικού κοινού, η έννοια «καλό» αφορά και στην εμφάνιση, το στιλ, την εντύπωση που δημιουργεί. Πιστεύω ότι ανήκουμε σε μια κατηγορία των εταιριών του χώρου μας που σέβεται απόλυτα την υγεία των ματιών και δημιουργεί τα πάντα γύρω από αυτή.

Τι είναι αυτό που σας ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα νέα brands γυαλιών ηλίου;

Έχουμε πολλά χαρακτηριστικά που δεν είναι ηθικό να πω ότι δεν τα έχει κάποιος άλλος. Ο κόσμος είναι αυτός που κρίνει, που επιλέγει. Νομίζω, όμως, πως το concept μας είναι μοναδικό. Από τον ανταγωνισμό μας προσπαθούμε να παίρνουμε τα θετικά και να τα χρησιμοποιούμε υπέρ μας. Νιώθουμε, πάντως, ξεχωριστοί και προσπαθούμε να το αποδεικνύουμε ακόμα και στην πιο σύντομη επικοινωνία μας με έναν πιθανό αγοραστή. Είμαστε νέο brand και σίγουρα μαθαίνουμε πράγματα κάθε μέρα, όμως, αν και η πρώτη συλλογή μας έχει ως σήμα κατατεθέν τους καθρέφτες (εκτός των έντονων χρωμάτων), θέλουμε κάθε στιγμή να μπορούμε να κοιτάζουμε «στα μάτια» όσους μας εμπιστεύονται. 

Γιατί Σαντορίνη, γιατί Άλπεις, γιατί Μύκονος κ.λπ.; Τι σας προέτρεψε να επιλέξετε αυτά τα μέρη;

Η επιλογή δεν είναι σε καμία περίπτωση εύκολη. Το βέβαιο είναι πως στην πρώτη συλλογή μας θέλαμε να δώσουμε αρκετό ελληνικό χρώμα. Να «ταξιδέψουμε» τον κόσμο στα δύο πασίγνωστα νησιά μας ή να του επιτρέψουμε να κουβαλάει κάτι από εκεί, αν τα έχει ήδη επισκεφτεί. Η Σαντορίνη είναι διεθνώς γνωστή για το ηλιοβασίλεμά της, ενώ η Μύκονος αποτελεί έναν από τους πιο κοσμοπολίτικους προορισμούς παγκοσμίως. Τόσο αυτά τα δύο μοντέλα, όσο και τα Alps, Etna, Chocolate Hills, αποτελούν μέρος των ταξιδιών που πραγματοποιήσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Ξέρω, οι ελληνικοί ήταν κοντινοί προορισμοί, αλλά ήταν επιθυμία μας να αποτελέσουν μέρος της πρώτης συλλογής μας. 

scapes_05.jpg

Είστε ένα αρκετά "φρέσκο" brand, που σε σύντομο χρονικό διάστημα, έχετε καταφέρει να έχετε καλές πωλήσεις αλλά και αναγνωρισιμότητα (μέχρι και η Έλλη Κοκκίνου φοράει τα γυαλιά σας!). Πώς καταφέρνει κανείς κάτι τέτοιο, ειδικά σε ένα marketplace σαν της Ελλάδας, όπου λόγω της οικονομικής κατάστασης, οι αγορές ενδυμάτων και αξεσουάρ έχουν πέσει κατά πολύ;

Αν δει κανείς πότε ξεκινήσαμε τις πωλήσεις μας στην ελληνική αγορά (μόλις τον Ιούνιο), θα εκπλαγεί. Άκουγες μόνο τις λέξεις «αστάθεια», «μνημόνιο», «δημοψήφισμα», «δανειστές», «εκλογές» και όλα όσα θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας. Μέχρι και capital controls υπήρχαν. Η αλήθεια είναι πως κάναμε σκέψεις να… κοιτάξουμε αλλού, όπως μας συμβούλευαν όλοι, δεδομένου και ότι η εταιρία μας έχει έδρα το Λονδίνο. Λύση όμως υπήρχε. Κλείσαμε τα αφτιά μας σε όσα ακούγαμε και τα μάτια μας σε όσα βλέπαμε. Εξάλλου, τόσους μήνες μετά, πάλι τα ίδια ακούγονται. Πιάσαμε τον παλμό του κόσμου και -δεδομένης της τάσης της αγοράς που θέλει τον κόσμο να ζητάει ποιότητα και οικονομία μαζί- βρισκόμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Ξεπεράσαμε τους στόχους μας. Ως ένα βαθμό, εντυπωσιαστήκαμε κι εμείς από την δυναμική της ελληνικής αγοράς, όμως αποδεικνύεται ότι είναι ικανή να ξεχωρίζει την αυθεντικότητα και την ποιότητα. Ότι κάποιοι επώνυμοι φοράνε τα Scapes, είναι μια δικαίωση των προσπαθειών μας και της στρατηγικής που ακολουθούμε.

scapes_09.jpg

'Ελλη Κοκκίνου

scapes_06.jpg

Λίνα Σακκά

scapes_07.jpg

Κωνσταντίνος Καϊμακόγλου

scapes_08.jpg

Ευτυχία Λαζάρου

 

Πώς συνδυάζονται ποιότητα και οικονομία μαζί;

Θέτεις προτεραιότητες ως εταιρία. Όπως σου είπα, η δική μας είναι η ποιότητα στον φακό. Πολλοί δεν πιστεύουν πόσο ποιοτικός είναι ο φακός των Scapes λόγω της χαμηλής τιμής τους. Όταν τα φοράνε όμως, τα… βλέπουν όλα! Βέβαια, σημαντικό ρόλο παίζει και η εμπορική πολιτική που υιοθετεί κάθε εταιρία. Εμείς έχουμε επιλέξει να επικοινωνούμε απευθείας με το κοινό μας μέσω του site μας (scapeswear.com) και των social media. Αποφεύγουμε, έτσι, οποιαδήποτε διαδικασία «φουσκώνει» την τιμή μέχρι το προϊόν να φτάσει στον τελικό καταναλωτή. Αν είχαμε επιλέξει ένα διαφορετικό μοντέλο, δε θα μπορούσαμε να ελέγξουμε και να διατηρήσουμε την τελική τιμή στα επίπεδα που έχουμε θέσει. Γενικά, πιστεύουμε ότι τα γυαλιά ηλίου, ως προϊόν, δε θα έπρεπε να είναι ακριβά.

scapes_02.jpg

scapes_04.jpg

Ποια είναι τα πλάνα των Scapes Sunglasses για το μέλλον;

Ήδη σχεδιάζουμε τα επόμενα μοντέλα μας. Δυστυχώς όχι κάνοντας ταξίδια σε νέους προορισμούς, αλλά με φωτογραφίες και αναμνήσεις από αυτούς που έχουμε επισκεφτεί ήδη. Η επόμενη συλλογή μας θέλουμε να είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή από την πρώτη. Ίσως, μάλιστα, προσθέσει και λίγη ακόμα ελληνική «γεύση» στο brand μας. Θέλουμε να αποκτήσουμε ένα κοινό που να μοιράζεται το πάθος μας για τα ταξίδια, την φωτογραφία, την μόδα… Να αποκτήσουμε νέους συνταξιδιώτες σε προορισμούς που δεν έχουμε ακόμα ανακαλύψει. Ας ταξιδέψουμε μαζί!

Εγώ, ήδη πήρα τα δικά μου. Εσύ;

scapes_10.jpg

Βρες τα Scapes Sunglasses εδώ:

Official sitewww.scapeswear.com

Facebook Page: Scapes Sunglasses 

InstagramScapes Sunglasses

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.