3 τρόποι να κάνεις την γκαρνταρόμπα σου πιο... πράσινη - AllYou.gr

Search

3 τρόποι να κάνεις την γκαρνταρόμπα σου πιο... πράσινη

Βοήθησε κι εσύ με τον τρόπο σου!

10 Μαϊου 2016

Η «πράσινη» μόδα δεν πρόκειται απλά για μια τάση. Πρόκειται για τρόπο ζωής. Η μόδα είναι σίγουρα ένα παιχνίδι, κάτι που μας διασκεδάζει, αλλά στην πραγματικότητα έχει και ένα back story, το οποίο δεν είναι τόσο λαμπερό και φαντασμαγορικό όσο πιστεύουμε.

Είναι γεγονός ότι οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, με τα τεράστια εργοστάσιά τους -που παράγουν… «εύκολη» και «γρήγορη» μόδα- μολύνουν το περιβάλλον ενώ ενισχύουν την παιδική, εργατική εκμετάλλευση. Γι’ αυτό και εμείς, εάν μπορούμε να κάνουμε κάτι, καλό είναι να το προσπαθούμε. Και σου δείχνω 3 τρόπους! 

1. Ανακύκλωση Τώρα

Μην πετάς απλά τα ρούχα σου. Έρευνες έχουν δείξει ότι εκατομμύρια ρούχων κάθε χρόνο πάνε στα σκουπίδια, ενώ αυτά θα μπορούσαν να ανακυκλώνονται σε ειδικούς κάδους (υπάρχουν και αρκετά καταστήματα που πλέουν διαθέτουν κάδους για ανακύκλωση), ενώ ακόμη καλύτερα μπορεί κανείς να δωρίσει τα παλιά του ρούχα σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη.

2. Στόχευσε στα Vintage 

Το να ψωνίζεις από second hand μαγαζιά δεν είναι μόνο κάτι που κάνουν τα… κουλ παιδιά. Είναι ένα τρόπος να μειώσεις και το παγκόσμιο αποτύπωμα άνθρακα.

3. Ενημερώσου Γρήγορα

Ενημερώσου ακόμη περισσότερο για την μόδα και ειδικά την «πράσινη μόδα». Υπάρχουν πλέον πάρα πολλά brands τα οποία σχεδιάζουν ρούχα με ανακυκλώσιμα υφάσματα κ.τ.λ. Και φυσικά eco-frinedly μόδα, δεν σημαίνει μόνο πανάκριβα ρούχα πλέον…Ακολούθησε το allyou στο Instagram!