ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Ποιος είναι ο "βασιλιάς των μπαχαρικών";
Και ο τίτλος πηγαίνει... στο μπαχάρι!
Στα αγγλικά ονομάζεται "all spice" γιατί θεωρείται ότι συνδυάζει τα αρώματα του γαρίφαλου, του μοσχοκάρυδου, της κανέλας και του πιπεριού μαζί! Ο λόγος για το μπαχάρι, που μετά το μίνι αφιέρωμα που κάναμε στην κανέλα έχει σήμερα την τιμητική του. Θα το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου ολόκληρο (σε κόκκους) ή μπορείς να το τρίψεις στο μύλο και να το ρίξεις στο φαγητό επιτόπου - γενικά δεν σε συμβουλεύουμε να το διατηρήσεις σε μορφή σκόνης, γιατί έτσι ξεθυμαίνει γρήγορα.
Σε ποια φαγητά ταιριάζει;
-Σε πιάτα με κιμά, όπως σε σπαγγέτι αλλά και παστίτσιο ή μουσακά.
-Σε στιφάδο και γενικά σε συνταγές που έχουν ως βάση τους το κρεμμύδι.
-Βασικά, σε όλα τα κοκκινιστά! Π.χ. σε πατάτες ή κουνουπίδι γιαχνί.
-Σε θαλασσινά με κόκκινη σάλτσα, για παράδειγμα σε χταπόδι κρασάτο στην κατσαρόλα.
SELECTIONS
- 5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών
- 6 high waist jeans για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για τις καθημερινές σου εμφανίσεις
- 5 ενδείξεις ότι πρέπει να επενδύσεις σε μια μάσκα για ταλαιπωρημένα μαλλιά
- 6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου