Άσκηση: Αυτά τα οφέλη της τα γνωρίζεις; - AllYou.gr

Search

Άσκηση: Αυτά τα οφέλη της τα γνωρίζεις;

Νέες μελέτες αποκαλύπτουν! 

20 Φεβρουαρίου 2016

Όλο και περισσότερες έρευνες καταλήγουν ότι η εγκεφαλική δραστηριότητα και η εγκεφαλική εξέλιξη ενισχύονται από τη σωματική δραστηριότητα. Σωματικά δραστήρια παιδιά τα καταφέρνουν καλύτερα στο σχολείο όταν γίνεται σύγκριση με συμμαθητές τους που διάγουν πιο καθιστική ζωή, ενώ σωματικά ενεργοί ενήλικες έχουν μικρότερες πιθανότητες να αναπτύξουν άνοια.

Την ίδια ώρα, μελέτες σε ενήλικες που περπατούν συστηματικά έδειξαν σημαντική βελτίωση της μνήμης, των ικανοτήτων μάθησης, της συγκέντρωσης, της ικανότητας αφαιρετικής σκέψης σε σύγκριση με ενήλικες που διάγουν καθιστική ζωή. Ο κίνδυνος εγκεφαλικού μειώνεται κατά 57% σε ανθρώπους που περπατούν 2 έστω και 20 λεπτά την ημέρα.

Άλλες μελέτες έδειξαν ότι σωματικά δραστήριοι άνθρωποι έχουν χαμηλότερα ποσοστά άγχους και κατάθλιψης από εκείνους που επιλέγουν την “καρέκλα”. Τέλος η άσκηση φαίνεται να παρέχει στο σώμα τη δυνατότητα να χειριστεί καλύτερα το στρες με δύο τρόπους. Πρώτον, η άσκηση “καίει” όλα τα τοξικά παράγωγα των ορμονών που παράγονται κατά τη διάρκεια του στρες. Δεύτερον, ενδυναμώνει όλα τα συστήματα ώστε να γίνονται πιο ανθεκτικά στις επιθέσεις του στρες.

Πηγή: http://www.iatrikanea.grΑκολούθησε το allyou στο Instagram!