«Σκέφτομαι να ξεκινήσω μαθήματα pilates. Σε τι θα με βοηθήσει;» - AllYou.gr

Search

«Σκέφτομαι να ξεκινήσω μαθήματα pilates. Σε τι θα με βοηθήσει;»

Από σήμερα χτίζεις σώμα... από το στρώμα!

19 Μαϊου 2016

Ναι, είμαστε σίγουρες ότι έχεις ακούσει ήδη άπειρα πράγματα για την pilates και είμαστε βέβαιοι ότι τα οφέλη της συγκεκριμένης μορφής άσκησης σού είναι λίγο-πολύ γνωστά.

H pilates, άλλωστε, είναι ιδανική για να δυναμώσεις το σώμα σου χωρίς περιττή επιβάρυνση και να αποκτήσεις ισορροπία, ενώ σε βοηθά να αυξήσεις το μυϊκό σου όγκο και, ως εκ τούτου, να κάψεις περισσότερο λίπος. Παράλληλα, σε βοηθά να ενισχύσεις τη σωστή στάση σώματος και να φτιάξεις επίπεδη κοιλιά μιας και ενδυναμώνει τον κορμό. H pilates, άλλωστε, επικεντρώνεται στη συμμετρική στάση του σώματος, στη σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης, της λεκάνης και της ωμοπλάτης. 

Νέα έρευνα από το Gustavus Adolphus College έρχεται να προσθέσει ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα της: η μέθοδος pilates μπορεί να βελτιώσει τις αθλητικές επιδόσεις σου. Πρόσφατα, μάλιστα, οι ειδικοί ανακάλυψαν πως οι συμμετέχοντες στην έρευνα που συμπεριέλαβαν στο αθλητικό τους πρόγραμμα μερικές ασκήσεις pilates δύο φορές την εβδομάδα, είχαν καλύτερες επιδόσεις τους και στις υπόλοιπες μεθόδους προπόνησης που ακολουθούσαν.  Κι αυτό γιατί «η pilates βελτιώνει τη δύναμη του σώματος σου, θέτοντας έτσι τις βάσεις για την σωστή εκτέλεση όλων των ασκήσεων», αναφέρει η επικεφαλής της μελέτης Δρ June Kloubec. 

Συμπλήρωσε σε όλα τα παραπάνω ότι σε βοηθά να βελτιώσεις την αναπνοή σου με αποτέλεσμα να σε αναζωογονεί, να σε χαλαρώνει και να σου ανεβάζει τη διάθεση και θα πειστείς ότι ήρθε η ώρα για... pilates.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!