«Σκέφτομαι να ξεκινήσω μαθήματα pilates. Σε τι θα με βοηθήσει;» - AllYou.gr

Search

«Σκέφτομαι να ξεκινήσω μαθήματα pilates. Σε τι θα με βοηθήσει;»

Από σήμερα χτίζεις σώμα... από το στρώμα!

19 Μαϊου 2016

Ναι, είμαστε σίγουρες ότι έχεις ακούσει ήδη άπειρα πράγματα για την pilates και είμαστε βέβαιοι ότι τα οφέλη της συγκεκριμένης μορφής άσκησης σού είναι λίγο-πολύ γνωστά.

H pilates, άλλωστε, είναι ιδανική για να δυναμώσεις το σώμα σου χωρίς περιττή επιβάρυνση και να αποκτήσεις ισορροπία, ενώ σε βοηθά να αυξήσεις το μυϊκό σου όγκο και, ως εκ τούτου, να κάψεις περισσότερο λίπος. Παράλληλα, σε βοηθά να ενισχύσεις τη σωστή στάση σώματος και να φτιάξεις επίπεδη κοιλιά μιας και ενδυναμώνει τον κορμό. H pilates, άλλωστε, επικεντρώνεται στη συμμετρική στάση του σώματος, στη σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης, της λεκάνης και της ωμοπλάτης. 

Νέα έρευνα από το Gustavus Adolphus College έρχεται να προσθέσει ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα της: η μέθοδος pilates μπορεί να βελτιώσει τις αθλητικές επιδόσεις σου. Πρόσφατα, μάλιστα, οι ειδικοί ανακάλυψαν πως οι συμμετέχοντες στην έρευνα που συμπεριέλαβαν στο αθλητικό τους πρόγραμμα μερικές ασκήσεις pilates δύο φορές την εβδομάδα, είχαν καλύτερες επιδόσεις τους και στις υπόλοιπες μεθόδους προπόνησης που ακολουθούσαν.  Κι αυτό γιατί «η pilates βελτιώνει τη δύναμη του σώματος σου, θέτοντας έτσι τις βάσεις για την σωστή εκτέλεση όλων των ασκήσεων», αναφέρει η επικεφαλής της μελέτης Δρ June Kloubec. 

Συμπλήρωσε σε όλα τα παραπάνω ότι σε βοηθά να βελτιώσεις την αναπνοή σου με αποτέλεσμα να σε αναζωογονεί, να σε χαλαρώνει και να σου ανεβάζει τη διάθεση και θα πειστείς ότι ήρθε η ώρα για... pilates.

Hot αυτή τη στιγμή!

INTERVIEW

Χάρις Αλεξίου: «Το συναίσθημα φυλακίζουμε μέσα μας, όχι τα γεγονότα»

Η δική μας, η μοναδική Χαρούλα. Των τραγουδιών, του έρωτα, της αγάπης, του γλεντιού, της συγκίνησης, της καρδιάς μας, της ζωής μας. Η Χάρις Αλεξίου στο allyou.
BEAUTY TIPS

3+1 τρικ για να κάνεις το δέρμα σου να φαίνεται ξεκούραστο

Mάθε τι πρέπει να κάνεις εκείνες τις ημέρες που η επιδερμίδα χρειάζεται έξτρα προσοχή!
ΣΧΕΣΕΙΣ

3 λόγοι που οι άντρες οδηγούνται στην απιστία

Τα πιθανά σενάρια πίσω από την απόφαση του να κοιτάξει άλλη ενώ είσαστε μαζί.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ένας πολύ καλός λόγος να παραγγέλνεις συχνότερα sushi

Αν έψαχνες δικαιολογίες τις έχεις με τη σφραγίδα της επιστήμης.
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Η έρευνα που πρέπει οπωσδήποτε να έχει υπόψη κάθε τεμπέλα

Οι επιστήμονες έρχονται να δικαιώσουν τους… φυγόπονους και να μιλήσουν με στοιχεία για το δικαίωμα στην τεμπελιά.
STAR STYLE

Οι εμφανίσεις της Michelle Obama που δε γίνεται να ξεχάσουμε

Ενώ η αντίστροφη μέτρηση μέχρι την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Αμερικής έχει ξεκινήσει, εμείς κάνουμε μια αναδρομή στις εμφανίσεις της πιο αγαπημένης Πρώτης Κυρίας!