Δεν έχεις μόνο εσύ άγχος μετά το μαιευτήριο... - AllYou.gr

Search

Δεν έχεις μόνο εσύ άγχος μετά το μαιευτήριο...

...σε μια περίπτωση, ο καλός σου, περνάει αρκετά δύσκολα.

17 Δεκεμβρίου 2017
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Όταν αποκτάς μωράκι, και κάποια στιγμή συνειδητοποιείς ότι η ζωή σου έχει αλλάξει, σε πιάνει ένα άγχος. Για εμάς τις γυναίκες αυτή η αλλαγή συνοδεύεται και από τις ορμόνες που έχουν στήσει τρελό χορό στο σώμα μας ενώ η επαφή με το μωρό, η κούραση, το ξενύχτι επιδεινώνουν την κατάσταση.

Που όμως η αγάπη μας για το μικρό μας τελικά λειτουργεί μαγικά.

Τι συμβαίνει όμως στο μυαλό του νέου μπαμπά; Πόσο άγχος έχει ο ίδιος; Συνήθως δεν μας απασχολεί και πολύ καθώς τον βάζουμε σε δεύτερη μοίρα.

Μια έρευνα όμως, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Perinatal and Neonatal Nursing, και αφορά τους γονείς πρόωρων μωρών, ανατρέπει τα δεδομένα.  

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν το μωρό έρχεται στο σπίτι, το περισσότερο στρες το έχει ο μπαμπάς και όχι η μαμά!
Γιατί εκεί που είχε τη σύζυγο και το μωρό στο μαιευτήριο με ειδικούς να φροντίζουν και τους δύο, τώρα πρέπει ο ίδιος να επωμιστεί αυτόν τον ρόλο και να στηρίξει πρακτικά και συναισθηματικά την σύντροφό του.

Αυτό το νέο δεδομένο, όπως καταλαβαίνεις, περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Μια μαμά κουρασμένη, ένα μωρό που πιθανόν χρειάζεται ειδική φροντίδα και στο σπίτι, και ένας μπαμπάς με στρες δημιουργούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό.

Και εδώ θέλει αγάπη και πολλή υπομονή.   
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!