Skip to main content

Η διατήρηση της καθαριότητας του σπιτιού σε εβδομαδιαία βάση μπορεί να είναι μια πραγματικά εύκολη διαδικασία ακολουθώντας με μερικές πρακτικές συμβουλές και μια συνεπή ρουτίνα περιποίησης του χώρου. Ακολουθούν πέντε συμβουλές που θα κάνουν τα πάντα πιο εύκολα, φροντίζοντας ώστε  το σπίτι να είναι πάντα τακτοποιημένο.

Δημιούργησε ένα ακριβές πρόγραμμα καθαριότητας

Μοίρασε τις δουλειές καθαριότητας μέσα στην εβδομάδα για να αποφύγεις το αίσθημα καταπόνησης, αλλά και τη μεγάλη σπατάλη χρόνου. Βάλε σε συγκεκριμένες ημέρες διαφορετικές δουλειές, όπως το ξεσκόνισμα τη Δευτέρα, το σκούπισμα την Τετάρτη και το καθάρισμα μπάνιων την Παρασκευή. Ένα ακριβές πρόγραμμα διασφαλίζει ότι όλα γίνονται χωρίς να καταναλώνεις όλη σου τη μέρα.

Χρησιμοποίησε καθαριστικά πολλαπλών χρήσεων

Επένδυσε σε έξυπνα καθαριστικά πολλαπλών χρήσεων για να εξοικονομήσεις χρόνο από την αλλαγή ανάμεσα στα προϊόντα. Αυτός ο τύπος καθαριστικών μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις περισσότερες επιφάνειες, κάνοντας πιο γρήγορη τη μετάβαση από δωμάτιο σε δωμάτιο και εργασία. Κράτα τα βασικά είδη όπως πανιά μικροϊνών, σφουγγάρια και μια ηλεκτρική σκούπα εύκολα προσβάσιμα για να απλοποιήσεις τη διαδικασία.

Τακτοποίησε συστηματικά  

Η ακαταστασία μπορεί να κάνει την καθαριότητα πιο δύσκολη και χρονοβόρα. Πέρνα δέκα λεπτά κάθε μέρα τακτοποιώντας περιοχές υψηλής κυκλοφορίας, όπως η κουζίνα και το σαλόνι. Ενθάρρυνε και όλους όσους μένουν στο σπίτι να βάζουν τα αντικείμενα πίσω στη θέση τους μετά τη χρήση τους.

Ασχολήσου πρώτα με τις περιοχές που συσσωρεύονται δουλειές

Εστίασε σε περιοχές που χρησιμοποιούνται περισσότερο, όπως η κουζίνα, το σαλόνι και τα μπάνια. Η διατήρηση αυτών των περιοχών καθαρών θα κάνει το σπίτι σου να φαίνεται πιο τακτοποιημένο γενικά. Σκούπισε τους πάγκους με το που λερώνονται και μάζευε καθημερινά τα σκουπίδια για να αποτρέψεις τη συσσώρευση βρωμιάς και ακαταστασίας.

Βάλε όλους όσους μένουν στο σπίτι στο παιχνίδι

Η καθαριότητα δεν είναι καθήκον μόνο ενός ατόμου. Βάλε όλους όσους μένουν στο σπίτι στο παιχνίδι, μοιράζοντας τις δουλειές ανάλογα με τις δυνατότητες της ηλικίας τους. Σαν ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για όλη την οικογένεια, βάλε ένα χρονόμετρο για 15-20 λεπτά και κάντε μια ομαδική καθαριότητα που αλλάζει αμέσως την εικόνα του σπιτιού. Αυτό όχι μόνο κάνει τη διαδικασία πιο γρήγορη και απλή, αλλά διδάσκει την υπευθυνότητα και την ομαδικότητα.