Skip to main content

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Ημιμόνιμη βαφή φρυδιών - Eyebrow Tinting: Η Makeup Artist Χαρά Κόλλια μάς μιλάει για την επαναστατική τεχνική βαφής των φρυδιών

Βάφουμε με μια ειδική βαφή για φρύδια, ήπια σε χρωστικές, αμμωνία, και οξυζενέ...



 Τη γνωρίσαμε μέσα από την τηλεόραση. Tην «ανακαλύψαμε», όμως, μέσα από την αποκαλυπτική συνέντευξη που μας παραχώρησε. 

Η Χαρά Κόλλια, η αγαπημένη Eyebrows & Make up Artist των επωνύμων (και όχι μόνο) μας φιλοξενεί στο προσωπικό της studio και μας εξηγεί, θεωρητικά και πρακτικά, την τεχνική eyebrow tinting

Τι ακριβώς είναι το eyebrow tinting;

Eyebrow tinting σημαίνει βαφή φρυδιών. Βάφουμε με μια ειδική βαφή για φρύδια, ήπια σε χρωστικές, αμμωνία, και οξυζενέ. Χρωματίζοντας έτσι και τις τρίχες των φρυδιών αλλά και το δέρμα. Στη συνέχεια, κάνουμε αποτρίχωση με κερί και δίνουμε το σχήμα που ταιριάζει σε κάθε πρόσωπο! Έτσι λοιπόν, αφού έχουμε δώσει μια απόχρωση και στο δέρμα, έχουμε ένα  αποτέλεσμα σαν να τα έχουμε γεμίσει με σκιά, αφού έχουμε χρωματίσει τα κενά ή τα σημεία που είναι πιο αραιά τα φρύδια.

Πρόκειται για νέα τάση στην περιποίηση των φρυδιών ή για μια πρωτότυπη, επανορθωτική μέθοδο; 

Η ημιμόνιμη βαφή στο πρόσωπο έχει ξεκινήσει από την αρχαιότητα, από τους Ανατολικούς λαούς, όταν ήθελαν να κοσμήσουν το πρόσωπο τους. Με τα χρόνια, όλο αυτό εξελίχθηκε και φτάσαμε τώρα στο eyebrow tinting, μια μέθοδο που έχει γίνει μόδα τα τελευταία δυο χρόνια στην Αμερική και είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε πρωτοπόροι στην Ελλάδα.

Ποια είναι η διάρκεια του eyebrow tinting? 

H διάρκεια του είναι 3-4 εβδομάδες, αφού το προσέχουμε όμως, δηλαδή δεν το τρίβουμε με ντεμακιγιάζ και καθαριστικά.

Μερικές γυναίκες είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικές ως προς τα προϊόντα που χρησιμοποιούν. Πόσο ασφαλής είναι η βαφή που εφαρμόζεται κατά τη διαδικασία του tinting, ώστε να μην προκαλέσει αραίωση στις τρίχες των φρυδιών;

Έχουμε κάνει τόσο αγώνα να λέμε συνέχεια βάλτε καστορέλαιο να δυναμώσουν, μη χρησιμοποιείτε σκληρά μολύβια, μην τρίβετε τα φρύδια με την πετσέτα, γιατί τραυματίζετε τους θύλακες και αραιώνουν τα φρύδια, που αποκλείεται, να προτείναμε κάτι, που θα δημιουργούσε αρνητικό αποτέλεσμα.

Μπορούν όλοι οι τύποι φρυδιών να δεχτούν το tinting ή ενδεχομένως κάποια κυρία που θα το επιλέξει να αγγίξει την υπερβολή;

Την υπερβολή δεν μπορούμε να την αγγίξουμε, γιατί υπάρχουν γύρω στις δέκα διαφορετικές αποχρώσεις, οπότε έχουμε τη δυνατότητα, να δώσουμε μια φυσική απόχρωση σε οποιοδήποτε τύπο φρυδιών.

Ποια η διαφορά του με μια προσπάθεια που θα κάνω μόνη στο σπίτι με κοινή βαφή μαλλιών ή φρυδιών;

Ξέρετε, το μυστικό δεν είναι τόσο στη βαφή, όσο στο σχήμα που δίνουμε με τη βαφή και μετά με την ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ με το κερί.

Αν εφαρμόσω το tinting στα φρύδια μου, χρειάζεται παράλληλα, να τα τονίζω με μολύβι ή σκιά;

Για πιο φυσικό αποτέλεσμα δε χρειάζεται, να τα τονίσουμε, άλλωστε αυτός είναι και ο σκοπός μας. Να μη χρειάζεται, δηλαδή, να τα ζωγραφίζουμε. Όποια κυρία τα θέλει πιο έντονα τη βοηθάει κιόλας, αφού της δείχνει, πού πρέπει να πατήσει με τη σκιά ή το μολύβι. 

Η δική σου, σούπερ συμβουλή για τη φροντίδα των φρυδιών είναι η χρήση του καστορέλαιου πριν τον ύπνο. Επιτρέπεται αυτό, αν έχω κάνει tinting; 

Σίγουρα, το καστορέλαιο επειδή είναι λιπαρό προϊόν, θα το ξεθωριάσει πολύ πιο γρήγορα. Αυτό που προτείνω εγώ είναι,  6 μέρες πριν έρθουμε για το επόμενο ραντεβού, που πρέπει να είναι πάντα πάνω στο μήνα, τότε να βάζουμε το καστορέλαιο συστηματικά κάθε βράδυ σαν θεραπεία.

Που θα σε βρουν οι αναγνώστριες, που τολμούν να δοκιμάσουν την πρόταση σου; 

Στο studio μου, "L.A.Eyebrows&Makeup" στην Αργυρούπολη, κλείνοντας ραντεβού στο www.harakollia.gr.

tin640.jpg

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό! Υποσχέσου μας, πως θα μιλήσεις στο allyou  για ό,τι καινούριο έχεις στο χώρο της ομορφιάς. 

Το υπόσχομαι! Για ό,τι καινούριο κυκλοφορεί και έχει να κάνει με τα φρύδια, προϊόντα, σκιές, μολύβια, τεχνικές, θα σας κρατάω πάντα ενήμερες, για να είστε εσείς οι πιο όμορφες . Και να μην ξεχνάτε πως  η φυσική ομορφιά είναι αυτή που μετράει!

Δες περισσότερες φωτογραφίες από την τεχνική eyebrow tinting στο harakollia.gr και στο L.A. Eyebrows & Make up στο Facebook. 

Διαβάστε επίσης

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Πώς να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα σωστά, σύμφωνα με τους ειδικούς

Όλα τα χρήσιμα tips για να το κάνετε σωστά.

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Under-eye filler: τι θέλουν οι ειδικοί να γνωρίζετε πριν το δοκιμάσετε

Είναι αυτή η θεραπεία πραγματικά για εσάς;

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Microblanding: Είναι ο τρόπος να πετύχεις τα φρύδια των ονείρων σου;

Το απόλυτο μυστικό ομορφιάς για τέλεια ανανεωμένη εμφάνιση!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ανάπαυση: Ο Ερμής παύει να είναι ανάδρομος

Τι επιφυλάσσει σε κάθε ζώδιο η ορθή πορεία του Ερμή από τις 25 Απριλίου έως τις 15 Μαΐου

CELEBS

Κομψή εγκυμονούσα η Βασιλική Τρουφάκου: Με στενό μαύρο φόρεμα με σκισίματα!

Πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης

ΠΑΙΔΙ

Parenting coach μοιράζεται διορατικές συμβουλές για το πώς να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Μέχρι την ηλικία των 5 ετών, η αυτοαντίληψη ενός παιδιού έχει ήδη αναπτυχθεί.