Skip to main content

ASK THE EDITOR

Οδηγός φροντίδας μαλλιών στις διακοπές

Aκολούθησε τα παρακάτω pro tips και εξασφάλισε μεταξένια κόμη


Ζωή Γκόρου

Οι διακοπές είναι ανεμελιά για εσένα αλλά όχι για τα πολύτιμα μαλλιά σου που ταλαιπωρούνται εξαιρετικά από τον ήλιο και το αλάτι της θάλασσας. 'Ετσι από τις πρώτες ημέρες των διακοπών αποκτούν μια τραχιά και θαμπή όψη. Η αφυδάτωση είναι ήδη παρούσα στο μεγαλύτερο τμήμα τους, μετατρέποντας τις good days στην Αμοργό σε bad hair days. 

'Οχι, δεν θα χαλάσει το κέφι σου. Πάρε τα μέτρα σου και έχε μαζί σου την κατάλληλη προστασία για αξιοζήλευτη, μεταξένια κόμη.

Εφάρμοσε τα παρακάτω και δες αποτελέσματα!

Να πέσουν οι μάσκες! Είναι must να επιλέξεις μια μάσκα μαλλιών σύμφωνα με τον τύπου τους (βαμμένα, ξηρά, λιπαρά). 'Απλωσέ την 2-3 φορές την εβδομάδα από την μέση του μήκους τους έως τις άκρες (ποτέ στις ρίζες!). Να ξέρεις ότι τα μαλλιά σου διψάνε για προϊόντα φροντίδας με θρεπτικά συστατικά όπως το γάλα καρύδας ή το λάδι Argan από το Μαρόκκο.

Herbal-Essences-Argan-Oil-Hair-Mask.jpg

Χρησιμοποιήσε αντηλιακό μαλλιών. Αξίζει να επενδύσεις σε ένα λάδι που θα τα ενυδατώσει και θα γίνει ένα αόρατο καπέλο ενάντια στο ήλιο. 

klorane.jpg

Επέλεξε hairstyling που προστατεύει τα μαλλιά από τον ήλιο. Αυτά είναι: 

Πλεξούδες

Σινιόν κότσοι

Αλογουουρές

Μπαντάνες και μαντίλια μαλλιών 

Beauty tip: Εάν έχεις βαμμένα μαλλιά και πρόκειται να εκτεθείς αρκετά στον ήλιο τότε κρύψε τα κάτω από ένα ψάθινο, στυλάτο καπέλο. 

wearahat.jpg

Στα μπάνια των διακοπών μην χρησιμοποιείς κάθε μέρα σαμπουάν. Κάνε κάποια διαλείμματα ανάμεσα στα λουσίματα ρίχνοντας άφθονο νερό και απλώνοντας στη συνέχεια μόνο conditioner για να ξεμπλέξουν.

Beauty tip: Δοκίμασε να λούσεις τα μαλλιά σου με άφθονο κρύο νερό. Τα λέπια της τρίχας θα κλείσουν και θα δείξουν πιο λαμπερά και υγιή. 

Μην χρησιμοποιείς καθόλου πιστολάκι. Κάνε ένα break από αυτή τη συνήθεια της πόλης γιατί ο ζεστός αέρας θα αφυδατώσει ακόμα περισσότερο τα μαλλιά σου. 'Αφησε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά. 

Βeauty κόλπα: Σε νωπά μαλλιά άπλωσε λίγο από το αντηλιακό μαλλιών και φτιάξε μια πλεξούδα. 'Αφησε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν αρκετά. Μόλις τα λύσεις θα έχεις ένα τέλειο wavy look.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ASK THE EDITOR

6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου

Νέα προϊόντα που θα λατρέψεις με το που τα βάλεις στο boudoir σου

ASK THE EDITOR

4 κρέμες ματιών με βιταμίνη C για να πεις «αντίο» στους μαύρους κύκλους

Προϊόντα που εγγυώνται λάμψη και ενυδάτωση στην ευαίσθητη επιδερμίδα των ματιών

ASK THE EDITOR

6 ελαφριές ενυδατικές κρέμες προσώπου για το απαραίτητο ανοιξιάτικο update στο skincare

Με τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα να αποχωρούν σιγά σιγά, ώρα για αλλαγή στην ενυδατική σου κρέμα με μια πιο ελαφριά σύνθεση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.