Skip to main content

ASK THE EDITOR

Σε ταλαιπωρεί ακόμα η ακμή;

Ακολούθησε τα παρακάτω tips και δες την γυναικεία ακμή να υποχωρεί


Ζωή Γκόρου

Είναι πραγματικό βάσανο για την ομορφιά σου να έχεις αφήσει πίσω σου την εφηβία και η ακμή να επιμένει. Εκτός εάν δεν την έχεις αφήσει αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. 

Η ενήλικη ακμή παρουσιάζεται σε γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες ενώ ή έξαρσή τους συχνά οφείλεται σε μια λανθασμένη ρουτίνα ομορφιάς. Παίρνοντας λοιπόν κάποια μέτρα τα οποία θα ακολουθείς πιστά μπορείς να συμβάλεις στην αντιμετώπισή της.

Κάνε απολέπιση οπωσδήποτε μία φορά την εβδομάδα με ένα ήπιο απολεπιστικό προϊόν σε μορφή μάσκας. Θα αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα, τη λιπαρότητα και θα περιορίσει το πρόβλημα. 

gommageavene.jpg

Beauty tip: Εάν η ακμή σου δεν έχει ήπια, κοινή μορφή (εντοπίζεται πιο συχνά στο πηγούνι και τη γνάθο) θα πρέπει να επισκεφτείς οπωσδήποτε ιατρό δερματολόγο.

Μην αμελείς ΠΟΤΕ τον καθαρισμό. Βλέπεις ακμή ειδικά πριν την περίοδο; Τότε έχεις ακόμα ένα λόγο να μην κοιμάσαι ποτέ, μα ποτέ με ρύπους και μακιγιάζ στο πρόσωπό σου. Μάλιστα για τον καθαρισμό κάνε οπωσδήποτε επιλογή προϊόντος που είναι κατά της ακμής. 

Ενυδάτωσε την επιδερμίδα σου κάθε πρωϊ. Εάν δεν το κάνεις εκείνη θα φροντίσει να ισσοροπήσει την κατάσταση με την παραγωγή περισσότερης λιπαρότητας που προκαλεί ακμή. Τώρα το καλοκαίρι φρόντισε η ενυδατική σου να έχει και SPF για να δρα και σαν city αντηλιακό.

Μακριά τα χέρια από το πρόσωπό σου. Θα πρέπει να αντισταθείς στον πειρασμό να σπάσεις ένα σπυράκι. Τα χέρια σου απλά θα γίνουν μεταφορείς μικροβίων πολλαπλασιάζοντας το πρόβλημα.

Η θεραπεία της ακμής ξεκινά (και αυτή) από μέσα. Θα πρέπει να πίνεις πολύ νερό και να αποφεύγεις την υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης. Αντί για ένα γλυκό κατανάλωσε ένα νόστιμο καλοκαιρινό φρούτο!

Κοιμήσου και μείωσε όσο μπορείς το στρες. Οι έρευνες δείχνουν ότι αυτά τα δύο πυροδοτούν την εμφάνιση της ακμής. Το βράδυ κλείσε το κινητό, κάνε ένα ζεστό μπάνιο και άπλωσε στο χώρο ένα σπρέι από αιθέριο έλαιο λεβάντας. Θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς καλύτερα. 

Πλύνε καλά τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες σου. Είναι και αυτά φορείς μικροβίων!

Πολύ σημαντικό: Nα πλένεις σχολαστικά τα πινέλα του μακιγιάζ σου με detoll και να ανανεώνεις πούδρες και μαξιλαράκια από κόμπακτ μέικαπ. Συχνά είναι οι πιο συνήθεις ύποτοι. 

 

Μία sos λύση για το εκδρομικό νεσεσέρ σου. Βγήκε σπυράκι στις διακοπές; Βάλε το βράδυ τοπικά το μικρό και θαυματουργό Ac-norm spot care της Frezyderm (στα φαρμακεία) και θα υποχωρήσει.

Frezyderm_AcNorm_Spot_Care.jpg

Διαβάστε επίσης

ASK THE EDITOR

6 fluid αντιηλιακά για εσένα που δεν αντέχεις τη λιπαρότητα στην επιδερμίδα σου

Με τα προϊόντα που υπάρχουν πλέον στην αγορά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να παραλείψεις την πιο σημαντική ασπίδα για το δέρμα σου

ASK THE EDITOR

6 πράγματα που πρέπει να προσέξεις προτού εφαρμόσεις την τεχνική του skin slugging στην επιδερμίδα του προσώπου σου

Μπορεί να κάνει θαύματα στην υγεία του δέρματος, θέλει όμως την απαραίτητη προσοχή

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός