Skip to main content

ASK THE EDITOR

"Πως ξεμπερδεύεις με τις bad hair days;"

Η beauty editor του AllΥou σου δίνει λύσεις στα πιο συχνά προβλήματα ομορφιάς των μαλλιών


Ζωή Γκόρου

Λεπτά μαλλιά χωρίς όγκο

Πριν αρχείσεις να ψάχνεις προϊόντα styling για όγκο αναζήτησε λύσεις από το πρώτο κι όλας βήμα της φροντίδας σου. Και αυτό δεν είναι άλλο από το σαπουάν που χρησιμοποιείς. Θα πρέπει να επιλέξεις ένα με σύνθεση που να περιέχει θα θρεπτικά συστατικά που θα του χαρίσουν όγκο. Δοκίμασε το Biotin & Collage Shampoo της OGX με βιότίνη, βιταμίνη Β7, κολλαγόνο και πρωτεϊνη σιταριού και κάνε κάθε φορά στο λούσινο καλό μασάζ στις ρίζες των μαλλιών σου.

 

 

Tip: Εάν έχεις λεπτά μαλλιά σου πηγαίνουν οι αφέλειες που δίνουν την αίσθηση της πιο πλούσιας κώμης. Μπορείς με τη χτένα σου κάθε φορά να κρεπάρεις ελαφρώς τις ρίζες στο στεφάνι δίνοντας έτσι περισσότερο όγκο.  

 

Λάμψη μηδέν!

Συχνό πρόβλημα στα μαλλιά μετά από μια περίοδο ταλαιπωρίας από τον ήλιο ή το hair styling. Για να το αντιμετωπίσεις θα πρέπει να προσθέσεις sos λύσεις σε μορφή μάσκας που εισχωρεί δυναμικά στην τρίχα χαρίζοντας της λάμψη. Εγγυημένη εντατική φροντίδα είναι το 3 Minute Miracle Shine της Aussie με αυστραλιανό τζίνσενγκ και σκόνη μαργαριταριού (ω,ναι) που προσφέρει φωτεινότητα στα μαλλιά σου.

 

 

Τip: Μείωσε άμεσα το υπερβολικά ζεστό νερό στο λούσιμο με μέτριο και στο τέλος εντελώς κρύο. Ακόμα, κατέβασε οπωσδήποτε τη θερμοκρασία στο πιστολάκι σου. 

 

Το λες και ταλαιπωρία

Οι βαφές, οι τεχνικές επεξεργασίες και ο ήλιος δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στα μαλλιά σου. Θα βγάλουν τον χειρότερο και πιο ταλαιοωρημένο τους εαυτό. Θα πρέπει να αναζητήσεις μια μάσκα επανόρθωσης ενάντια στην ξηρότητα. Αναζήτησε την Damage Repair Mask της Toni & Guy που θα επαναφέρει την τρίχα και συνολικά την κώμη σου στην κανονικότητά της.

 

 

 

 

Tip: Εάν κοντράρεις ακόμα και τη Madonna στο πόσες φόρες έχεις αλλάξει χρώμα, styling, μαλλιά γενικά τότε χρειάζεσαι ειδική φροντίδα

 

Ξανθά που έγιναν πορτοκαλί

Αγαπητή blondie η μετατροπή της ξανθιάς κώμης σου σε ένα περίεργο πορτοκαλί χρώμα είναι ένα συχνό πρόβλημα που έχει να κάνει και με την ποιότητα της βαφής αλλά και την απόχρωση που χρησιμοποιείς σε σχέση με τη βάση σου. Ο colorist σου πρέπει να το κοιτάξει το θέμα. Μέχρι τότε βάλε στο πρόγραμμα τη χρήση εξειδικευμένης σειράς για ξανθά όπως την τελετουργία μαλλιών Cicaflash Βlond Αbsolu με υαλουρονικό οξύ και άνθος ενετελβάις που αναδομή την τρίχα και εξουδετερώνει τα πορτοκαλί.

Τip: Oι ξανθιές σε κρίση χρώματος όπως η Merilyn Monroe στο φιλμ "Οι 'Αντρες Προτιμούν τις Ξανθές" (αλλά το ξανθό θέλει την εξειδικευμένη φροντίδα του!) 

 

 

Help! Φριζάρισμα!

Τα σγουρά μαλλιά εχουν την τάση να φριζάρουν εύκολα και να είναι σε μόνιμη βάση ατίθασα. Βάλε ένα βήμα στην φροντίδα σου που θα τα κάνει να πειθαρχίσουν. Πρόσθεσε τη leave-in κρέμα Tame Defined Culrs της Pantene Pro-V με πλούσια μαλακτική δράση που θα τα ενυδατώσει σε βάθος κάνοντάς πιο συνεργάσιμα.

Tip: Η Sarah Jessica Parker έχει φυσικά σγουρά μαλλιά και μας το κρύβει... Εδώ σε ενσταντανέ από τα 90's. E, το θέλει το leave-in της σε στεγνά ή και σε νωπά μαλλιά.  

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ASK THE EDITOR

Τι είναι το skin slugging και πώς να το εντάξεις στο skincare routine σου

Σου λύνουμε την απορία, μέσα από όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για μια τάση στο skincare που όλο και εξαπλώνεται

ASK THE EDITOR

Γιατί τα πεπτίδια είναι η πιο hot τάση στο skincare αυτή τη στιγμή

Όλοι οι λόγοι για να εντάξεις προϊόντα με πεπτίδια στη ρουτίνα ομορφιάς σου

ASK THE EDITOR

6 fluid αντιηλιακά για εσένα που δεν αντέχεις τη λιπαρότητα στην επιδερμίδα σου

Με τα προϊόντα που υπάρχουν πλέον στην αγορά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να παραλείψεις την πιο σημαντική ασπίδα για το δέρμα σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 7 Μαΐου

Για να ισορροπήσετε τις αντιθέσεις που υπάρχουν, πάρτε πρωτοβουλίες

SINGLES

Τι σημαίνει όταν ένας άντρας σε φιλάει στο πρώτο ραντεβού;

Βιάζεται; Ξέρει τι θέλει; Ή σε ερωτεύεται; Συνέχισε να διαβάζεις για περισσότερους λόγους

ΥΓΕΙΑ

Πόση ώρα μετά τον πρωινό σου καφέ πρέπει να βουρτσίσεις τα δόντια σου

Η απάντηση των ειδικών μπορεί να σε εκπλήξει