Skip to main content

ASK THE EDITOR

Self pampering: @home de luxe spa πριν τις γιορτές

Κάνε το πρώτο δώρο στην επιδερμίδα του σώματός σου 


Ζωή Γκόρου

Το μπάνιο είναι ο δικός μου προσωπικός παράδεισος. Φαντάζομαι ότι μπορεί να είναι και ο δικός σου. Δεν σε ενοχλεί κανείς και είναι ένας χώρος που μπορείς να κλείσεις  -επιτέλους- κινητό και πόρτα στο έξω κόσμο. Μόλις μπαίνει ο χειμώνας και οι γιορτές πλησιάζουν, είναι το καλύτερο timing για να χαρίσεις στον εαυτό σου την απόλυτη φροντίδα.

Αν επαναλάβεις την παρακάτω διαδικασία 2-3 φορές πριν τα Χριστούγεννα θα δεις την επιδερμίδα σου στα καλύτερά της. Θα νοιώθεις υπέροχη μέσα και έξω. 

Aromatherapy time

Η ιεροτελεστία pampering έχει ως εξής: κλειδαμπαρώνεσαι στο μπάνιο υπό το φως κεριών, έχοντας προσθέσει στο ρεσώ σου λίγες σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεβάντας, για να χαλαρώσεις, ή πορτοκάλι αν χρειάζεσαι ενέργεια και αν έχεις να βγεις για βραδινή έξοδο.  Η αρωματοθεραπεία είναι σημαντική όχι μόνο για το ρομάντζο της υπόθεσης αλλά γιατί θα επηρεάσει  σωστά τη διάθεσή σου. Είπαμε, πιστεύουμε στη δύναμή της.


Bάλε στο χώρο αρωματικά κεριά  

Μερικοί το προτιμούν καυτό 

Τώρα άνοιξε το ντους στο χλιαρό νερό και όχι στο καυτό. Οκ, μας αρέσουν οι υδρατμοί γιατί ανοίγουν τους πόρους της επιδεμίδας αλλά αυτό ας το ζήσουμε στο χαμάμ. Σε αυτή τη διαδικασία του ντους, το νερό πρέπει να είναι ζεστό μεν, αλλά να μην κοκκινίζει την επιδερμίδα μας. Το καυτό νερό προκαλεί ξηρότητα. 

1,2,3 βήματα για επιδερμίδα μετάξι

Είπαμε θα το κάνουμε de luxe spa το ντους μας! Ξεκινάς απλώνοντας το shower gel που σε αυτή την περίπτωση πρέπει να έχει θρεπτικές ιδιότητες. Το μέλι, το γάλα καρύδας και άλλα συστατικά μπορούν να το προσφέρουν αυτό. Στη συνέχεια, αφού ξεπλυθείς, άπλωσε λίγη ποσότητα από ένα φυσικό scrub σώματος. Να αποφύγεις όσα έχουν μεγάλη λίστα χημικών συστατικών. Aκόμα, δώσε μεγαλύτερη βάση στα γόνατα, τους αγκώνες και τις φτέρνες (σκληρά σημεία). Κάνε μασάζ και ρίξε άφθονο νερό για να αφαιρέσεις εντελώς τα "σκληρά" από το δέρμα σου. Τώρα σκουπίσου ταμποναριστά με μια απαλή πετσέτα.

Tip: Αν πολεμάς όλο το χρόνο με την κυτταρίτιδα τώρα είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να χρησιμοποιήσεις ένα απολεπιστικό σαμπούνι στην περιοχή, τονώνοντας τη μικροκυκλοφορία. 

Όσο η επιδερμίδα σου είναι ελαφρώς νωπή άπλωσε γενναίες ποσότητες ενυδατικής κρέμας με κυκλικές κινήσεις μασάζ. Δεν θα πιστεύεις πόσο απαλή και μεταξένια θα είναι η επιδερμίδα του σώματός σου μετά από αυτή τη διαδικασία! 

Τip: H καλύτερη στιγμή για self pampering; Μετά το γυμναστήριο! Θα τονώσεις καλύτερα το δέρμα σου. 

Είπαμε parmpering, δεν είπαμε; Ε, αξίζεις την παρακάτω άκρως de luxe λίστα προϊόντων σώματος


Creme Brulee Honey Bath, Laura Mericer (Attica)


Scrub σώματος για λάμψη Beautifying, Aveda 


Mousse που αφροποιείται, με χαλαρωτικό άρωμα βατόμουρου Bath Therapy Relaxing Blend 
Βαθιά ενυδάτωση σώματος Organic Virgin Coconut Oil, Messinian Spa   

 

Διαβάστε επίσης

ASK THE EDITOR

6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου

Νέα προϊόντα που θα λατρέψεις με το που τα βάλεις στο boudoir σου

ASK THE EDITOR

4 κρέμες ματιών με βιταμίνη C για να πεις «αντίο» στους μαύρους κύκλους

Προϊόντα που εγγυώνται λάμψη και ενυδάτωση στην ευαίσθητη επιδερμίδα των ματιών

ASK THE EDITOR

6 ελαφριές ενυδατικές κρέμες προσώπου για το απαραίτητο ανοιξιάτικο update στο skincare

Με τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα να αποχωρούν σιγά σιγά, ώρα για αλλαγή στην ενυδατική σου κρέμα με μια πιο ελαφριά σύνθεση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.