Skip to main content

ASK THE EDITOR

3 λόγοι που οι γιορτές μπορεί να κάνουν κακό στην επιδερμίδα σου

Και τι μπορείς να κάνεις για να το αντιμετωπίσεις


Ζωή Γκόρου

Mεταξύ μας τώρα : Aν έχεις ήδη κλείσει ραντεβού στο κομμωτήριο για την παραμονή των Χριστουγέννων  και έχεις σετάρει στο μυαλό σου και το outfit που θα βάλεις, ο στόχος σου είναι ένας: αυτές  τις γιορτές να λάμπεις. Στο ευχόμαστε και ακόμα περισσότερο σου ευχόμαστε να λάμπεις από χαρά.

Βρισκόμαστε στην απολαυστική εποχή του χρόνου που μας γεμίζει χαρά,  έχει όμως και μερικές "παγίδες" ομορφιάς για τις οποίες θα σε κρατήσουμε απόλυτα ενήμερη. No worries.

Tα κοκτέιλ που περιέχουν πολλή, μα πολλή ζάχαρη

'Ανοιξες τον εντυπωσιακό κατάλογο με τα κοκτέιλ. Σκέψου καλά πριν επιλέξεις. Πολλές φορές τα ευφάνταστα κοκτέιλ των mixologists κρύβουν υπερβολικά πολλή ζάχαρη, τον βασικότερο εχθρό του κολλαγόνου της επιδερμίδας, της λάμψης και της φρεσκάδας. Σε αυτό πρόσθεσε ότι το αλκόολ προκαλεί αφυδάτωση της επιδερμίδας (και του οργανισμού). Ας αφήσουμε στην άκρη τις θερμίδες! Γι αυτό, το νου σου. Μην το παρακάνεις.

Η λύση: τις ημέρες των γιορτών να πίνεις πολύ νερό μέσα στην ημέρα και να αποτοξινώνεις τον οργανισμό σου με ροφήματα που έχουν detox βιολογικά βότανα. Να θυμάσαι ότι από το δεύτερο κοκτέιλ και μετά, αρχίζει το πρόβλημα...

 

 

Shopping Stress

Επειδή οι ημέρες των γιορτών έχουν ένα παροξυσμό τύπου Black Friday, με την αγορά δώρων σε άλλους ή στον εαυτό μας , εσύ κράτα χαρακτήρα! Κι αυτό γιατί το στρες και η κούραση (shopping fatigue) που δημιουργεί ένας μαραθώνιος στα μαγαζί δημιουργεί ένα περίεργο στρες που μόνο θαμπάδα θα φέρει στην επιδερμίδα σου και ειδικά στην περιοχή των ματιών.

Η λύση: Να αντισταθείς στις μέρες, τα μέρη και τις ώρες που γίνεται χάος. Βάλε πρόγραμμα τις παραμονές να τα έχεις όλα κανονισμένα για να κάτσεις σπίτι και να κάνεις μόνο τις μάσκες σου.

 

Κοιμάσαι με το μέικ απ

Γυρνάς αργά και πηγαίνεις υπνωτισμένη στο κρεβάτι σου. Μάλλον βαριέσαι να χρησιμοποιήσεις και μαντηλάκια ντεμακιγιάζ. Σφάλμα. Το άλλο πρωϊ θα το δεις στο καθρέφτη. Τι θα συμβεί; Το μέικ απ θα κλείσει τους πόρους, οι ρύποι και βακτήρια θα κάνουν πάρτυ. Εάν έχεις βάψει τα μάτια σου θα δεις μόλις αφαιρέσεις το μακιγιάζ ότι η περιοχή είναι αφυδατωμένη και κουρασμένη.

Η λύση: Eπειδή έχεις μεγάλες πιθανότητες να κοιμηθείς χωρίς ντεμακιγιάζ τις γιορτές -τουλάχιστον- επίλεξε ένα με ελαφριά σύνθεση ή μια καλή CC Cream με φυσικά συστατικά. Η πιο ελαφριά κάλυψη δεν θα στερήσει και τόσο το οξυγόνο στην επιδερμίδα σου.

 

Διαβάστε επίσης

ASK THE EDITOR

6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου

Νέα προϊόντα που θα λατρέψεις με το που τα βάλεις στο boudoir σου

ASK THE EDITOR

4 κρέμες ματιών με βιταμίνη C για να πεις «αντίο» στους μαύρους κύκλους

Προϊόντα που εγγυώνται λάμψη και ενυδάτωση στην ευαίσθητη επιδερμίδα των ματιών

ASK THE EDITOR

6 ελαφριές ενυδατικές κρέμες προσώπου για το απαραίτητο ανοιξιάτικο update στο skincare

Με τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα να αποχωρούν σιγά σιγά, ώρα για αλλαγή στην ενυδατική σου κρέμα με μια πιο ελαφριά σύνθεση

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Ο Alessandro Michele νέος creative director του οίκου Valentino

Η ανακοίνωση του εμβληματικού οίκου βάζει τέλος στις φήμες που τον ήθελαν εδώ και καιρό να αναλαμβάνει το τιμόνι του

CELEBS

Δημήτρης Σέρφας: Η ηλικία, η καταγωγή και η αδυναμία στη μητέρα του

Όσα δεν ξέρουμε για τον «Γρηγόρη» από το «Προξενιό της Ιουλίας»

PETS

Πώς να κάνετε τον σκύλο σας να μυρίζει όμορφα χωρίς μπάνιο

8 απλές συμβουλές για καθαρό και μοσχομυριστό σκύλο χωρίς να προϋπθέτει μπανιέρα ή λάστιχο...