Skip to main content

ASK THE EDITOR

5 συμβουλές για υγιή επιδερμίδα που θα εφαρμόσουμε την νέα χρονιά

Νέα tips που ήρθαν για να μείνουν



 

‘’New Year/ New Me’’ λέει και ένα αμερικανικό κλισέ. Δεν λέει ψέματα όμως, όσο οι μέρες και τα έτη περνούν, τόσο αλλάζουμε και εμείς οι ίδιοι. Από τις μικρές καθημερινές συνήθειες, έως την ψυχοσύνθεση μας. Σε αυτό το site όμως, τα βλέπουμε όλα από την ‘’γυναικεία οπτική’’. Την οπτική της ομορφιάς και της μόδας που έχει σκοπό να μας κάνει να νιώσουμε αλλά και να δείχνουμε πραγματικά στα καλύτερα μας.

Είναι η ιδανική στιγμή για να προσθέσεις νέες ρουτίνες και συνήθειες, οι οποίες θα σε ανανεώσουν και θα σε εμπνεύσουν να συνεχίσεις δυναμικά για μια ακόμη χρονιά. Πόσο μάλλον μετά από ένα δύσκολο έτος, έχουμε περισσότερη ανάγκη από ποτέ, να βρούμε αυτά τα οποία μας προσδίδουν ευχαρίστηση και ζωντάνια.

Σε ότι αφορά το κομμάτι της ομορφιάς, συλλέξαμε 5 συμβουλές που έχουμε υιοθετήσει τον τελευταίο καιρό και σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε εντατικά και με έμφαση και την νέα χρονιά. Χαρτί και μολύβι αν είσαι από τους παραδοσιακούς τύπους, αλλιώς ‘’screenshots’’ και πάμε να ξεκινήσουμε τις σημειώσεις.

Skincare πριν το μακιγιάζ.
Δεν είναι λίγες οι φορές που πριν ξεκινήσουμε την εφαρμογή του μακιγιάζ μας, προσθέτουμε απλά μια ενυδατική ή ένα primer και ξεκινάμε. Αυτό μπορεί να είναι μια γρήγορη λύση για τις ημέρες που βιαζόμαστε, όμως δεν αρκεί. Είτε πρόκειται να βαφτείς για μια σημαντική για εσένα περίσταση, είτε πρόκειται να κάνεις ένα πολύ φυσικό και ελαφρύ μακιγιάζ, το μυστικό βρίσκεται στην σωστή προετοιμασία και περιποίηση της επιδερμίδας. Στο γνωστό πλέον ‘’skincare’’.

Εφόσον πλέον δεν φοράμε συχνά μακιγιάζ, τις φορές που θα το κάνουμε, ας είναι τουλάχιστον αψεγάδιαστο και λαμπερό. Και για να το επιτύχεις αυτό, οφείλεις να ξεκινήσεις με έναν 1. βαθύ καθαρισμό, 2. Απολέπιση, 3. Μάσκα προσώπου ανάλογα με τις ανάγκες σου (λάμψης, συσφικτική, καθαρισμού κλπ.) 4. Ορός λάμψης/ Booster, 5. Eνυδατική κρέμα, 6. Κρέμα ματιών, 7. Lip Blam.

Αφού περιμένεις λίγα λεπτά να απορροφηθούν τα προϊόντα μπορείς να ξεκινήσεις το μακιγιάζ σου, το οποίο θα ‘’στρώσει’’ πολύ καλύτερα, σε μια σωστά προετοιμασμένη επιδερμίδα.

Cruelty Free και φυτικά  προϊόντα.
Οι τελευταίες χρονιές έχουν καθοριστεί με τον αγώνα για μια πιο φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση, αλλά και την χρήση προϊόντων cruelty free. Έτσι και φέτος, περισσότερο από ποτέ, όχι μόνο δοκιμάζουμε νέα προϊόντα που σέβονται το περιβάλλον, τα ζώα αλλά την επιδερμίδα μας, αλλά προσπαθούμε να αποκτήσουμε μια ρουτίνα βασισμένη σε φυσικά συστατικά και συνθέσεις.

Περισσότερη έμφαση στον σωστό καθαρισμό και ντεμακιγιάζ.
Από την στιγμή που εντάξαμε στην ρουτίνα μας και επαγγελματικά προϊόντα καθαρισμού, είδαμε πόσο σημαντικό βήμα είναι ο τέλειος καθαρισμός του προσώπου μας και το ντεμακιγιάζ. Όχι μόνο αφήνουν το πρόσωπο να ακτινοβολεί, αλλά όλα τα υπόλοιπα προϊόντα περιποίησης απορροφούνται καλύτερα και έχουν καλύτερη δράση.

Μη παραμελείς ντεκολτέ και λαιμό. 
Και κάπου εδώ οφείλω να παραδεχτώ πως ήμουν από εκείνες που έφταναν την ενυδατική μέχρι τον λαιμό, χωρίς όμως δίνοντας μεγάλη σημασία. Μόλις τελειώσεις την περιποίηση του προσώπου σου, αφιέρωσε ένα ακόμη βήμα, όπου προσθέτεις καθημερινά και εντατικά, τους ορούς και τις ενυδατικές σου, ως το ντεκολτέ. Η απαλότητα θα είναι σίγουρα πρωτόγνωρη.

Πρόσθεσε στην ρουτίνα σου ενισχυτικά  boosters ή έλαια.
Από μια μίνιμαλ ρουτίνα περιποίησης, εκτός από το καθαριστικό τζελ και την ενυδατική, δεν θα μπορούσε να λείπει και ένα ενισχυτικό booster στο ενδιάμεσο. Αν μάλιστα έχεις κανονική προς ξηρή επιδερμίδα, τότε αυτό το booster προτίμησε να είναι κάποιο έλαιο, το οποίο θα σου χαρίσει περισσότερη ενυδάτωση, ειδικά τώρα τους χειμερινούς μήνες και πολλή λάμψη.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου

ASK THE EDITOR

5 cream bronzers για sun-kissed όψη και αποτελεσματικό contouring στην επιδερμίδα

Το holy grail προϊόν επιστρέφει στο νεσεσέρ μας για την άνοιξη και το καλοκαίρι και αυτές είναι τέσσερις επιλογές που δεν θα σε αφήσουν ανικανοποίητη

ASK THE EDITOR

6 πράγματα που πρέπει να προσέξεις προτού εφαρμόσεις την τεχνική του skin slugging στην επιδερμίδα του προσώπου σου

Μπορεί να κάνει θαύματα στην υγεία του δέρματος, θέλει όμως την απαραίτητη προσοχή

Προτεινόμενα

CELEBS

Αμαλία Κωστοπούλου: Για σαφάρι στη Νότια Αφρική με το αγόρι της!

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram «κόβουν» την ανάσα

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα