Skip to main content

ASK THE EDITOR

Λάθη που καταστρέφουν τις βλεφαρίδες σου και θεραπείες αποκατάστασης

Φυσικές και επαγγελματικές φόρμουλες για αδύναμες βλεφαρίδες



Μιας και το καθημερινό μακιγιάζ έχει εστιάσει στα μάτια, με τις σκιές, τα μολύβια ματιών και φυσικά την μάσκαρα να πρωταγωνιστούν, έχουν ως αποτέλεσμα, όταν το ντεμακιγιάζ δεν γίνεται σωστά, να ερεθίζονται τα μάτια μας και οι βλεφαρίδες να γίνονται αδύναμες. Σπασμένες και αχνές βλεφαρίδες ’'φωνάζουν’’ για ενυδάτωση και θρέψη. Προτού όμως περάσουμε στο κύριο μέρος αυτού του άρθρου, με αποτελεσματικές θεραπείες για να ανακτήσεις πλούσιες και πυκνές βλεφαρίδες, πρέπει να εστιάσουμε και στην αρχή του μακιγιάζ μας.

Κάνε ένα διάλειμμα από το ‘’ψαλιδάκι’’ βλεφαρίδων (lash curler)

Ίσως δεν το γνώριζες, αλλά το ψαλιδάκι με το οποίο πατάς τις βλεφαρίδες σου, προκειμένου να αποκτήσουν καμπύλη, μπορεί να είναι καταστροφικό. Ειδικά αν οι βλεφαρίδες σου δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση και σπάνε συνεχώς. Κάνε ένα διάλειμμα από το συγκεκριμένο εργαλείο, μέχρι να δυναμώσουν και πάλι οι βλεφαρίδες σου, μα πρωτίστως επένδυσε σε ένα ποιοτικό lush curler, το οποίο θα χρησιμοποιείς χωρίς πολλή δύναμη.

Μη χρησιμοποιείς καθημερινά αδιάβροχη μάσκαρα

Καταλαβαίνω ότι μπορεί με την ‘’κλασσική’’ μάσκαρα οι βλεφαρίδες σου να μην μένουν πυκνές και με καμπύλη όλη την ημέρα και η αδιάβροχη εκδοχή της, να έχει μεγάλη διαφορά. Αλλά καλύτερα να αποφύγεις την καθημερινή της χρήση. Γιατί για να την αφαιρέσεις, σίγουρα θα χρειαστεί να τρίψεις περισσότερο τα μάτια σου και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φθείρει ακόμη περισσότερο τις βλεφαρίδες, να τις αποδυναμώνει και έτσι να χάνεις όλο και περισσότερες. Άλλωστε υπάρχουν στην αγορά πολλές μάσκαρα χωρίς αδιάβροχη φόρμουλα, με εκπληκτική διάρκεια και διατήρησης καμπύλης που κάνουν το ντεμακιγιάζ εύκολο.

Απέφυγε τα lash lifts και extensions

Όσο νιώθεις τις βλεφαρίδες σου αδύναμες, καλό θα ήταν να αποφύγεις διαδικασίες lash lifting και extensions, καθώς είναι πιθανό να τις επιβαρύνουν παραπάνω. Δώσε λίγο χρόνο να ανακτήσουν και πάλι την δύναμη τους και έπειτα μπορείς να ρωτήσεις και την άποψη της ειδικού που εμπιστεύεσαι.

Αφού λοιπόν σιγουρευτείς πως δεν επιβαρύνεις με τους παραπάνω τρόπους τα βλέφαρα σου, μπορούμε να περάσουμε στην θεραπεία και ενυδάτωση τους.

Φυσικές θεραπείες ενυδάτωσης και θρέψης βλεφαρίδων

Αν είσαι της ‘’φυσικής σχολής’’ και των αγνών προϊόντων, τα έλαια θα είναι ο καλύτερος σύμμαχος για την ενδυνάμωση των βλεφαρίδων σου. Και πιο αποτελεσματικό θεωρείται το έλαιο βιταμίνης Ε, το καστορέλαιο, το αμυγδαλέλαιο, το ελαιόλαδο και το λάδι καρύδας. Πριν κοιμηθείς άπλωσε με το χέρι σου, λίγη ποσότητα, μόνο στην βλεφαρίδες κάθε βράδυ για περίπου 3 εβδομάδες. Από την πρώτη κιόλας στιγμή θα δεις τις βλεφαρίδες σου, πολύ πιο ενυδατωμένες και δυνατές. Σταδιακά το αποτέλεσμα θα είναι όλο και καλύτερο, με πιο πυκνές και δυνατές βλεφαρίδες.

Lip Balms στα βλέφαρα

Ακόμη ένα step που μπορείς να εντάξεις στην βραδινή σου ρουτίνα και σίγουρα θα σε εντυπωσιάσει, είναι βάλεις λίγο από το ενυδατικό lip balm σου και στις βλεφαρίδες. Η εμπλουτισμένη με έλαια σύσταση για να ενυδατώσει τα χείλη σου, σίγουρα μπορεί να βοηθήσει και στην ενυδάτωση βλεφαρίδων με αποτέλεσμα να είναι πιο λαμπερές.

Επαγγελματικά προϊόντα θεραπείας βλεφαρίδων

Ωστόσο αν το πρόβλημα είναι αρκετά έντονο και ναι μεν, οι παραπάνω θεραπείες σίγουρα θα βοηθήσουν, αλλά χρειάζεσαι κάτι πιο ενισχυμένο και επαγγελματικό αποτέλεσμα, τότε δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις τα παρακάτω ειδικευμένα προϊόντα. Κυριολεκτικά θα σώσουν τις βλεφαρίδες σου από την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί. Τα προϊόντα αυτά έχουν κύριο σκοπό να επαναφέρουν την καλή υγεία των βλεφαρίδων σου και πολλά από αυτά έχουν την δυνατότητα να προσθέσουν λίγο ακόμη μήκος και όγκο. 

Emryolisse, Lash Booster

Βάση περιποίησης των βλεφαρίδων, χωρίς χρώμα, με ορατά αποτελέσματα μέσα σε μόνο 28 ημέρες! Οι βλεφαρίδες μεγαλώνουν, αποκτούν όγκο και τέλειο σχήμα, χαρίζοντας στο βλέμμα ένταση και βάθος.

ΧΡΗΣΗ

Εφαρμόστε το προϊόν το πρωί, πάνω σε απόλυτα καθαρές βλεφαρίδες, πριν βάλετε τη mascara σας, ή/και το βράδυ, αφού τις ξεβάψετε, ξεκινώντας από τη ρίζα. To προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα φρύδια.

 

Neutrogena Lash Enhancer Serum Μια πιο οικονομική πρόταση είναι και το Neutrogena Lash Enhancer Serum, περιέχοντας όλα τα συστατικά όπως βιοτίνη και πεπτίδια για την ενδυνάμωση και ενίσχυση βλεφαρίδων.
 

Vichy Liftactiv Supreme eyes & lashes To συγκεκριμένο serum Vichy, ενδείκνυται και για ευαίσθητα μάτια.  

Shiseido Full Lash Serum Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα για βλεφαρίδες και φρύδια και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφήνει τις βλεφαρίδες σου πυκνές, ενυδατωμένες και λαμπερές. 

Milk Make up Growhouse Lash + Brow Serum  Η  φόρμουλα από Milk Make up, περιέχει και εκχυλίσματα από έλαιο κάνναβης, το οποίο θεραπεύει τις ταλαιπωρημένες και κατεστραμμένες βλεφαρίδες και σε συνδυασμό με τα πεπτίδια που περιέχει η σύνθεση, ενυδατώνει και ''απαλύνει'' τους ερεθισμούς στα μάτια.

 

Διαβάστε επίσης

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου

ASK THE EDITOR

5 cream bronzers για sun-kissed όψη και αποτελεσματικό contouring στην επιδερμίδα

Το holy grail προϊόν επιστρέφει στο νεσεσέρ μας για την άνοιξη και το καλοκαίρι και αυτές είναι τέσσερις επιλογές που δεν θα σε αφήσουν ανικανοποίητη

ASK THE EDITOR

6 πράγματα που πρέπει να προσέξεις προτού εφαρμόσεις την τεχνική του skin slugging στην επιδερμίδα του προσώπου σου

Μπορεί να κάνει θαύματα στην υγεία του δέρματος, θέλει όμως την απαραίτητη προσοχή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.