Ρουζ: Πως το εφαρμόζουμε σωστά

Η απόχρωση, τα δυνατά σημεία και η κατάλληλη υφή

Τόνια Τζαφέρη

 

Τα σημεία στα οποία απλώνουμε τα ρουζ, η απόχρωση, αλλά και η σωστή σύσταση του, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας μας, είναι τα στοιχεία που πρέπει να προσέξουμε για να έχουμε ένα φρέσκο και νεανικό αποτέλεσμα. Το ρουζ, είναι το προϊόν που μπορεί να δώσει αμέσως ξεκούραστη όψη και υγιή επιδερμίδα.

Πολλές φορές όμως, όταν απλώνουμε υπερβολική ποσότητα ή σε λάθος σημεία, τότε το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου κολακευτικό, ειδικά σε φωτογραφίες. Γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή και στην ποσότητα και στα σημεία που το εφαρμόζουμε.

Η απόχρωση στο ρουζ

Τα βασικά tips που δίνουν οι ειδικοί, είναι πως όσο πιο λευκή επιδερμίδα έχεις, τόσο περισσότερο σου ταιριάζουν οι ροζ/ κόκκινες αποχρώσεις. Ενώ αν η επιδερμίδα σου είναι πιο σταρένια, τότε οι κοραλλί/καφέ αποχρώσεις θα είναι ιδανικές. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει απόλυτα, απλώς θα σου δώσουν πιο φυσικό και ομοιόμορφο αποτέλεσμα αν το ακολουθήσεις.

Μη ξεχνάς να αλλάζεις τις αποχρώσεις του ρουζ σου, ανάλογα και με την εποχή. Τον χειμώνα για παράδειγμα, κυρίαρχες είναι οι ροζ, μιας και χαρίζουν μια όψη υγείας και αναζωογόνησης, ενώ το καλοκαίρι, κοραλλί και bronzed αποχρώσεις, σου δίνουν ένα σαγηνευτικό και ηλιοκαμένο make up look.

Μετά την απόχρωση, σειρά έχει η υφή

Στην αγορά υπάρχουν πάρα πολλά προϊόντα, τα οποία έχουν διαφορετική σύσταση και επομένως σου δίνουν διαφορετικό αποτέλεσμα. Ρουζ σε μορφή πούδρας, κρεμώδες, είτε compact, ακόμη και σε υγρή μορφή. Για τις λιπαρές επιδερμίδες, τα compact και οι πούδρες, λειτουργούν καλύτερα μιας και έχουν περισσότερη διάρκεια. Ενώ αν θέλεις να ενισχύσεις ακόμη περισσότερο την διάρκεια του ρουζ σου, μπορείς να προσθέσεις λίγη ποσότητα από ένα κρεμώδες ρουζ και στην συνέχεια να το ‘’σετάρεις’’ με κάποιο σε μορφή πούδρας.

Για τις ξηρές επιδερμίδες, τα ρούζ σε υγρή και κρεμώδης υφή, θα αποτελέσουν από τα αγαπημένα σου. Δίνουν ενυδάτωση και λάμψη στην ξηρή επιδερμίδα σου και δείχνουν ακόμη πιο φυσικά. Αν από την άλλη, έχεις κανονική ή μεικτή επιδερμίδα, τότε απλά μπορείς να δοκιμάσεις διάφορες μορφές και να καταλήξεις σε αυτήν που σου ταιριάζει καλύτερα.

Tα σωστά σημεία για ρουζ

Οι περισσότεροι make up experts απλώνουν το προϊόν, ψηλά στα ζυγωματικά με ανοδικές κινήσεις. Στην συνέχεια περνούν το πινέλο, από την άκρη της μύτης και το πιγούνι. Ειδικά αν θες πιο φυσικό look.
Ένα ακόμη αγαπημένο tip που θα λατρέψεις, είναι να προσθέσεις το ίδιο προϊόν και ως σκιά στην άκρη του ματιού σου, έως το φρύδι. Οι αποχρώσεις του ρουζ και στα μάτια, θα σου δώσουν ένα ακόμη πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα, αναδεικνύοντας όλο το μακιγιάζ.

Cover photo credits: Andreas Ortner for ChanelAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares