Skip to main content

ASK THE EDITOR

Πώς κατάφερα να επαναφέρω τα φριζαρισμενα και ατίθασα μαλλιά μου με αυτόν τον θρεπτικό συνδυασμό

Η νέα σειρά Botanic Therapy Avocado Oil & Shea Butter θα γίνει και δική σου αγαπημένη συνήθεια



Τα μαλλιά είναι, χωρίς αμφιβολία, ένα από τα σημαντικότερα beauty ζητήματα που απασχολούν τις γυναίκες. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να ισχύει κάτι διαφορετικό, όταν αυτά αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για το στιλ και τη διάθεσή μας σε κάθε μας εμφάνιση; Η αλήθεια είναι όμως, ότι όσο κι αν προσπαθούμε να τα περιποιηθούμε σχολαστικά και να μην τα ταλαιπωρούμε με εργαλεία styling, υπάρχουν κάποια προβλήματα τα οποία εξακολουθούν να παραμένουν επίμονα και να δυσκολεύουν την καθημερινότητά μας.

Ο δικός μου μεγάλος μπελάς ήταν πάντοτε και ανεξάρτητα από οποιαδήποτε εποχή, το φριζάρισμα. Ανήκω στην κατηγορία των γυναικών με ελαφρώς σπαστά μαλλιά, στα οποία ποτέ δεν μπορούσα να χαρίσω το super sleek αποτέλεσμα που ήθελα. Ο μόνος τρόπος για να το πετύχω ή γενικότερα για να έχω ένα εντυπωσιακό χτένισμα, ήταν να πραγματοποιήσω μια επίσκεψη στο κομμωτήριο. Και πάλι, την επόμενη ημέρα έδειχναν ατίθασα και κατέληγαν να σαμποτάρουν την εικόνα μου.

Μπορούν άραγε τα μαλλιά μου να δείχνουν τέλεια; Άρχισα λοιπόν να ψάχνω περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα αυτό, προκειμένου να καταλάβω πού μπορεί να οφείλεται το φριζάρισμα. Κάπως έτσι, ανακάλυψα ότι ο βασικότερος ένοχος που συνωμοτεί και κάνει τα μαλλιά ατίθασα δεν είναι ούτε ο τρόπος που τα χτενίζω, ούτε η πετσέτα που χρησιμοποιώ, ούτε η μαξιλαροθήκη που κοιμάμαι ή το στέγνωμα με το πιστολάκι, αλλά η ξηρότητα της τρίχας.

Είναι γεγονός ότι τα μαλλιά χάνουν μέρος της εσωτερικής τους υγρασίας, καθώς και των φυσικών ελαίων τους, με αποτέλεσμα η τρίχα να γίνεται πιο πορώδης και πιο διαπερατή στην υγρασία. Αυτό οδηγεί στο λεγόμενο frizz effect, δηλαδή το φούντωμα και φριζάρισμα των μαλλιών, τα οποία επίσης φαίνονται μονίμως θαμπά και άτονα. 

Ευτυχώς για μένα (αλλά και για σένα που αντιμετωπίζεις καθημερινά μπροστά από τον καθρέφτη το ίδιο ενοχλητικό φαινόμενο) βρήκα τη λύση σε έναν εξαιρετικά θρεπτικό συνδυασμό, που στοχεύει στην εντατική θρέψη της τρίχας και έχει γίνει πια η αποκλειστική ρουτίνα φροντίδας των μαλλιών μου.

Αναφέρομαι σε δύο εκπληκτικά προϊόντα της φύσης που δίνουν λύση στην ξηρότητα και το φριζάρισμα. Πλούσιο σε βιταμίνες Α, D, E και F το βούτυρο καριτέ με τις ξεχωριστές ενυδατικές του ιδιότητες ενώνεται με το πολυτελές έλαιο αβοκάντο, το οποίο θεωρείται ελιξίριο ομορφιάς και είναι γνωστό για τις μαλακτικές και καταπραϋντικές του ιδιότητες, ενώ θρέφει και ενυδατώνει τα μαλλιά, προστατεύοντας τέλεια τις ταλαιπωρημένες άκρες.

Και τα δύο αυτά πολύτιμα συστατικά βρίσκονται στη σύνθεση των προϊόντων της νέας σειράς Botanic Therapy Avocado Oil & Shea Butter από την Garnier, τα οποία δεν αλλάζω με τίποτα! Το σπουδαιότερο βήμα στην ρουτίνα που ακολουθώ είναι η μάσκα. Αφού λούσω πολύ καλά τα μαλλιά μου με το Σαμπουάν Εντατικής Θρέψης και τα ξεβγάλω, για να «κλειδώσω» τα λέπια της τρίχας, εφαρμόζω το Conditioner Εντατικής Θρέψης για Μαλλιά που Φριζάρουν εστιάζοντας στα μήκη και στις άκρες. Το αφήνω να δράσει για ένα λεπτό και στη συνέχεια ξεβγάζω με άφθονο νερό.

 

Δύο φορές την εβδομάδα, εφαρμόζω ένα τρικ στο οποίο «ορκίζομαι». Απλώνω στα μήκη και τις άκρες τη Μάσκα Εντατικής Θρέψης που θρέφει τα μαλλιά σε βάθος και τα κάνει μεταξένια. Έχω πάντοτε μια χτένα κοντά μου, ώστε να ξεμπλέκω τα μαλλιά για να απλωθεί το προϊόν σωστά. Αφήνω τη μάσκα να δράσει για περίπου πέντε λεπτά και έπειτα ξεβγάζω με άφθονο νερό.

Η κρεμώδης και πλούσια υφή αυτής της μάσκας δε βαραίνει τα μαλλιά και το πλούσιο άρωμά της τα κάνει να μοσχοβολούν όλη μέρα. Προσφέρει στην τρίχα ξανά ελαστικότητα και απαλότητα. Τα μαλλιά γίνονται πιο λαμπερά και ευκολοχτένιστα από ποτέ, ενώ επανέρχεται η υγιής τους όψη.

Χάρη στη νέα σειρά Botanic Therapy Avocado Oil & Shea Butter από την Garnier τα μαλλιά μου βρίσκονται πια στην καλύτερη εκδοχή τους. Καιρός να αλλάξεις και εσύ ρουτίνα περιποίησης και να τους προσφέρεις την εντατική θρέψη που χρειάζονται!

 

Cover photo credits unplash.com

Διαβάστε επίσης

ASK THE EDITOR

7 must beauty προϊόντα για να πάρεις μαζί σου στα τριήμερα του Μαρτίου

Τι να έχεις μαζί σου για να καλύψεις όλες σου τις beauty ανάγκες, ακολουθώντας παράλληλα τη φιλοσοφία του less is more

ASK THE EDITOR

4 ζουμερά lip oils για ανάλαφρα ανοιξιάτικα beauty looks

To must προϊόν για το νεσεσέρ σου αυτήν την περίοδο

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ένα γευστικό ουράνιο τόξο στο πιάτο σου

Υγιεινά, νόστιμα και πολύχρωμα, αυτά τα wraps θα σε ενθουσιάσουν

CELEBS

Δεν τους έφερε γούρι ο Σασμός: Πέντε ηθοποιοί που χώρισαν!

Από την τηλεοπτική επιτυχία στις δυσκολίες της προσωπικής τους ζωής

ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Bon Jovi ανακοινώνουν την κυκλοφορία του δίσκου Forever – Ακούστε το lead single με τίτλο “Legendary”

Πότε θα κυκλοφορήσει ο νέος δίσκος του συγκροτήματος;