Skip to main content

ASK THE EDITOR

PMU: Η τάση στον καλλωπισμό των φρυδιών που τα κάνει πιο πλούσια και καλοσχηματισμένα

Ρωτήσαμε και μάθαμε όλες τις λεπτομέρειες για την τάση που θα κάνει θραύση



Τα καλοσχηματισμένα φρύδια απογειώνουν το μακιγιάζ και αναδεικνύουν όλη την ομορφιά του προσώπου! Οφείλουμε λοιπόν να τα έχουμε πάντοτε περιποιημένα και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε με ποικίλους τρόπους πια, αφού οι τεχνικές που αφορούν στη φροντίδα και τον καλλωπισμό τους είναι αρκετές και κάθε γυναίκα μπορεί να βρει αυτήν που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες της.

Μια από τις πιο εξελιγμένες και δημοφιλείς μεθόδους είναι και το PMU, το μόνιμο μακιγιάζ φρυδιών. Αυτό αποτελεί την πιο hot τάση της χρονιάς και όχι άδικα, αφού τα αποτελέσματα που δίνει στην όψη των φρυδιών καθώς και σε ολόκληρο το πρόσωπο είναι θεαματικά!

Τι διαφορές έχει όμως το PMU (Permanent Make Up) φρυδιών με την επίσης γνωστή μέθοδο του Microblading; Η Brow Expert, PMU Artist, Αισθητικός & Makeup Artist Χαρά Κόλλια, μας δίνει για άλλη μια φορά όλες τις απαντήσεις, ώστε να βρεις την κατάλληλη για εσένα πρόταση περιποίησης και καλλωπισμού των φρυδιών.

Το PMU φρυδιών πραγματοποιείται με ένα στυλό όπου στην άκρη του τοποθετείται μια πολύ λεπτή βελόνα η οποία δονείται (ανεβοκατεβαίνει), όπως μια μηχανή που γαζώνει, με αποτέλεσμα οι χρωστικές ουσίες να μπαίνουν στην ανώτερη στοιβάδα του δέρματος, ζωγραφίζοντας λεπτά τριχάκια. Η μέθοδος αυτή εμφυτεύει τη χρωστική ουσία πιο βαθιά, τα φρύδια γίνονται πιο γεμάτα και ομοιογενή και το αποτέλεσμα, το οποίο δείχνει απόλυτα φυσικό, διαρκεί 1 με 1,5 χρόνο.

Από την άλλη, το Microblading είναι μια ιαπωνική μέθοδος βαφής φρυδιών που γίνεται με το χέρι. Οι χρωστικές ουσίες τοποθετούνται στο δέρμα με το χέρι, χρησιμοποιώντας ένα λεπιδάκι το οποίο αποτελείται από νανοβελόνες. Ασκώντας απαλή πίεση αυτό το λεπιδάκι γλιστράει πάνω στην ανώτερη στοιβάδα του δέρματος αποθηκεύοντας τις χρωστικές ουσίες και ζωγραφίζοντας λεπτά τριχάκια, ώστε το σχεδιασμένο φρύδι διακρίνεται δύσκολα από το πραγματικό. Και οι δυο διαδικασίες πρέπει να εκτελούνται μόνο από εξειδικευμένους και πιστοποιημένους επαγγελματίες PMU. 

Το ποια τεχνική θα επιλέξεις εξαρτάται από τον τύπο δέρματος που έχεις. Το Microblading απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες που είναι δυσαρεστημένες με το σχήμα των φρυδιών τους, αλλά και την πυκνότητά τους και είναι ιδανική πρόταση για κανονικά δέρματα αλλά και κανονικά προς μικτά. Το PMU φρυδιών με μηχάνημα ενδείκνυται για όλα τα δέρματα, ακόμη και για τα πολύ λιπαρά, για το λόγο αυτό και οι χρωστικές εφαρμόζονται πιο βαθιά.

Επίσης, εξαρτάται και από το αποτέλεσμα που επιθυμείς να έχουν τα φρύδια σου. Αν θέλεις να δώσεις το εφέ σκίασης, τότε η ιδανική επιλογή είναι η μηχανική μέθοδος. 

Η Brow Expert, PMU Artist, Αισθητικός & Makeup Artist Χαρά Κόλλια, δίνει τις εξής συμβουλές περιποίησης κατά τη διάρκεια των δέκα πρώτων ημερών, για ένα άρτιο αποτέλεσμα μετά από μια συνεδρία PMU φρυδιών: 

  • Καμία άμεση έκθεση σε ηλιακό φως ή σολάριουμ.
  • Απαγορεύεται η σάουνα ή το κολύμπι σε πισίνα ή θάλασσα.
  • Μετά τη θεραπεία, τα φρύδια πρέπει να καθαρίζονται και να ενυδατώνονται κάθε μια ώρα κατά την πρώτη ημέρα με την ειδική κρέμα και πάντα με καθαρά χέρια.
  • Τα φρύδια θα πρέπει από τη δεύτερη μέρα να ενυδατώνονται καθημερινά έως τρεις φορές.
  • Χρειάζεται μια μικρή ποσότητα κρέμας.
  • Μην χρησιμοποιείτε σκιά ή μολύβι φρυδιών.
  • Το τελικό χρωματικό αποτέλεσμα μπορεί να κριθεί μόνο μετά από περίπου 14 ημέρες.
  • Κατά κανόνα απαιτείται μια επαναληπτική θεραπεία του PMU φρυδιών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cover photo pexels.com

Διαβάστε επίσης

ASK THE EDITOR

6 fluid αντιηλιακά για εσένα που δεν αντέχεις τη λιπαρότητα στην επιδερμίδα σου

Με τα προϊόντα που υπάρχουν πλέον στην αγορά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να παραλείψεις την πιο σημαντική ασπίδα για το δέρμα σου

ASK THE EDITOR

6 πράγματα που πρέπει να προσέξεις προτού εφαρμόσεις την τεχνική του skin slugging στην επιδερμίδα του προσώπου σου

Μπορεί να κάνει θαύματα στην υγεία του δέρματος, θέλει όμως την απαραίτητη προσοχή

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ