Skip to main content

BEAUTY NEWS

Μύρισε λεβάντα!

Να, γιατί πρέπει να βάλεις το μοσχοβολιστό αυτό φυτό στη ζωή σου.


Κέλλυ Νόβακ

Αχ, η λεβάντα. Πόσο τρελαίνομαι με την μυρωδιά της. Με καλμάρει, με ταξιδεύει και με κάνει να κοιμάμαι σαν πουλάκι τα βράδια, αν ψεκάσω λίγο από το έλαιο στο μαξιλάρι μου.

Φυσικά, η λεβάντα έχει τρομερές ιδιότητες και στα ζητήματα της ομορφιάς. Το γνώριζα λιγάκι αυτό, το είχα διαβάσει κάπου, αλλά το «εμπέδωσα» όταν είδα τη σειρά της Apivita με βάση τη λεβάντα.

Μόλις το είδα αυτό, αμέσως μπήκα στο site του brand και διαπίστωσα ότι υπάρχει ένα ολόκληρο section αφιερωμένο στη λεβάντα και τα προϊόντα της σειράς.

Σύμφωνα λοιπόν, με το brand έμαθα τα εξής για την λεβάντα.

«Η λεβάντα θεωρείται το ηρεμιστικό της φύσης. Έχει μοναδικές ενυδατικές και καταπραϋντικές ιδιότητες. Δρα αποτελεσματικά κατά της αϋπνίας και διώχνει τον πονοκέφαλο και το στρες. Επίσης καταπραΰνει τις αλλεργίες, τα τσιμπήματα εντόμων και τα εγκαύματα.

Η λέξη Lavender προέρχεται από το λατινικό ρήμα “lavare” που σημαίνει “πλένω”. Πράγματι, οι Ρωμαίοι συνήθιζαν να πλένονται και να καθαρίζουν τις πληγές τους με λεβάντα.  Η λεβάντα είναι γνωστή ως το «ηρεμιστικό της φύσης». Έχει ενυδατικές και αναγεννητικές ιδιότητες και καταπραΰνει ερεθισμούς. Η λεβάντα είναι κατάλληλη για το ευαίσθητο δέρμα και βοηθά σε μυϊκούς πόνους. Το αιθέριο έλαιο της χαλαρώνει το σώμα και τις αισθήσεις και βοηθά στην καταπολέμηση της αϋπνίας, του πονοκεφάλους και του στρες, ενώ καταπραΰνει τσιμπήματα εντόμων και εγκαύματα.»

Καταλαβαίνεις λοιπόν, ότι η λεβάντα πρόκειται για ένα θαυματουργό βότανο και ότι πρέπει να το βάλουμε στην ζωή μας και στην ρουτίνα ομορφιά μας! Κοιτώντας λοιπόν, την σειρά του brand, δοκίμασα και ξεχώρισα μερικά προϊόντα.

 

Το αφρόλουτρο

3lavenderapivitaproducts_001.jpg

Πρόκειται για ένα απαλό αφρόλουτρο για ευαίσθητες επιδερμίδες (έχω ευαίσθητη επιδερμίδα, οπότε κέρδισα λαχείο). Το απαλό αφρόλουτρο CARING LAVENDER της Apivita με λεβάντα & ελαιόλαδο προσφέρει ήπιο καθαρισμό, καταπραΰνει, ενυδατώνει και δεν επιβαρύνει το ευαίσθητο δέρμα, αφήνoντάς το απαλό σαν βελούδο!

Το καθαριστικό

3lavenderapivitaproducts_002.jpg Λατρεύω τους αφρούς καθαρισμού γιατί δεν ενοχλούν το δέρμα μου. Και ειδικά αυτόν τον αφρό καθαρισμού για το πρόσωπο και τα μάτια που είναι τέλειος για λιπαρές επιδερμίδες με ακμή. Συγκεκριμένα,  καθαρίζει απαλά πρόσωπο και μάτια από ρύπους και μακιγιάζ χωρίς να ερεθίζει ή να αφυδατώνει την επιδερμίδα. Τέλειο.

Το σαμπουάν

3lavenderapivitaproducts_003.jpg

Αχ, είναι τέλειο το σαμπουάν (απ’ ότι καταλαβαίνεις δεν μπορώ να συγκρατήσω τον ενθουσιασμό μου). Είναι κατάλληλο για ευαίσθητο τριχωτό (και σε αυτό είμαι ευαίσθητη). Ένα ευαίσθητο τριχωτό μπορεί να παρουσιάσει έντονη αντίδραση που εκδηλώνεται με τράβηγμα, κνησμό, τσούξιμο ή ερεθισμό. Μπορεί να προέρχεται από κάποια διαταραχή του τριχωτού ή από κάποιον εξωτερικό παράγοντα όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση, το κρύο ή η ζέστη, το άγχος, η χρήση επιθετικών βαφών ή προϊόντων styling, αλλά και ορμονικές διαταραχές ή ακόμα και διατροφικές ελλείψεις.

Κεντρική φωτό: Instagram @_sveta_naumenko

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!

Η Taft, Νο1 μάρκα Styling στην Ευρώπη, ήρθε πιο ανανεωμένη από ποτέ και παρουσίασε τα νέα της προϊόντα μέσα από υπέροχα χτενίσματα!

BEAUTY NEWS

Η Margot Robbie υιοθετεί το πιο trendy κούρεμα της χρονιάς και τώρα θέλουμε να αποκτήσουμε κι εμείς bob

Δείτε τη μεγάλη αλλαγή στο hair look της αγαπημένης ηθοποιού

BEAUTY NEWS

Η Elsa Hosk ανανεώνει τα μαλλιά της με το κοντό κούρεμα που θα αντιγράψουμε αυτή την άνοιξη

Αν ψάχνεις κι εσύ το νέο σου hair look, αυτό το pixie cut είναι η πιο κομψή και θηλυκή επιλογή που μπορείς να κάνεις

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαίρη Μηνά: Όσα δεν ξέρουμε για την ηθοποιό που εντυπωσίασε ως Πρωθιέρεια

Το θέατρο, ο έρωτας με τον Μιχάλη Σαράντη και η μητρότητα

FASHION RADAR

Η Salma Hayek συνδυάζει αστράφτει σε μια ιταλική βραδινή έξοδο

Εντυπωσίασε στη Βενετία με μια λαμπερή εμφάνιση

CELEBS

Κατερίνα Λιόλιου: H ηλικία και οι καλεσμένοι στο πάρτι γενεθλίων της

Η εμφάνιση με πράσινο φόρεμα- κιμονό και σανδάλια