Skip to main content

BEAUTY NEWS

Πως να γίνεις εύκολα eco warrior

Πέρασε στην πράξη και γίνε μια μικρή ακτιβίστρια για ένα πιο πράσινο μέλλον


Ζωή Γκόρου

Πολλοί πιστεύουν ότι η Γη από μόνη της έχει  ένα Plan B για την ανθρωπότητα. Δυστυχώς όμως η επιστήμη έχει εντελώς άλλη γνώμη. Εσύ, πάντως, ακόμα και αν οι Fridays For The Future δεν είναι στο πρόγραμμά σου, να ξέρεις πως υπάρχουν τρόποι για να γίνεις  μια τέλεια ακτιβίστρια!

Βάλε στο σπίτι σου δύο κάδους

Έχε στο σπίτι σου δυο κάδους: ένα κάδο ανακύκλωσης και ένα για τα οργανικά σκουπίδια σου. Πέταξε καθημερινά τα σκουπίδια σου στους αντίστοιχους κάδους και κάνε όσους δεν κάνουν το ίδιο να αισθανθούν άσχημα.

Καλλυντικό από τον τόπο σου

Όπως για παράδειγμα το απλό, ελληνικό γιαούρτι που η εταιρεία Korres έχει μετατρέψει σε ένα από τα αγαπήμενα μας beauty tips γιατί προσφέρει άμεσα ανακούφιση, ενυδάτωση και ξεκούραστη όψη. Πρόσφατη άφιξη η μάσκα προσώπου Hydra-Biome Superdose σε υπέροχη υφή mousse πολλαπλής δράσης εμπλουτισμένη με ελληνικό γιαούρτι, πρε- και προβιοτικά.

 
Εco tip: Γενικά, κατανάλωσε προϊόντα που παράγονται στην χώρα σου 

Εco role model

Η Gisele, το γνωστό top model,  έχει χτίσει την εικόνα της πάνω στην αγάπη και τον σεβασμό της στη φύση, αλλά και την έμπνευση που αντλεί από την επαφή της με αυτή.. Σε κάθε περίπτωση  ο "κόσμος των αξιών" είναι ένας  σωστός "δρόμος" για να χτίσεις  , προσεγγίζοντς τον, τη φήμη σου πάνω σ' αυτόν

Μικρές συνήθειες, μεγάλες αλλαγές

 'Εχεις ποτέ σκεφτεί πόσες οδοντόβουρτσες καταλήγουν κάθε λεπτό στις χωματερές; Το νούμερο προκαλεί ζαλάδα... Κι εσύ δεν είχες, σίγουρα, ποτέ φανταστεί  πως ένα αντικείμενο καθημερινής χρήσης μπορεί να γίνει μια από τις πιο ρυπογόνες συνήθειές μας.  Στρέψου στην αγορά για οδοντόβουρτσες φτιαγμένες από μπαμπού ή ξύλο που διασπάται έυκολα στη φύση. Γίνε, έτσι, μέρος μιας μεγάλης αλλαγής. 

 

'Αφησε το αυτοκίνητο στο γκαράζ 

Είσαι οδηγός του ΙΧ σου ή προτιμάς την ευκολία της μετακίνησης με ταξί; Σε όποια από τις δυο περιπτώσεις κι αν ανήκεις, σκέψου σοβαρά να αφήσεις πίσω  τη συνήθεια. Χρησιμοποίησε ποδήλατο (πάντα με κράνος) για σύντομες μετακινήσεις και τα ΜΜΜ. Τα καλά νέα; Kαι στα δύο κάνεις τρελή αερόβια και καις θερμίδες! Και κορμί και eco πολίτης. 

 'Ακου τα μηνύματα 

Είτε συμφωνείς είτε όχι με τον ακτιβισμό της Greta Thunberg η μικρή είναι εδώ για να σου πει κάτι. Το βλέπεις άλλωστε και μόνη σου ότι δεν υπάρχει χρόνος. Βρίσκεσαι, στην Ελλάδα, μήνα Νοέμβριο  και ζεις μιαν... Άνοιξη με 23 βαθμούς Κελσίου....

 https://www.instagram.com/p/B4c0zcFJcCb/ 

Υποστήριξε τα ηθικά brands (μικρά και μεγάλα)

 Και αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπεις σε fast fashion καταστήματα. Κάνοντας όμως share και αγοράζοντας προϊόντα που είναι slow fashion και σέβονται τους κανόνες της αειφόρου ανάπτυξης, ενεργοποιείς τους πάντες. Η Stella McCartney είναι ήδη σε αυτή την κατεύθυνση. 

https://www.instagram.com/p/B37fKY9JQR5/  

Χρησιμοποίησε τα social media και πάρε με το μέρος σου φίλους και συναδέλφους που πιστεύουν πως: "έλα, μωρέ η φύση θα βρει τον τρόπο". 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Brow Lamination: Τέλεια πλούσια φρύδια σε λίγα μόλις λεπτά!

Η τεχνική που θα σου χαρίσει το βλέμμα που ονειρεύεσαι.

BEAUTY NEWS

Θέλεις τέλεια φρύδια; Η Selena Gomez ξέρει το μυστικό

Δοκίμασε το trend που θέλει τα φρύδια καλοσχηματισμένα και πυκνά

BEAUTY NEWS

Ένα ταξίδι αισθήσεων στον τολμηρό κόσμο της συλλογής Cologne Intense του οίκου Jo Malone London

Μια ολοκληρωμένη συλλογή σαγηνευτικών αρωμάτων, που φέρει σπάνια στοιχεία από μακρινούς προορισμούς, αρχαία τελετουργικά και πολύτιμα συστατικά, ταξίδεψε αυτή τη φορά στη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 7 Μαΐου

Για να ισορροπήσετε τις αντιθέσεις που υπάρχουν, πάρτε πρωτοβουλίες

SINGLES

Τι σημαίνει όταν ένας άντρας σε φιλάει στο πρώτο ραντεβού;

Βιάζεται; Ξέρει τι θέλει; Ή σε ερωτεύεται; Συνέχισε να διαβάζεις για περισσότερους λόγους

ΥΓΕΙΑ

Πόση ώρα μετά τον πρωινό σου καφέ πρέπει να βουρτσίσεις τα δόντια σου

Η απάντηση των ειδικών μπορεί να σε εκπλήξει