Skip to main content

BEAUTY NEWS

Μακιγιάζ φορώντας ιατρική μάσκα

Τι πρέπει να προσέξεις



Οι ιατρικές μάσκες φαίνεται να έχουν γίνει απαραίτητο ‘’αξεσουάρ ‘’ των τελευταίων ημερών. Είναι και αυτές ένα ακόμη προστατευτικό μέσο έναντι στον κορωνοϊό. Βέβαια αν δεν νοσείς, δεν είναι απαραίτητo να τη φοράς.

Αν ωστόσο επιθυμείς να φοράς ιατρική μάσκα και να είσαι μακιγιαρισμένη, γιατί ο ιός φαίνεται πως ήρθε για να μείνει αλλά εμείς πρέπει να βρούμε τρόπο να συνεχίσουμε την ζωή μας, πρέπει να δώσεις προσοχή και σε κάποια σημεία.

Βρήκαμε συμβουλές από τον διεθνή make- up artist Alvin Goh, του οποίου η πελατεία περιλαμβάνει stars όπως η Tilda Swinton, η Margot Robbie και η Emma Watson, και σου δίνουμε κάποιες πρακτικές συμβουλές για τη διατήρηση της επιδερμίδας σου καθαρής και φρέσκιας ενώ φοράς την μάσκα:

Φορώντας για μεγάλη διάρκεια μάσκα, για παράδειγμα αν την φοράς όλη την ημέρα, τότε καλύτερα να αποφύγεις εντελώς το μακιγιάζ γιατί ενδεχομένως από την υγρασία και την τριβή δεν θα μείνει απολύτως τίποτα. Αν όμως χρειαστεί να την φορέσεις για λίγη ώρα τότε πάμε να δούμε κάποια tips για να μείνει το μακιγιάζ αναλλοίωτο.

Δώσε έμφαση στα μάτια.
Eφόσον το περισσότερο μέρος του προσώπου σου καλύπτεται, είναι ώρα να δώσεις έξτρα έμφαση στα μάτια σου. Αν μπορείς απέφυγε εντελώς το foundation, χρησιμοποίησε λίγο κονσίλερ κάτω από τα μάτια για ξεκούραστο βλέμμα, χτένισε καλά τα φρύδια σου και γέμισε τα με ένα μολύβι. Tέλος άπλωσε αρκετή μάσκαρα. Αν θες ακόμη πιο έντονο αποτέλεσμα, πρόσθεσε μαύρο μολύβι ματιών στην πάνω γραμμή των βλεφάρων σου.

Αν επιλέξεις να φορέσεις foundation, προτίμησε κάποιο αδιάβροχο. Αλλιώς δεν θα μείνει τίποτα στο πρόσωπο σου. Αφού το απλώσεις, σέταρε καλά με μια πούδρα για ακόμη πιο σταθερό αποτέλεσμα. Ειδικά στις περιοχές γύρω από την μύτη και το στόμα.

Είναι πολύ πιθανό η μάσκα να προκαλέσει αφυδάτωση στην περιοχή, επομένως χρειάζεσαι πολύ καλή ενυδάτωση πριν την εφαρμογή του αδιάβροχου foundation. Ενίσχυσε λοιπόν την επιδερμίδα σου με σέρουμ (ειδικά με κάποιο το οποίο περιέχει υαλουρονικό οξύ) ή με κάποιο πολύ καλό ενυδατικό primer. Εννοείται μη παραλείψεις την ενυδατική. Περίμενε λίγα λεπτά να απορροφηθούν τα παραπάνω και ξεκίνα το μακιγιάζ σου.

Τα χείλη σου θα χρειαστούν έξτρα φροντίδα. Είναι μια πολύ ευαίσθητη περιοχή η οποία αφυδατώνεται πολύ εύκολα. Για να προλάβεις τα χείλη σου από ενοχλητικά πετσάκια και σκασίματα, κάνε ένα scrub και ιδανικά μια ενυδατική μάσκα χειλιών. Απέφυγε καλύτερα το κραγιόν γιατί εκτός από τους λεκέδες που θα αφήσει, θα αφυδατώσει περαιτέρω τα χείλη σου. Προτίμησε καλύτερα ένα ενυδατικό balm.

Mια ακόμη καλή ιδέα για να διατηρήσεις το μακιγιάζ σου σταθερό, παρόλη την υγρασία που δημιουργείται, είναι να χρησιμοποιήσεις setting spray. Θα βοηθήσει σημαντικά στην διάρκεια του μακιγιάζ και στο να παραμείνει αναλλοίωτο.

Τέλος μια ακόμη σημαντική beauty διευκρίνιση, αν δεν επιθυμείς να φορέσεις μακιγιάζ ενώ έχεις την μάσκα, μη ξεχάσεις να προσθέσεις αντηλιακό!
 

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

5 νέες αφίξεις αρωμάτων που θα ξυπνήσουν τις αισθήσεις αυτήν την άνοιξη

Τα νέα αρώματα που θα προσθέσουμε στο boudoir μας

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.

Προτεινόμενα

CELEBS

Υρώ Λούπη: Oι μοναδικές χειροτεχνίες της στο εξοχικό της στην Ερέτρια

Έχει μετατρέψει παλιά αντικείμενα σε ... «έργα τέχνης»

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν φοβάμαι τα ελαττώματά μου. Λατρεύω τις ατέλειές μου» Lady Gaga

Happy birthday στη μία και μοναδική Lady Gaga

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο τραγουδιστής

Kατά την διάρκεια των προβών του για το J2US