Skip to main content

BEAUTY NEWS

Χρειάζεσαι κομμωτήριο; 5 πολύτιμα hair tips που θα σώσουν τα μαλλιά σου

Καραντινάτη περιποίηση μαλλιών



Είναι γεγονός πως τα μαλλιά μας αντιδρούν ανάλογα με την ψυχολογία μας, το κλίμα, τις ανάγκες και φυσικά τα προϊόντα και τα συστατικά τα οποία εφαρμόζουμε. Από την στιγμή που η καθημερινότητα σου έχει αλλάξει, σημαίνει πως και τα μαλλιά σου θα αρχίσουν να προσαρμόζονται και να έχουν νέες ανάγκες.

Και επειδή το ζητούμενο όμως, είναι να τα βοηθήσουμε και να ενισχύσουμε όσο περισσότερο μπορούμε την καλή υγεία των μαλλιών μας, πρέπει με την σειρά μας να ακολουθήσουμε μια νέα ρουτίνα και συμβουλές, οι οποίες θα τα διατηρήσουν σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση και θα τα δυναμώσουν.

https://www.instagram.com/p/B9VDShIjV5i/

Όπως είναι γνωστό, πλέον έχεις χρόνο! Επομένως οι μάσκες ενυδάτωσης θα είναι η νέα προέκταση του χεριού στο μπάνιο. Άπλωσε σε κάθε λούσιμο, άφησε τες για όσο περισσότερο χρόνο μπορείς και όσο πιο συχνά τις κάνεις τόσο το καλύτερο. Χωρίς υπερβολές βέβαια, 2-3 φορές την εβδομάδα είναι υπερ αρκετές. 

https://www.instagram.com/p/B-P80MijOIy/

Και μιας ξεκινήσαμε με τα basic... Ειδικά αν έχεις λιπαρό τριχωτό, τότε η καραντίνα είναι η ιδανική ευκαιρία, για να ισορροπήσεις όσο περισσότερο γίνεται την λιπαρότητα. Το καθημερινό λούσιμο σίγουρα δεν βοηθάει. Όσο τα φυσικά έλαια παραμένουν στα μαλλιά σου, τόσο περισσότερο τα ενυδατώνουν και τα θρέφουν. Επομένως προσπάθησε να παρατείνεις όσο γίνεται το λούσιμο, διότι το σαμπουάν τα ξηραίνει. 

https://www.instagram.com/p/ByVOKEBlz8Q/

Το νερό! Είναι το συστατικό που θα μεταμορφώσει κυριολεκτικά την τρίχα σου. Όταν ενυδατώνεσαι σωστά, τότε τα μαλλιά σου αποκτούν περισσότερη ελαστικότητα με αποτέλεσμα να μην σπάνε εύκολα και εκτός αυτού, αποκτούν περισσότερη λάμψη. Επομένως όσο κάθεσαι στον καναπέ, το γραφείο, την καρέκλα... έχε δίπλα σου ένα μπουκάλι για να μην το ξεχνάς.

https://www.instagram.com/p/B95K52tBkM-/

Μη τα αφήνεις αχτένιστα. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες είναι εύκολο να παραμελήσεις τον εαυτό σου, αλλά όσον αφορά  τα μαλλιά σου δεν πρέπει να ξεχνάς το βούρτσισμα. Έστω μια φορά το πρωί και μια πριν κοιμηθείς. Έτσι θα αποφύγεις τους κόμπους οι οποίοι μόνο φθορά προκαλούν στην τρίχα. Αν τα μαλλιά σου έχουν την τάση μάλιστα να μπλέκονται εύκολα χρησιμοποίησε κάποια μαλακτικό spray πριν αρχίσεις το βούρτσισμα. 

https://www.instagram.com/p/B-j_5wSlgg1/

Και τέλος, μιας και είπα βούρτσισμα... χτενίζουμε πάντα τα μαλλιά από τις άκρες προς τα επάνω. Δηλαδή ξεκίνησε να βουρτσίζεις χαμηλά τις άκρες των μαλλιών σου και μόλις ξεμπερδέψουμε ξεκίνησε να βουρτσίζεις προς τα επάνω. Έτσι θα αποφύγεις τα σπασίματα και την ψαλίδα!

 

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

5 νέες αφίξεις αρωμάτων που θα ξυπνήσουν τις αισθήσεις αυτήν την άνοιξη

Τα νέα αρώματα που θα προσθέσουμε στο boudoir μας

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.