Skip to main content

BEAUTY NEWS

Απόφυγε τους ερεθισμούς της επιδερμίδας από την μάσκα προσώπου

Τι πρέπει να γνωρίζεις

 



Τους τελευταίους σχεδόν δύο μήνες, η νέα καθημερινότητα σου έδωσε την ευκαιρία να μείνεις σπίτι και να φροντίσεις το δέρμα σου συστηματικά και σε βάθος. Αν το εφάρμοσες, σίγουρα θα απολαμβάνεις τώρα τους καρπούς της προσπάθειας σου, έχοντας μια πιο λαμπερή και περιποιημένη επιδερμίδα. Από σήμερα όμως και με βάση τις νέες οδηγίες των ειδικών, η χρήση της μάσκας προσώπου είναι υποχρεωτική σε αρκετές περιπτώσεις και οφείλεις να την χρησιμοποιείς για την δική σου προστασία αλλά και των γύρων σου. Χωρίς να θέλω να σε πανικοβάλω, η πολύωρη χρήση μάσκας έχει κάποιες επιπτώσεις για το δέρμα του προσώπου σου, όπως μπορεί να έχεις ήδη διαπιστώσει και μόνη σου.

 

 

Η επιδερμίδα του προσώπου είναι πολύ ευαίσθητη και οποιαδήποτε τριβή με ξένο υλικό, μπορεί να σου προκαλέσει ερεθισμούς και κοκκινίλες. Επιπλέον, η λιπαρότητα, ο ιδρώτας και η σκόνη που συσσωρεύεται κάτω από την μάσκα αλλά και η υγρασία που προέρχεται από την ζεστή σου αναπνοή, δημιουργούν ένα κοκτέιλ, το οποίο προκαλεί εξανθήματα και σπυράκια. Ακολουθώντας τα παρακάτω tips, δεν θα χρειαστεί να θυσιάσεις ούτε την υγεία του οργανισμού σου (και των άλλων) αλλά και ούτε την υγεία της επιδερμίδας σου.

1. Καθάρισε το πρόσωπο σου πριν και μετά την χρήση της μάσκας. Το σημαντικότερο βήμα στην περιποίηση της επιδερμίδας είναι το σωστό πλύσιμο του προσώπου. Με καθαρά χέρια, πλύνε το πρόσωπο σου πριν την χρησιμοποιήσεις αλλά και μόλις την βγάλεις. Έτσι θα απομακρύνεις σμήγμα, ιδρώτα και σκόνη, κρατώντας καθαρή την επιδερμίδα σου. Στην προκειμένη περίπτωση προσπάθησε να αποφύγεις «σκληρά» καθαριστικά και peeling γιατί προκαλούν επιπλέον ξηρότητα στην περιοχή. Σε περίπτωση που είναι αδύνατο να πλύνεις το πρόσωπο σου, αφού βγάλεις την μάσκα, φρόντισε να έχεις μέσα στην τσάντα σου ένα ήπιο toner σε μορφή spray για εύκολη χρήση.

 

 

2. Ενυδάτωση. Το σωστά ενυδατωμένο δέρμα είναι και το πιο ασφαλές. Όποτε μην παραλείπεις να ενυδατώνεις την επιδερμίδα σου ακόμα και αν έχεις λιπαρό δέρμα. Στην περίπτωση αυτή επίλεξε μια ενυδατική κατάλληλη για τον τύπο του δέρματος σου, με ελαφριά υφή.

3. Κάνε ένα διάλειμμα από την make up ρουτίνα σου. Προσπάθησε να αποφεύγεις το μακιγιάζ κάτω από την μάσκα, γιατί εκτός από την τριβή, η οποία μπορεί να το αφαιρέσει, δεν βοηθάει καθόλου το δέρμα να αναπνέει. Επιπλέον ο συνδυασμός make up και ιδρώτας είναι ότι χειρότερο για την επιδερμίδα σου. Άλλωστε κάτω από την μάσκα δεν μπορεί να δει κανείς και αν τέλος πάντων θέλεις να μακιγιαριστείς, δώσε έμφαση στα μάτια σου, με δροσερές σκιές και μια στρώση μάσκαρα.

 

 

4. Το υλικό της μάσκας παίζει τον ρόλο του. Είτε επιλέξεις να την αγοράσεις, είτε να στραφείς σε πιο home made λύσεις, πρέπει να ξέρεις ότι το ύφασμα κάνει μεγάλη διαφορά. Ειδικοί δερματολόγοι προτείνουν να αποφεύγονται συνθετικά υλικά και να επιλέγονται φυσικά μαλακά προϊόντα, όπως το βαμβάκι.

 

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Ένα ταξίδι αισθήσεων στον τολμηρό κόσμο της συλλογής Cologne Intense του οίκου Jo Malone London

Μια ολοκληρωμένη συλλογή σαγηνευτικών αρωμάτων, που φέρει σπάνια στοιχεία από μακρινούς προορισμούς, αρχαία τελετουργικά και πολύτιμα συστατικά, ταξίδεψε αυτή τη φορά στη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου

BEAUTY NEWS

Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!

Η Taft, Νο1 μάρκα Styling στην Ευρώπη, ήρθε πιο ανανεωμένη από ποτέ και παρουσίασε τα νέα της προϊόντα μέσα από υπέροχα χτενίσματα!

Προτεινόμενα

CELEBS

Μελίσα Μακάρθι: Ποια είναι η διάσημη κολλητή της Μέγκαν Μαρκλ;

Η ηθοποιός μιλά πάντα με τα καλύτερα λόγια για τη Δούκισσα του Σάσσεξ

ΤΑΞΙΔΙ

Σαββατοκύριακο στο Μιλάνο: ιδέες για να περάσετε υπέροχα

Πώς να αξιοποιήσετε το 48ωρό σας για να απολαύσετε περισσότερο αυτή την πανέμορφη πόλη

CELEBS

Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Το μήνυμά της στο Instagram