Skip to main content

BEAUTY NEWS

Πώς να περιποιηθείς σωστά το πρόσωπο σου το καλοκαίρι

Game changing tips για την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης



 

Mπορεί το αλάτι και η αλμύρα της θάλασσας να αφυδατώνει την επιδερμίδα, παράλληλα όμως την κάνει πιο καθαρή και πιο ισορροπημένη από ποτέ. Από το πρώτο κιόλας μπάνιο στην θάλασσα νιώθεις τυχόν σπυράκια και ατέλειες να εξαλείφονται και μια φρεσκάδα να είναι εμφανής στην πρόσωπο σου.

Οι ανάγκες είναι αυτές που πάντα καθορίζουν και τα προϊόντα που πρέπει να εντάξεις στην ρουτίνα περιποίησης σου. Όπως και τον χειμώνα, έτσι και το καλοκαίρι οφείλουμε να δώσουμε την προσοχή μας στις νέες ανάγκες που δημιουργούνται με τις νέες συνήθειες και θερμοκρασίες προκειμένου να διατηρήσουμε την επιδερμίδα μας στα καλύτερα της. Ποια είναι λοιπόν τα βασικά tips που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις υγιή  και λαμπερή την επιδερμίδα σου;

-Ακόμη και αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, η αφυδάτωση είναι ο παράγοντας που κάνει το πρόσωπο σου να δείχνει θαμπό και κουρασμένο. Και ειδικά το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες και τον ήλιο, οφείλεις να προστατευτείς λίγο παραπάνω από την αφυδάτωση.

-Οπότε νερό, αντηλιακό και φυσικά ενυδατική είναι τα απόλυτα must have. Αν νιώθεις όμως πως χρειάζεσαι ενίσχυση, μετά το μπάνιο σου ή τον πρωινό καθαρισμό σου, χρησιμοποίησε κάποιο σέρουμ με υαλουρονικό οξύ πριν την ενυδατική σου. Είναι ένα έξτρα boost που σίγουρα θα σε βοηθήσει πολύ στην λάμψη και την ενυδάτωση.

-Η ενυδάτωση για υγιής επιδερμίδα πόσο μάλλον το καλοκαίρι είναι το κλειδί για την επιτυχία. Ενυδατικές μάσκες μπορούν να ενταχθούν τακτικά στην ρουτίνα περιποίησης σου, ιδιαίτερα μετά το κολύμπι στην θάλασσα.

-Κατά την διάρκεια της ηλιοθεραπείας, κάλυψε πάντοτε με καπέλο ή κάποιο φωτεινό ύφασμα το πρόσωπο και τα χείλη σου.

-Αν χρησιμοποιείς κάποιο προϊόν με ρετινόλη, ίσως θα ήταν προτιμότερο να το απέφευγες τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς μπορεί να σου δημιουργήσει ακόμη περισσότερη ξηρότητα και ξεφλούδισμα.

-Όσον αφορά τον καθαρισμό της επιδερμίδας σου, προτίμησε ένα ενυδατικό gel, το οποία δεν θα ξηραίνει το πρόσωπο σου. Ιδανικά είναι και τα cleansing balms σε μορφή ελαίου, για ακόμη πιο ενυδατωμένη επιδερμίδα.

-Μη το παρακάνεις με τα scrubs. Μια φορά την εβδομάδα είναι ιδανικά, ακόμη και μια φορά στις 2 εβδομάδες.

-Πολλά από τα foundations με ματ αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα ξηρά. Και το καλοκαίρι έχουμε την τάση να προτιμούμε προϊόντα χωρίς πολλές λάμψεις λόγω του ιδρώτα και της ζέστης. Αν λοιπόν χρησιμοποιείς foundation με matte φινίρισμα για το καλοκαίρι, μη παραβλέψεις το primer, το οποίο θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου ενυδατωμένη.

-Ενώ τέλος, ο πιο σημαντικός σου σύμμαχος για την αντιμετώπιση της θαμπής όψης ενόψει καλοκαιριού, δεν είναι άλλος από την εσωτερική ενυδάτωση, δηλαδή το νερό!

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

5 νέες αφίξεις αρωμάτων που θα ξυπνήσουν τις αισθήσεις αυτήν την άνοιξη

Τα νέα αρώματα που θα προσθέσουμε στο boudoir μας

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.