Skip to main content

BEAUTY NEWS

Glossier: Eνισχύει τα νεοσύστατα black-owned beauty brands

Τα πράγματα αλλάζουν στον σύγχρονο κόσμο της ομορφιάς



Οι διαμαρτυρίες που προκάλεσε η δολοφονία του Floyd δεν έχουν τέλος. Όχι μόνο πολίτες από όλο τον κόσμο διαδηλώνουν υπέρ της ισότητας και κατά των φυλετικών διακρίσεων, αλλά πλέον και εταιρείες έχουν δηλώσει έμπρακτα την υποστήριξη τους προς την Αφροαμερικανική κοινότητα.

Μια από τις δράσεις που ξεχώρισαν για τη συμβολή τους ήταν αυτή της εταιρείας Glossier, ενός από τα μεγαλύτερα beauty brands παγκοσμίως.
Το δημοφιλές brand ανακοίνωσε στις 30 Μαΐου ότι θα δωρίσει $500.000 σε διάφορους οργανισμούς, όπως οι Black Lives Matter και NAACP Legal Defense & Educational Fund. Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να βοηθήσει και ορισμένες Black-owned επιχειρήσεις που σχετίζονται με το χώρο της ομορφιάς.

https://www.instagram.com/p/CA1K4rLpQq9/

Την Τρίτη 11 Ιουνίου έγιναν γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες μέσω μιας ανάρτησης του brand στο Instagram. "Στην Glossier, θέλουμε να αλλάξουμε το πώς βλέπει ο κόσμος την ομορφιά - και για να αλλάξουμε το πώς βλέπει ο κόσμος την ομορφιά θα πρέπει να ξεκινήσουμε με την αλλαγή της ίδιας της βιομηχανίας της ομορφιάς", γράφει η ιδρύτρια και διευθύνων σύμβουλος της Glossier, Emily Weiss στην ανακοίνωση.

https://www.instagram.com/p/CBTpuBwJEd6/

"Όταν λανσαρίστηκε η Glossier το 2014, ήμασταν τυχεροί που ήμασταν μία από τις ελάχιστες επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν από γυναίκες και συγκέντρωσαν επιτυχώς επιχειρηματικά κεφάλαια. Εκείνη τη χρονιά, μόνο το 3,1% των επιχειρηματικών δολαρίων που συγκεντρώθηκαν από εταιρείες που εδρεύουν στις ΗΠΑ πήγαν σε γυναίκες. Γνωρίζουμε επίσης έντονα ότι μια μαύρη γυναίκα με το ίδιο όραμα πιθανότατα δεν θα είχε την ίδια υποστήριξη. Οι μαύροι καταναλωτές κατέχουν τεράστιο ποσοστό αγοραστικής δύναμης, αλλά οι μαύρες γυναίκες έλαβαν μόνο 0,0006% των 424,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων που συγκεντρώθηκαν σε επιχειρηματικά κεφάλαια από το 2009", συνεχίζει.

Μαύρες επιχειρηματίες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για επιχορηγήσεις που κυμαίνονται από $10.000 έως 50.000, ανάλογα με το στάδιο της επιχείρησής τους. Εκτός από τα χρήματα, οι επιλεγμένες επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να συνδεθούν με εμπειρογνώμονες της Glossier σε τομείς όπως η στρατηγική περιεχομένου και η συσκευασία. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα brands τους θα προωθηθούν επίσης μέσω των social media της Glossier.

https://www.instagram.com/p/B_iEYQapcyP/

Οι υποβολές θα γίνουν αποδεκτές έως τις 3 Ιουλίου και θα αξιολογηθούν βάσει του τρόπου με τον οποίο η υποψήφια επιχείρηση "φιλοδοξεί να διευρύνει τη συζήτηση για την ομορφιά", τι την ξεχωρίζει από άλλες μάρκες και πώς η επιχορήγηση μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξή της.

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Brow Lamination: Τέλεια πλούσια φρύδια σε λίγα μόλις λεπτά!

Η τεχνική που θα σου χαρίσει το βλέμμα που ονειρεύεσαι.

BEAUTY NEWS

Θέλεις τέλεια φρύδια; Η Selena Gomez ξέρει το μυστικό

Δοκίμασε το trend που θέλει τα φρύδια καλοσχηματισμένα και πυκνά

BEAUTY NEWS

Ένα ταξίδι αισθήσεων στον τολμηρό κόσμο της συλλογής Cologne Intense του οίκου Jo Malone London

Μια ολοκληρωμένη συλλογή σαγηνευτικών αρωμάτων, που φέρει σπάνια στοιχεία από μακρινούς προορισμούς, αρχαία τελετουργικά και πολύτιμα συστατικά, ταξίδεψε αυτή τη φορά στη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Σαββάτου 4 Μαΐου

Οργανώστε τις υποθέσεις σας βάζοντας προτεραιότητες σε ό,τι έχετε ανάγκη πρώτα

ΣΙΝΕΜΑ

May the 4th be with you με 20 από τις πιο ρομαντικές στιγμές Star Wars

Η αγάπη είναι μεγάλη με τον γαλαξία - απέραντη

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το Voés Festival επιστρέφει για δεύτερη χρόνια στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Mε τους Villagers of Ionnina City, Social Waste, Γιάννη Αγγελάκα και οι 100°C, Πάνο Βλάχο, Σκιαδαρέσες, Λόγος Τιμής, LosTre, Κωσταντή Πιστιόλη, Pagan και Λεωνίδα Μπαλάφα