Skip to main content

BEAUTY NEWS

DIY μάσκες χεριών για express ενυδάτωση και σούπερ απαλό αποτέλεσμα

Ότι ακριβώς χρειάζεσαι αυτή την περίοδο

 



 

Οι περισσότερες γυναίκες δείχνουν μεγάλη προσοχή στην φροντίδα της επιδερμίδας του προσώπου και του λαιμού, ώστε να δείχνουν νεανικές και όμορφες. Ωστόσο, τα σημάδια του χρόνου εμφανίζονται έντονα και στα χέρια, τα οποία ασφαλώς και επιθυμούμε να έχουν λείο και απαλό άγγιγμα αφού συνεχώς βρίσκονται εκτεθειμένα. Μάλιστα, τους τελευταίους μήνες η επιδερμίδα των χεριών μας έχει ταλαιπωρηθεί ιδιαίτερα, αφού το συχνό πλύσιμο τους με σαπούνι αλλά και αντισηπτικό, έχει προκάλεσε έντονη αφυδάτωση και ξηρότητα. Αν συνυπολογίσεις και τις χαμηλές θερμοκρασίες που βρίσκονται μπροστά μας, τα σκασμένα και ξηρά χέρια θα γίνουν οι νέα σου πραγματικότητα αν δεν προνοήσεις όσο είναι καιρός.
Και όταν λέμε πως η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, πραγματικά το εννοούμε και δεν αναφέρομαι μόνο στην ενυδατική κρέμα που έτσι κι αλλιώς πρέπει να χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση. Τα χέρια σου χρειάζονται περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή, βαθιά ενυδάτωση και θρέψη προκειμένου να προφυλαχτούν από ανεπανόρθωτες ζημιές. Αυτό λοιπόν μπορείς να το πετύχεις εύκολα κάνοντας μάσκα χεριών μια με δύο φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τις ανάγκες σου. Η μάσκα αυτή λειτουργεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως η μάσκα ενυδάτωσης του προσώπου. Και επειδή δεν είναι καιρός για περιττά έξοδα, αρκούν μερικά υλικά από την κουζίνα σου για να φτιάξεις μόνη σου homemade μάσκες για τα χέρια.

 

 

DIY μάσκα θρέψης με ελαιόλαδο, μπανάνα και μέλι

Θα χρειαστείς: 1 μπανάνα, 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και λίγες σταγόνες λεμόνι για άρωμα

Σε ένα καθαρό μπολ πολτοποίησε την μπανάνα και στην συνέχεια πρόσθεσε το ελαιόλαδο, το μέλι και το λεμόνι για να αρωματίσεις το μείγμα. Ανακάτεψε πολύ καλά και εφάρμοσε την στα χέρια σου για 20 λεπτά. Έπειτα ξέπλυνε με χλιαρό νερό

DIY μάσκα χεριών για την ανάπλαση της επιδερμίδας

Θα χρειαστείς: 1 αβοκάντο, 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

Ακολουθώντας την ίδια εκτέλεση με την προηγούμενη, πολτοποιείς το αβοκάντο και ρίχνεις το ελαιόλαδο. Άπλωσε την μάσκα σε καθαρά χέρια για 20 με 30 λεπτά και μετά ξέπλυνέ τα. Το αβοκάντο χάρη στις ευεργετικές του ιδιότητες βοηθάει σημαντικά στην ανάπλαση του δέρματος, αφήνοντας το απαλό και λείο.

 

 

DIY μάσκα χεριών για λάμψη και ενυδάτωση

Θα χρειαστείς: 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι, 3 κουταλιές της σούπας βρόμη, 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα, χυμό από μισό λεμόνι

Σε καθαρό μπολ ανακατεύεις τα υλικά πολύ καλά. Έπειτα άπλωσε στα χέρια σου και φόρεσε γάντια μια χρήσης για καλύτερο αποτέλεσμα. Σε μόλις 10 λεπτά τα χέρια σου θα δείχνουν υγιή, λαμπερά ενώ θα έχουν απίστευτα απαλό άγγιγμα.

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Ένα ταξίδι αισθήσεων στον τολμηρό κόσμο της συλλογής Cologne Intense του οίκου Jo Malone London

Μια ολοκληρωμένη συλλογή σαγηνευτικών αρωμάτων, που φέρει σπάνια στοιχεία από μακρινούς προορισμούς, αρχαία τελετουργικά και πολύτιμα συστατικά, ταξίδεψε αυτή τη φορά στη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου

BEAUTY NEWS

Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!

Η Taft, Νο1 μάρκα Styling στην Ευρώπη, ήρθε πιο ανανεωμένη από ποτέ και παρουσίασε τα νέα της προϊόντα μέσα από υπέροχα χτενίσματα!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.