Skip to main content

BEAUTY NEWS

΄Ωρα να ανακαλύψεις την sustainable εκδοχή των sheet masks

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την νέα γενιά των sheet masks



 Skincare και pampering προϊόντα βρίσκονται στις πρώτες θέσεις με τις αγορές. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τις ‘’ sheet masks’’, δεν είναι τυχαίο που έχουν τόσο μεγάλο αγοραστικό κοινό. Αρχικά έχουν κατακλύσει το instagram, αφού τις έχουν λατρέψει εκατομμύρια γυναίκες και πολλές celebrities. H εφαρμογή τους είναι διασκεδαστική, ενώ έχουν την ικανότητα να χαρίζουν άμεσα αποτελέσματα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Έχουν όμως και ένα σημαντικό μειονέκτημα, όπως κάθε προϊόν μιας χρήσης, έτσι και αυτές είναι καταστροφικές για τον πλανήτη, καθώς είναι σχεδόν αδύνατο να ανακυκλωθούν. Η νέα γενιά sheet masks, ωστόσο έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα, ακολουθώντας sustainable πρακτικές που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Μερικές από τις πρώτες επαναχρησιμοποιούμενες sheet masks ήρθαν από το wellness brand της Jessica Alba, Honest Beauty, αλλά και από το νεοσύστατο brand Dieux. Αν και έχουν τελείως διαφορετικές ευεργετικές ιδιότητες, έχουν ένα κοινό: τη σιλικόνη. Το συγκεκριμένο υλικό δεν απορροφά το προϊόν και είναι σχεδιασμένο για να μειώνει την εξάτμιση, βοηθώντας στην καλύτερη απορρόφηση του ορού. "Ονειρευόμουν να δημιουργήσω αυτό το προϊόν εδώ και καιρό", αποκαλύπτει η Alba στο αμερικάνικο Harper's Bazaar.

Οι περισσότερες παραδοσιακές μάσκες μιας χρήσης είναι κατασκευασμένες από συνθετικές ίνες ή μείγματα. Ακόμα κι αν είναι κατασκευασμένες από φυσικά υλικά όπως το βαμβάκι, οι μάσκες αυτές έχουν ενυδατικές ουσίες και ορούς περιποίησης, που καθιστά αδύνατο να λιπασματοποιηθούν ή να ανακυκλωθούν.

Η σιλικόνη από την άλλη, ενώ εξακολουθεί να είναι υποπροϊόν της βιομηχανίας πετρελαίου, είναι μια καλύτερη επιλογή, καθώς είναι ανθεκτική και βοηθά με την ενυδάτωση. Και παρότι η σιλικόνη δεν είναι βιοδιασπώμενη, μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί εάν μεταφερθεί σε ειδική εγκατάσταση ανακύκλωσης.

Πόσο καιρό όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην πραγματικότητα μια reusable sheet mask; Η διάρκεια ζωής τους εξαρτάται από την χρήση και τον καλό καθαρισμό τους, συνήθως μπορούν να χρησιμοποιηθούν άνετα για ως και έναν χρόνο. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα γεμίσεις το καλάθι αγορών σου με skincare και pampering προϊόντα, ρίξε μια καλύτερη ματιά στα συστατικά και το υλικό και κάνε την καλύτερη επιλογή για εσένα και το μέλλον του περιβάλλοντος.

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Ένα ταξίδι αισθήσεων στον τολμηρό κόσμο της συλλογής Cologne Intense του οίκου Jo Malone London

Μια ολοκληρωμένη συλλογή σαγηνευτικών αρωμάτων, που φέρει σπάνια στοιχεία από μακρινούς προορισμούς, αρχαία τελετουργικά και πολύτιμα συστατικά, ταξίδεψε αυτή τη φορά στη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου

BEAUTY NEWS

Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!

Η Taft, Νο1 μάρκα Styling στην Ευρώπη, ήρθε πιο ανανεωμένη από ποτέ και παρουσίασε τα νέα της προϊόντα μέσα από υπέροχα χτενίσματα!

Προτεινόμενα

CELEBS

Έλενα Τσαγκρινού: Το gender reveal party & το φύλο του μωρού που περιμένει

Η τραγουδίστρια βρίσκεται στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Πώς να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα σωστά, σύμφωνα με τους ειδικούς

Όλα τα χρήσιμα tips για να το κάνετε σωστά.

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια