Skip to main content

BEAUTY NEWS

Πότε πρέπει να αλλάξεις ή να ανανεώσεις την ρουτίνα ομορφιάς σου

Όταν η επιδερμίδα σου εκπέμπει S.O.S μέσα από ξηρότητα, σπυράκια, κοκκινίλες και άλλα τέτοια ενοχλητικά σημάδια

 


Κωνσταντίνα Κύρκου

 

Η ρουτίνα ομορφιάς που ακολουθούμε εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως η ηλικία, η εποχή, οι καθημερινές συνήθειες μας, το budget κ.α. Μπορεί να σου φαίνεται τρομακτική η σκέψη να αντικαταστήσεις την αγαπημένη σου ενυδατική με κάποια άλλη, όμως πολλά προϊόντα ομορφιάς όταν χρησιμοποιούνται για μεγάλα χρονικά διαστήματα, συνήθως δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικά όπως στις πρώτες χρήσεις, καθώς η επιδερμίδα συνηθίζει σε συγκεκριμένα συστατικά. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να κάνεις για να αποκτήσεις την επιδερμίδα των ονείρων σου, είναι να ακούς προσεκτικά τις ανάγκες της αλλά και να παρατηρείς προσεκτικά αλλαγές που μπορεί να υφίσταται. Όταν λοιπόν το δέρμα σου εκπέμπει S.O.S με τα παρακάτω σημάδια, τότε ίσως κάτι πρέπει να αλλάξεις στις beauty συνήθειες σου.

 

 

1. Έντονη ξηρότητα από το πουθενά: Το δέρμα σου δεν ανήκει στον τύπο ξηρή επιδερμίδα, όμως παρόλα αυτά το τελευταίο διάστημα παρατηρείς έντονη αφυδάτωση και ξηρότητα στα μάγουλα ή σε άλλες περιοχές του προσώπου. Το στεγνό, χωρίς ελαστικότητα δέρμα οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, οι οποίοι σε οδηγούν στο συμπέρασμα πως χρειάζεσαι άμεσα ενυδάτωση. Το πρώτο βήμα αντιμετώπισης είναι να φροντίσεις να χρησιμοποιείς για την προβληματική περιοχή μια εντατική ενυδατική κρέμα. Έπειτα μια-δύο φόρες την εβδομάδα κάνε μια μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης και θρέψης, σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου. Τέλος, επειδή η ομορφιά ξεκινά εκ των έσω, κατανάλωσε μεγάλες ποσότητες νερού και πολλά υγρά, όπως επίσης φρούτα και λαχανικά.

2. Κοκκινίλες και μικρό-ερεθισμοί: Όταν εφαρμόζεις ένα προϊόν το οποίο δεν σου ταιριάζει είτε λόγω των συστατικών του, είτε λόγω της ανάμειξής του με κάποιο άλλο που χρησιμοποιείς ήδη, κοκκινίλες και μικρό-ερεθισμοί κάνουν την εμφάνισή τους. Όπως καταλαβαίνεις δεν είναι όλες οι συνθέσεις κατάλληλες για όλους τους τύπους επιδερμίδας, για αυτό σταμάτησε την χρήση ή συμβουλέψου κάποιον ειδικό. Μην υπομένεις έντονες ενοχλήσεις, κνησμό ή τσούξιμο, που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρότερα προβλήματα.

 

 

3. Ενοχλητικά σπυράκια: Συνήθως όταν έχεις να κάνεις μια σημαντική εμφάνιση, ύπουλα ενοχλητικά σπυράκια ξεφυτρώνουν από το πουθενά και σου διαλύουν το νευρικό σύστημα. Όλες έχουμε περάσει μια τέτοια στιγμή, όμως τα σπυράκια δεν εμφανίζονται συχνά από μόνα τους, χωρίς κάτι να τα προκαλέσει. Εκείνο που συνήθως τα προκαλεί είναι το σμήγμα, το οποίο εγκλωβίζεται στους φραγμένους πόρους και δημιουργεί σπυράκια. Όταν νιώθεις την επιδερμίδα σου «βρώμικη», υπερβολικά λιπαρή, κάνε ήπια απολέπιση μια-δύο φόρες την εβδομάδα, ώστε να απαλλαγείς από τα νεκρά κύτταρα και τους ρύπους. Μην ξεχνάς την ενυδάτωση, η οποία πρέπει να γίνεται συστηματικά με τα κατάλληλα προϊόντα.

 

 

4. Νέες γραμμές και σπασίματα: Παρατηρώντας πιο προσεκτικά την επιδερμίδα σου, συνειδητοποιείς πως μικρές λεπτές γραμμές κάνουν την εμφάνισή τους στο μέτωπο, γύρω από τα χείλη ή τα μάτια. Αυτές μπορεί να οφείλονται στις έντονες εκφράσεις που παίρνεις κάποιες φορές ή ακόμα και στην έλλειψη ελαστικότητας. Εκείνο που μπορείς να κάνεις στην περίπτωση αυτή είναι να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς προϊόντα που απαλύνουν λεπτές γραμμές και ρυτίδες, ώστε να περιορίσεις από νωρίς το πρόβλημα.

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Η Monica Bellucci ποζάρει στο εξώφυλλο του περιοδικού ODDA και εντυπωσιάζει με το νέο της beauty look

Η εκρηκτική ηθοποιός μεταμορφώνεται σε μοντέρνα Ραπουνζέλ, με εντυπωσιακό μήκος στα μαλλιά της και φορώντας δημιουργίες του οίκου Balenciaga

BEAUTY NEWS

Celine Beauté: O οίκος Celine λανσάρει τη δική του συλλογή μακιγιάζ

Όλα όσα έχουν γίνει γνωστά για το επόμενο βήμα του εμβληματικού brand

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;