Skip to main content

BEAUTY NEWS

Διεσταλμένοι πόροι: Τα tips που χρειάζεσαι για ένα ομοιόμορφο μακιγιάζ

Πριν το μακιγιάζ όμως, μην ξεχνάς την σωστή περιποίηση τους

 


Κωνσταντίνα Κύρκου

 

Διεσταλμένοι πόροι: Ένας εφιάλτης που ταλαιπωρεί πολλές από εμάς, κυρίως για λόγους αισθητικούς. Οι μεγάλοι και ανοιχτοί πόροι στην επιδερμίδα του προσώπου μας είναι σχεδόν αδύνατο να εξαφανιστούν, αφού η εμφάνιση τους οφείλεται συχνά σε κληρονομικούς παράγοντες ή ορμονικές διαταραχές. Βέβαια η κακή μεταχείριση της επιδερμίδας, ο ήλιος, η ηλικία αλλά και οι περιβαλλοντικοί ρύποι είναι μερικές ακόμα αιτίες εκδήλωσης ή επιδείνωσης αυτών. Και αφού το DNA φύσει αδύνατον να αλλαχθεί, υπάρχει τρόπος βελτιώσεις της όψη τους, ώστε να αποκτήσεις λείο και απαλό δέρμα, όπου το μακιγιάζ θα δείχνει πάντα ομοιόμορφο.

 

 

Για να πετύχεις όμως το τέλειο αποτέλεσμα στα make up look σου, πρέπει να θυμάσαι πως το όμορφο και νεανικό πρόσωπο στηρίζεται πρώτα από όλα στην υγεία του δέρματος. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως πριν ξεκινήσεις με το μακιγιάζ καλό θα ήταν να προσθέσεις στην beauty ρουτίνα σου ορισμένα προϊόντα κατάλληλα για την σύσφιξη και σμίκρυνση των πόρων, όπως επίσης και στοχευμένες κινήσεις που θα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το πρόβλημα. Τέτοιες είναι ο σωστός και συστηματικός καθαρισμός του προσώπου, η καθημερινή προστασία από τον ήλιο, η βαθιά ενυδάτωση με προϊόντα ειδικά για τον τύπο της επιδερμίδα σου, η συχνή απολέπιση για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Αφού όλα τα παραπάνω υλοποιούνται σωστά, σειρά έχει το μακιγιάζ, το οποίο θα καμουφλάρει τέλεια τους πόρους, κάνοντας το πρόσωπο σου να δείχνει αψεγάδιαστο. Και πως θα γίνει αυτό; Τα παρακάτω make up tips σου δείχνουν τον δρόμο για να το πετύχεις!

1)Το primer, ο σύμμαχος σου: Το primer είναι το θαυματουργό αυτό προϊόν που πρέπει να χρησιμοποιείς πριν ξεκινήσεις την συνηθισμένη διαδικασία μακιγιάζ. Και αυτό γιατί είτε με χρώμα, είτε χωρίς, δρα στοχευμένα και ελαχιστοποιεί πόρους, κηλίδες, λεπτές γραμμές και γενικότερα ατέλεια του προσώπου, που εμποδίζουν το λείο και απαλό αποτέλεσμα. Αν μάλιστα ανήκεις στην κατηγορία επιδερμίδας μεικτή ή λιπαρή, το primer θα σε βοηθήσει με την λιπαρότητα, αφήνοντας ματ φινίρισμα.

 

 

2)Προτίμησε oil-free foundation: Η χρήση oil-free προϊόντων και κυρίως make up, δίνει ένα δροσερό φυσικό αποτέλεσμα, όπως ακριβώς προστάζουν οι νέες τάσεις της χρονιάς. Με αυτά, η πόροι δείχνουν μικρότεροι ενώ ταυτόχρονα ελέγχεται και η υπερβολική συσσώρευση λιπαρότητας. Τα foundation με βάση το νερό είναι η καλύτερη επιλογή για ελαφριά αλλά ουσιαστική κάλυψη.

3)Ο τρόπος εφαρμογής των προϊόντων, παίζει τον ρόλο του: Για την εφαρμογή των καλλυντικών σου χρησιμοποίησε σφουγγαράκι με ταμποναριστές κινήσεις, για να μπορείς να ελέγχεις αν το προϊόν έχει εφαρμοστεί ομοιόμορφα. Το μυστικό είναι να ξεκινάς πρώτα με μια μικρή δόση foundation, να την απλώσεις καλά και έπειτα να συνεχίσεις με ακόμα λίγο.

 

 

4)Πες όχι στην υπερβολική λάμψη: Ειδικά όταν αυτή προέρχεται από τεχνητά μέσα που περιέχουν σωματίδια λάμψης, όπως τα highlighter, τα ρουζ με γυαλάδα κ.α. μπορούν να τονίσουν με λάθος τρόπο τους διεσταλμένους πόρους, χωρίς φυσικά να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η φυσική λάμψη που εκπέμπει το υγιή δέρμα είναι η καλύτερη επιλογή για το απόλυτο φωτεινό αποτέλεσμα.

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.

BEAUTY NEWS

Η Monica Bellucci ποζάρει στο εξώφυλλο του περιοδικού ODDA και εντυπωσιάζει με το νέο της beauty look

Η εκρηκτική ηθοποιός μεταμορφώνεται σε μοντέρνα Ραπουνζέλ, με εντυπωσιακό μήκος στα μαλλιά της και φορώντας δημιουργίες του οίκου Balenciaga

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαρίνα Σάττι - Η απάντηση για το: «Είχατε και στο χωριό σας ρεγκετόν»

Ευχαρίστησε τις τηλεοπτικές εκπομπές που προβάλλουν τη δουλειά της

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.