Skip to main content

BEAUTY NEWS

Κολλαγόνο: Το απόλυτο όπλο ομορφιάς για νεανικό τέλειο δέρμα.

Μάθε όσα χρειάζεται και πάρε το χρόνο με το μέρος σου!



Αισθάνεσαι το δέρμα σου θαμπό, χαλαρό και χρειάζεσαι άμεσα μια συνολική αναζωογόνηση; Τα συμπληρώματα κολλαγόνου όχι μόνο επιβραδύνουν την απώλεια του ρυθμού κολλαγόνου του σώματος, αλλά λειτουργούν επίσης για να συσφίξουν το δέρμα, να ενισχύσουν την ελαστικότητα και να βελτιώσουν τη συνολική λάμψη.

Το κολλαγόνο είναι ένα από τα βασικά δομικά στοιχεία για υγιές δέρμα, μαλλιά, νύχια και οστά, και το κλειδί για μια νεανική όψη και σφριγηλό δέρμα που ακτινοβολεί. Με το πέρασμα του χρόνου, οι φυσικοί μας πόροι εξαντλούνται και γι' αυτό τα συμπληρώματα κολλαγόνου γίνονται όλο και πιο δημοφιλή και απαραίτητα στην καταπολέμηση των πρώτων σημαδιών γήρανσης.

Μετά την ηλικία των 30 ετών, χάνουμε περίπου ένα έως δύο τοις εκατό του κολλαγόνου μας κάθε χρόνο, γι' αυτό και παρατηρούμε τα πρώτα σημάδια του χρόνου στην επιδερμίδα, λένε οι ειδικοί. Το κολλαγόνο και η λήψη του μπορεί να επιβραδύνει τη συνολική γήρανση του οργανισμού.  

Αξίζει να παίρνω κολλαγόνο;

Αν και η αποτελεσματικότητα των συμπληρωμάτων κολλαγόνου έχει αμφισβητηθεί ευρέως, ωστόσο αν το σκεύασμα διαθέτει τη σωστή σύνθεση, τα συμπληρώματα κολλαγόνου μπορούν πράγματι να επιβραδύνουν τη διάσπασή του από το σώμα, η οποία με τη σειρά της έχει θετικό αποτέλεσμα στην υγεία του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών μας.

 Ένας γενικός κανόνας που θα πρέπει να έχεις υπόψιν σου και να ακολουθείς είναι η βεβαίωση πως το συμπλήρωμά σου περιέχει βιοδιαθέσιμο κολλαγόνο και ότι έχει υποβληθεί σε κλινικές δοκιμές που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητά του.

 Ποια μορφή κολλαγόνου είναι πιο αποτελεσματική;

Το κολλαγόνο μπορεί να προέρχεται από πολλαπλές πηγές. Από τη θάλασσα αλλά και από ζωικές πηγές. Στη φυσική του μορφή, το κολλαγόνο είναι πολύ δύσκολο να απορροφηθεί από τον οργανισμό, λόγο του βάρους του γι' αυτό τα συμπληρώματα αποτελούνται από μικρότερα πεπτίδια. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται υδρόλυση.

 «Το υδρολυμένο κολλαγόνο έχει διασπαστεί σε πολύ μικρότερα κομμάτια, τα οποία το σώμα μπορεί εύκολα να απορροφήσει και να χρησιμοποιήσει», αναφέρουν οι επιστήμονες. «Ορισμένες έρευνες έχουν δείξει περαιτέρω ότι το υδρολυμένο κολλαγόνο θαλάσσιας προέλευσης θα μπορούσε να απορροφηθεί έως και 1,5 φορές καλύτερα από άλλες, όπως πχ ζωικές πηγές».

Ποιο κολλαγόνο είναι καλύτερο για την αντιγήρανση;

Ανεξάρτητα από την πηγή, όλοι οι τύποι κολλαγόνου στοχεύουν στις επιπτώσεις της γήρανσης. Σκοπός είναι να επιλέξεις το κατάλληλο συμπλήρωμα για τις ανάγκες σου, όπως ένα υδρολυμένο συμπλήρωμα κολλαγόνου θαλάσσιας προέλευσης κολλαγόνο Τύπου 1. Αυτό παρέχει όσα χρειάζεται το δέρμα για να ξαναβρεί τη χαμένη του λάμψη και ελαστικότητα.  

Ακόμα και αν δεν έχεις δει τις πρώτες ρυτίδες στο πρόσωπό σου η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία. Μπορείς να ξεκινήσεις τη λήψη συμπληρώματος κολλαγόνου από νωρίς, ώστε να προλάβεις τη γήρανση του δέρματος και να την επιβραδύνεις. Κάνε τον χρόνο σύμμαχό σου με τα κατάλληλα εργαλεία. Και το κολλαγόνο είναι ένα από αυτά! 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Brow Lamination: Τέλεια πλούσια φρύδια σε λίγα μόλις λεπτά!

Η τεχνική που θα σου χαρίσει το βλέμμα που ονειρεύεσαι.

BEAUTY NEWS

Θέλεις τέλεια φρύδια; Η Selena Gomez ξέρει το μυστικό

Δοκίμασε το trend που θέλει τα φρύδια καλοσχηματισμένα και πυκνά

BEAUTY NEWS

Ένα ταξίδι αισθήσεων στον τολμηρό κόσμο της συλλογής Cologne Intense του οίκου Jo Malone London

Μια ολοκληρωμένη συλλογή σαγηνευτικών αρωμάτων, που φέρει σπάνια στοιχεία από μακρινούς προορισμούς, αρχαία τελετουργικά και πολύτιμα συστατικά, ταξίδεψε αυτή τη φορά στη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Παρασκευής 3 Μαΐου

Ο καλύτερος οδηγός που είχατε ποτέ θα είναι για σήμερα η διαίσθησή σας

ΣΠΙΤΙ

Αυτό το Πάσχα γίνε o Jackson Pollock των αυγών!

Με πολλή φαντασία και χειροτεχνίες

BLOGS

«Δεν κάνω τίποτα αν δεν μπορώ να δώσω το 100%» David Beckham

Περισσότερο ώριμος από ποτέ απολαμβάνει όλα αυτά που πέτυχε και συνεχίζει να σκοράρει τα όνειρά του