Skip to main content

BEAUTY NEWS

Τα Neuroscents είναι η πιο έντονη τάση αρωμάτων του 2024 – αλλά μπορούν πραγματικά να αλλάξουν τη χημεία του εγκεφάλου;

Έχουμε τις απαντήσεις στις απορίες σαςΠέρασαν οι εποχές που τα προϊόντα ομορφιάς σας απλώς λειτουργούσαν. Τώρα πρέπει να σας κάνουν να νιώσετε και κάτι. Ευτυχώς, η νέα τάση για τα neuroscents –οι μυρωδιές που έχουν αποδειχθεί επιστημονικά ότι προκαλούν συναισθήματα ηρεμίας ή ευτυχίας– μπορεί να βοηθήσει σε αυτό.

Pixel

Από τη φύση του, το άρωμα χρησιμοποιούσε πάντα αυτήν την ιδέα, αλλά τα neuroscents έχουν απογειώσει ακόμη και τις δυνάμεις του αρώματος που τονώνουν τη διάθεση σε νέα ύψη. Είναι μια παρόμοια ιστορία για την περιποίηση της επιδερμίδας, όπου τα neuroscents γίνονται ένα δημοφιλές πρόσθετο χαρακτηριστικό για τις κρέμες που εφαρμόζουμε καθημερινά, καθώς η ομορφιά συνεχίζει να διαχέεται στον κόσμο της ευεξίας.

Τα σημάδια υπάρχουν εδώ και λίγο καιρό. Η Girl therapy –χρησιμοποιώντας προϊόντα ομορφιάς που προκαλούν ντοπαμίνη– έχει πάνω από 78 εκατομμύρια προβολές και βασίζεται στο TikTok. Ενώ η «συναισθηματική φυσική κατάσταση» έχει αναγνωριστεί ως μια βασική αλλαγή στον κόσμο της ομορφιάς αυτή τη στιγμή από την εταιρεία πρόβλεψης τάσεων WGSN.

Pixel

Αυτό σημαίνει ότι «κάθε στιγμή ομορφιάς είναι σκόπιμη», λέει η διευθύντρια ομορφιάς Clare Varga, προσθέτοντας ότι «τα προϊόντα με ενσυναίσθηση που προάγουν την αγάπη για τον εαυτό μας ή δημιουργούν συναισθηματική ανθεκτικότητα είναι βασικά κίνητρα αγοράς».

Αν σκεφτεί κανείς ότι η αγορά ευεξίας εκτιμάται ότι αξίζει περίπου 1,1 τρισεκατομμύρια £ παγκοσμίως, είναι εύκολο να καταλάβουμε πώς τα neuroscents ταιριάζουν όμορφα σε ένα κίνημα αυτοφροντίδας.

Λοιπόν, τι ακριβώς είναι τα neuroscents;

Όπως υποδηλώνει το όνομα, τα neuroscents είναι μυρωδιές στις οποίες ανταποκρίνονται ορισμένα μέρη του εγκεφάλου σας για ευτυχία, ενέργεια ή για βελτίωση του ύπνου.

Ενώ τα οφέλη είναι παρόμοια με την αρωματοθεραπεία, τα neuroscents κλίνουν περισσότερο στην αρωματολογία, η οποία ασχολείται με τις ψυχολογικές παρά τις θεραπευτικές επιδράσεις που έχει το άρωμα στη διάθεσή μας και στη συμπεριφορά μας.

Τα neuroscents που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά περιλαμβάνουν συστατικά που είτε έχουν δοκιμαστεί απευθείας από νευροεπιστήμονες είτε εμφανίζονται σε ιατρικά περιοδικά με κριτές. Ορισμένα, ειδικά αυτά που χρησιμοποιούνται στην περιποίηση του δέρματος, βασίζονται σε αρωματικά φυτικά έλαια που εισπνέουμε ή τα εφαρμόζουμε τοπικά στο δέρμα. Άλλα εκκοκκίζονται από τους αρωματοποιούς για να μυρίζουν τόσο πολυτελή και περίπλοκα όσο ένα κανονικό άρωμα.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, υπάρχουν με μόνη πρόθεση να επηρεάσουν τα συναισθήματά μας.

Τα νευρωτικά αυτή τη στιγμή προκαλούν συναισθήματα

Ίσως η μεγαλύτερη ένδειξη ότι τα neuroscents γίνονται mainstream είναι ότι ο γίγαντας ομορφιάς Charlotte Tilbury λανσάρει έξι νέα αρώματα ευεξίας στις 26 Απριλίου – More Sex, Love Frequency, Joyphoria, Magic Energy, Calm Bliss & Cosmic Power – με τη βοήθεια νευροεπιστημόνων και ψυχολόγων.

Δημιουργημένο από μερικούς από τους μεγαλύτερους αρωματοποιούς του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Anne Flipo και Dominique Ropion, κάθε άρωμα χρησιμοποιεί μόρια που τονώνουν τα συναισθήματα που υποστηρίζονται από δεδομένα από το International Fragrance Foundation (IFF).

Τα τελευταία 40 χρόνια, το IFF έχει δοκιμάσει χιλιάδες νότες αρωμάτων προκειμένου να προσδιορίσει ποιες πιστεύεται ότι ενεργοποιούν τους υποδοχείς στον εγκέφαλο. Έχει μελετήσει εγκεφαλικά μοτίβα που ανταποκρίνονται σε ορισμένα συστατικά και έχει αξιοποιήσει το A.I, τη νευροεπιστήμη και έναν αλγόριθμο που ονομάζεται Scentcube, για να εντοπίσει έξι συναισθήματα που μπορούν να στοχευτούν από τη δύναμη της μυρωδιάς.

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Φεστιβάλ Καννών 2024: Τα ωραιότερα beauty looks που είδαμε στο κόκκινο χαλί και θέλουμε να αντιγράψουμε

Οι εμφανίσεις που ξεχώρισαν ως προς το μακιγιάζ και τις κομμώσεις, στη λαμπερή Croisette

BEAUTY NEWS

Η Lancôme παρουσιάζει τη νέα Hypnôse Drama mascara για περισσότερο όγκο από ποτέ

Ο θρυλικός όγκος κάνει ένα θρυλικό comeback, μέσα από μια βελτιωμένη σύνθεση που είναι αναμφισβήτητα καλύτερη από ποτέ!

BEAUTY NEWS

Η L'Oréal Paris γιορτάζει την Ημέρα της Μητέρας

5 αγαπητές γυναίκες έδωσαν το δικό τους ηχηρό μήνυμα γύρω από τη μητρότητα, ενθαρρύνοντας όλες μας να αγκαλιάσουμε άφοβα τις φιλοδοξίες μας και να πιστεύουμε στην αυτοεκτίμησή μας καθημερινά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 19-26/5

Αποφύγετε να πάρετε οριστικές αποφάσεις για το μέλλον σας

ΣΧΕΣΕΙΣ

Υπάρχει τελικά αυτό που λέμε αδελφή ψυχή;

Η αγάπη είναι λιγότερο συγκεκριμένη από όσο νομίζουμε, σύμφωνα με την επιστήμη