Skip to main content

BEAUTY TIPS

"Ψήνεσαι" για μακιγιάζ που δεν αλλοιώνεται; ΑΥΤΗ είναι η σωστή τεχνική

Και ακούει στο όνομα baking! 



Όταν λέμε ότι κάτι... ψήνεται, το μυαλό μας πάει αυτομάτως σε κάποιο κέικ της μαμάς, όμως το baking είναι η αγαπημένη μου τεχνική στο μακιγιάζ και καμιά σχέση δεν έχει με τη μαγειρική. 

Pixel
Pixel

Πρόκειται για το τρικ πολλών makeup artists που, χρησιμοποιώντας μια και μόνο διάφανη πούδρα, σταθεροποιούν τα καλλυντικά επάνω στην επιδερμίδα, δίνοντας διάρκεια σε όλο το μακιγιάζ, αλλά κυρίως στα σημεία εκείνα που εμφανίζουν τάσεις λιπαρότητας και παράλληλα πρέπει να φωτιστούν.  

Για να καταλάβεις όμως το concept, ιδού η διαδικασία... 

1. Αφού καλύψεις το πρόσωπο με το foundation, τονίσεις τα ζυγωματικά σου με μια σκούρα πούδρα και περάσεις το concealer, πάρε ένα σφουγγαράκι για μακιγιάζ και ακούμπησε το στη διάφανη πούδρα -  setting powder.

2. Με ταμποναριστές κινήσεις, εφάρμοσε την πούδρα στην περιοχή κάτω από τα μάτια (εκεί όπου έβαλες προηγουμένως το concealer), στο Τ της μύτης και κάτω από τα ζυγωματικά (δημιουργώντας μια γραμμή παράλληλη με τη δική τους σαν φωτοσκίαση).  Η πούδρα πρέπει να μείνει επάνω στην επιδερμίδα σου για περίπου ένα τέταρτο ώστε να «ψήσει»  το μακιγιάζ σου.

3. Αφού περάσει αυτό το χρονικό διάστημα, με τη βοήθεια ενός πινέλου για πούδρα, σβήσε την με ελαφρές κινήσεις. Θα παρατηρήσεις πως το δέρμα σου τοπικά μένει πιο λευκό και πιο φωτεινό, αλλά το σημαντικότερο όλων;  Η πούδρα έχει απορροφήσει τη λιπαρότητα και έτσι καμία αλλοίωση δεν πρόκειται να παρατηρηθεί. Μην ξεχάσεις να φορέσεις το ρουζ σου και είσαι έτοιμη!  

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

2 tips για γερά και μακριά μαλλιά

Ακολούθησε τα και δες τα μαλλιά σου να αλλάζουν

BEAUTY TIPS

Ποια λάθη να αποφύγετε για να διατηρήσετε τη νεανικότητα των χεριών σας

Εάν τα χέρια σας γερνούν πιο γρήγορα από το υπόλοιπο δέρμα σας, μπορεί να κάνετε αυτά τα λάθη

Προτεινόμενα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

16/5 Παγκόσμια Ημέρα Πορτογαλικηής Γλώσσας 2024: Μιράντα Βερούλη & Choro Plus Half Note Jazz Club

Από το φάντο στη σάμπα: Ένα μουσικό ταξίδι με το καράβι του Πορτογαλόφωνου κόσμου