Η ωραία κοιμωμένη

5 tips για να ξυπνάς ομορφότερη!

Μαρκέλλα Μακρυγιάννη

Είναι γνωστό ότι ο σωστός ύπνος σε βοηθά να είσαι πιο φρέσκια την επόμενη μέρα ενώ παράλληλα βοηθάει τα κύτταρα της επιδερμίδας σου να ανανεωθούν

Φρόντισε λοιπόν να εφαρμόσεις τα παρακάτω tips ώστε να κάνεις τον ύπνο σου ποιοτικά καλύτερο.

1. Εξόρισε τις ηλεκτρονικές συσκευές: Για να κοιμηθείς καλύτερα, βγάλε την τηλεόραση, το laptop, το smartphone και γενικότερα τις συσκευές που σου αποσπούν την προσοχή από το υπνοδωμάτιό σου. 

2. Να έχεις συγκεκριμένη ώρα που πέφτεις για ύπνο: Καλό θα ήταν να κοιμάσαι κάθε μέρα την ίδια ώρα. Προσπάθησε να μην ''σπάσεις'' την ρουτίνα του ύπνου σου ακόμα κι αν τύχει να βγεις έξω. Αν τώρα θέλεις να την αλλάξεις, κάν' το σταδιακά, προσθέτοντας ή αφαιρώντας 15 λεπτά από την αρχική ώρα ύπνου.

3. Απόφυγε τον καφέ και το αλκοόλ πριν τον ύπνο: Είναι διαπιστωμένο ότι τα προϊόντα που περιέχουν καφεΐνη μειώνουν την διάθεσή μας για ύπνο. Και φυσικά δεν αναφερόμαστε μόνο στον καφέ αλλά και σε άλλα προιόντα όπως η σοκολάτα και το τσάι. Όλα αυτά καλό είναι να καταναλώνονται  τουλάχιστον 6 ώρες πριν τον βραδινό σου ύπνο ώστε να μην τον επηρεάσουν. Αντίθετα μπορείς να καταναλώνεις άφοβα χαλαρωτικά αφεψήματα, όπως για παράδειγμα η λουίζα.

4. Ξύπνα κάθε μέρα την ίδια ώρα: Ναι, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα. Η τακτική αυτή θα σε κάνει να ξυπνάς ακόμη και χωρίς ξυπνητήρι, αφού ο οργανισμός σου μετά από λίγο καιρό θα έχει πλέον συνηθίσει.

5. Κοιμήσου σε ανατομικό στρώμα και σωστά μαξιλάρια: Αν το στρώμα σου έχει ξεπεράσει τα 9-10 χρόνια ζωής μάλλον ήρθε η ώρα να το αλλάξεις. Ένα ανατομικό στρώμα μπορεί να είναι πιο ακριβό, όμως θα κάνει όλη τη διαφορά στον ύπνο σου. Εξάλλου μην ξεχνάς πως στο κρεβάτι περνάς αρκετές ώρες τις ημέρας και δες το σαν επένδυση στον εαυτό και την ευεξία σου. About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares