Skip to main content

BEAUTY TIPS

Πώς να αφαιρέσω την ψαλίδα

7 τρόποι για να νικήσεις την ψαλίδα, το πιο ενοχλητικό "φαινόμενο" των μαλλιών σου.


Μαρκέλλα Μακρυγιάννη

Καθημερινά κάνεις "αγώνα" για να αποκτήσεις υπέροχα, υγιή μαλλιά αλλά έχεις ένα σημαντικό εχθρό: την ψαλίδα! Σε καταλαβαίνω απόλυτα! Είναι αρκετά εκνευριστικό να ασχολείσαι τόσο με τα μαλλιά σου και τελικά να μην έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσεις τον... εχθρό σου.

Η ψαλίδα μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους: ξηρότητα, "επιθετικά σαμπουάν", στέγνωμα των μαλλιών με σεσουάρ σε υψηλές θερμοκρασίες, "δυνατή" χημική επεξεργασία.

Τι μπορείς να κάνεις; 

1. Παν μέτρον άριστον: Το πρώτο που θα πρέπει να προσέξεις είναι το σεσουάρ, το οποίο λόγω της θερμότητας ταλαιπωρεί και σπάει τις άκρες. Καλό είναι λοιπόν να το αποφύγεις. Αν πάλι αυτό δεν γίνεται, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιείς τα κατάλληλα προϊόντα, ώστε να προστατεύσεις τα μαλλιά σου.

2. Ναι στη σιλικόνη: Ένα σέρουμ που περιέχει σιλικόνη θα βοηθήσει έστω και προσωρινά τα μαλλιά σου, εξαφανίζοντας την ψαλίδα στις άκρες. Μετά το λούσιμο, άπλωσε σταγόνες σιλικόνης, ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σου, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στις άκρες σου.

3. Όχι στις μεταλλικές βούρτσες:  Χρησιμοποίησε βούρτσες με φυσική τρίχα (αποφεύγοντας εκείνες με μεταλλικό σκελετό) που δεν προκαλούν στατικό ηλεκτρισμό και φρόντισε να τις διατηρείς σε καλή κατάσταση.

4. Οι προσωρινοί σύμμαχοι: Το κοντίσιονερ και η μάσκα μαλλιών είναι απαραίτητα προϊόντα. Ειδικά στην περίπτωση που βάφεις τα μαλλιά σου, καλό είναι να τα χρησιμοποιείς σε κάθε λούσιμο.

5. Μην "τρίβεις" τα μαλλιά σου: Στο σκούπισμα με την πετσέτα μετά το λούσιμο, απλώς πίεσε την πετσέτα πάνω στα μαλλιά. Σε καμία περίπτωση μην τα τρίβεις με την πετσέτα. 

6. Κλείσε ραντεβού: Ξεφορτώσου τις κατεστραμμένες άκρες με το να είσαι πιστή στο ραντεβού με τον κομμωτή σου, κάθε 6-8 εβδομάδες.

7. Εκ των έσω: Η υγεία σου επηρεάζει και τα μαλλιά σου. Αν ξεχνάς να ενυδατώνεσαι και να καταναλώνεις τροφές πλούσιες σε βιταμίνες, το πιο πιθανό είναι να έχεις ξηροδερμία, ενώ οι κατεστραμμένες άκρες θα κάνουν πιο γρήγορα την εμφάνιση τους! Αν δεν ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή, τα μαλλιά σου θα δείχνουν θαμπά με αποτέλεσμα να έχουν την τάση να δημιουργούν ψαλίδα.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Αν και δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να το εξαφανίσεις, σίγουρα μπορείς να κάνεις κάτι για να καμουφλαριστεί

BEAUTY TIPS

Η Zendaya καλωσόρισε την άνοιξη με μια υπέροχη ξανθιά απόχρωση

 Και είναι εξίσου πανέμορφη και απροσδόκητη με το νέο penny blonde look της

BEAUTY TIPS

Μέσα στην τσάντα ομορφιάς της Keira Knightley

Η Keira Knightley έχει γενέθλια και εμείς γιορτάζουμε τα μυστικά ομορφιάς της  

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιο ζώδιο παιδεύει πιο πολύ το ταίρι του όταν είναι σε σχέση

Ο βαθμός δυσκολίας του στις σχέσεις, με βάση το ζώδιό σου

CELEBS

Εύη Αδάμ: Ποζάρει με την πανέμορφη 24χρονη κόρη της, Νεφέλη

Mαμά και κορή μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό

DO IT YOURSELF

Τι οφέλη προσφέρει το ρυζόνερο στα μαλλιά σας;

Βάλε τικ σε προστασία, θρέψη, λάμψη, τόνωση και φροντίδα