Skip to main content

BEAUTY TIPS

Άργιλος στα μαλλιά: ο απόλυτος οδηγός

4 λόγοι να χρησιμοποιείς άργιλο στα μαλλιά 


Κέλλυ Νόβακ

Σαν άνθρωπος με πολύ αδύναμα μαλλιά, ψάχνω πάντα τρόπους αλλά και υλικά τα οποία μπορούν να ενισχύσουν στην δύναμη της τρίχας μου. Ένα από αυτά είναι ο άργιλος. Προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα στα μαλλιά και σε πολλές περπτώσεις αποτελεί το μυστικό για υγιή τρίχα σε βάθος.

Παρακάτω σου λέω 4 λόγους που πρέπει να αρχίσεις να τον χρησιμοποιείς ακόμη και αν αυτό σημαίνει να επιλέγεις προϊόντα του εμπορίου που τον περιλαμβάνουν!

#1. Ο άργιλος καθαρίζει τα μαλλιά

Τα σαμπουάν που περιέχουν άργιλο καθαρίζουν πολύ καλά τα μαλλιά, τόσο ώστε να παραμένουν καθαρά μέχρι και για 3 ημέρες. Απορροφάει καλά κάθε τυχόν λιπαρότητα, αφήνοντας τα μαλλιά απαλά και «ελαφριά»!

#2. Καθαρίζει τα… κατάλοιπα: Ο άργιλος όχι απλά καθαρίζει και κάνει φρέσκα τα μαλλιά, αλλά εξαφανίζει και τυχόν κατάλοιπα. Αυτό σημαίνει τις βρωμιές και τους ρύπους του περιβάλλοντος που μπορεί να «προσελκύουν» τα μαλλιά, καταλήγοντας τελικά να τα κάνει πιο υγιή σε βάθος.

#3. Ενυδατώνει σε βάθος: Αν έχεις βαρεθεί τα μαλλιά σου να είναι ξηρά και να φριζάρουν, τότε επιβάλλεται να χρησιμοποιήσεις ένα conditioner με άργιλο. Ειδικά, αν οι τρίχες σου σπάνε εύκολα, τότε ο άργιλος θα ενυδατώσει σε βάθος αφηνόντάς τα τελικά μαλακά σαν μετάξι.

#4. Ο άργιλος θρέφει: Ο άργιλος διαθέτει διάφορα μεταλλικά στοιχεία, όπως κάλσιο, κάλιο και νάτριο κάτι που θρέφει τα μαλλιά και τα βοηθάει να μακρύνουν πιο γρήγορα.

 

Μια πρακτική και αποτελεσματική χρήση του άργιλου, είναι με μια μάσκα μαλλιών. Προσωπικά, ένα από τα αγαπημένα μου προϊόντα, είναι η μάσκα η Elvive Extraordinary Δράση Αργίλου (πριν το λούσιμο) της LOreal Paris. Είναι εξαιρετική για λιπαρές ρίζες αφήνοντας τα μαλλιά εξαιρετικά ανάλαφρα αλλά τις άκρες ενυδατωμένες, καθώς απορροφά το σμήγμα και ρυθμίζει την λιπαρότητα. Eφάρμοσε στην ρίζα αλλά και τις άκρες, λίγο πριν λούσεις τα μαλλιά σου.

 

4reasons-to-use-clay-01.jpg

Δοκίμασέ την και δεν θα χάσεις!

Άργιλος στην ομορφιά

 

Ο χώρος της περιποίησης της επιδερμίδας κατακλύζεται από δεκάδες χιλιάδες συστατικά προϊόντων, ακόμα και superfoods. Για να μη χαθείς ανάμεσα σε αυτά, θα κάνουμε μαζί ορισμένα μαθήματα ομορφιάς, αναλύοντας τις ευεργετικές ιδιότητες ορισμένων hot στοιχείων, που δεν πρέπει να λείπουν από τη ρουτίνα σου. Θα ξεκινήσουμε από τον άργιλο. 

Ο άργιλος ή αλλιώς πηλός χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ως φαρμακευτικό προϊόν στην αρχαία Μεσοποταμία, ενώ η Κλεοπάτρα επιθυμούσε να κάνει χρήση των «μαγικών» φίλτρων της Νεκράς Θάλασσας. Σήμερα, αποτελεί το θαύμα της φύσης στο χώρο της ομορφιάς, καθώς διαθέτει ευεργετικές, καλλυντικές ιδιότητες. Ουσιαστικά, ο άργιλος είναι ένα λασπώδες, ιζηματογενές  πέτρωμα, πλούσιο σε μέταλλα, σπάνιους μικροοργανισμούς και ιχνοστοιχεία και οι ιδιότητές του εξαρτώνται από το χρώμα και την καταγωγή του

Είναι ιδανικός για κάθε τύπο επιδερμίδας και γνωστός για τη λάμψη, την ενυδάτωση και την αποτοξινωτική και αντιγηραντική δράση του.

Θα τον βρεις ως μάσκα προσώπου στα φαρμακεία, στα καταστήματα καλλυντικών και σε πολλά κέντρα αισθητικής, ενώ μπορεί να εφαρμοστεί ως συστατικό του σαμπουάν και στα μαλλιά, για ένα βαθύ καθαρισμό. 

Extra tip: Για να ενισχύσεις τη μάσκα και να δώσεις επιπλέον λάμψη στο πρόσωπο, πρόσθεσε χυμό πορτοκαλιού, που είναι πλούσιος σε βιταμίνη C. 

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Η Zendaya καλωσόρισε την άνοιξη με μια υπέροχη ξανθιά απόχρωση

 Και είναι εξίσου πανέμορφη και απροσδόκητη με το νέο penny blonde look της

BEAUTY TIPS

Μέσα στην τσάντα ομορφιάς της Keira Knightley

Η Keira Knightley έχει γενέθλια και εμείς γιορτάζουμε τα μυστικά ομορφιάς της  

BEAUTY TIPS

3 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στην περιποίηση της επιδερμίδας σου

Πώς να αποκτήσεις ανοιξιάτικο, πιο λαμπερό και πιο σφριγηλό δέρμα

Προτεινόμενα

ΤΑΞΙΔΙ

Στον παράδεισο που μπορεί να φιλοξενήσει την 3η σεζόν του The White Lotus

Αν φιλοξενήσει εσάς πάντως, σίγουρα θα περάσετε ονειρικά

CELEBS

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Το μήνυμα στην Μαρία Καβογιάννη πριν την πρεμιέρα του Maestro

Θέλει να δουν μαζί την πρεμιέρα του 2ου κύκλου της σειράς