Skip to main content

BEAUTY TIPS

Σγουρά μαλλιά: Τι πρέπει να προσέχεις για να έχεις πάντα τέλειες μπούκλες

Πώς να περιποιηθείς σωστά τις πολύτιμες μπούκλες σου!


Κέλλυ Νόβακ

Μπορεί οι φίλες σου να σε ζηλεύουν που δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς κάποιο ειδικό σίδερο για τις μπούκλες, αλλά εσύ μόνο εσύ που τις έχεις γνωρίζεις πόσο δύσκολο είναι να τις περιποιηθείς!

 Όσο εντυπωσιακές και αν είναι λοιπόν οι φυσικές σου μπούκλες, για να συνεχίσεις να έχεις αυτό το πλούσιο μαλλί, σου λέω τι πρέπει να προσέχεις από εδώ και πέρα. Έτσι δεν θα έχεις πια αφυδατωμένες άκρες, φριζαρισμένα και ταλαιπωρημένα μαλλιά, ενώ θα μάθεις πώς να χρησιμοποιείς μερικά προϊόντα.

#1. Όταν θέλεις να ξεμπλέξεις τα μαλλιά σου, μην χρησιμοποιείς βούρτσα, παρά μόνον τα δάχτυλά σου, διαφορετικά καταστρέφεις την τρίχα αλλά και το σχήμα της μπούκλας σου.

#3. Πριν μπεις για μπάνιο, βάλε ένα καλό conditioner στα μαλλιά σου και μετά κάλυψέ τα με ένα σκουφάκι. Πλύνε πρώτα το σώμα σου και μετά τα μαλλιά, ενυδατώνοντάς ακόμη περισσότερο τα μαλλιά σου.

#4. Φτιάξε το δικό σου καθαριστικό για τα μαλλιά, αναμειγνύοντας ένα μέρος του σαμπουάν σου, με ένα μέρος από το conditioner σου, για πιο βαθιά ενυδάτωση.

#5. Χτένισε τα μαλλιά σου ενώ είσαι ακόμα στο ντους, προσθέτοντας παράλληλα και λίγο conditioner. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεις το φριζάρισμα που θα προκαλούνταν εάν χτένιζες τα μαλλιά σου μετά το μπάνιο.

#6. Μην ξεβγάλεις όλη την μάσκα ή conditioner από τα μαλλιά σου, όταν κάνεις μπάνιο. Αφήνοντας λίγη πάνω σε αυτά, επιτρέπεις το προϊόν να δράσει καλύτερα, ειδικά στις άκρες των μαλλιών σου, που αφυδατώνονται πιο εύκολα.

#7. Αφού πλύνεις τα μαλλιά σου, μην τα σκουπίσεις σε μια πετσέτα. Οι πετσέτες είναι αρκετά απορροφητικές, με αποτέλεσμα να αφυδατώνουν τα μαλλιά σου. Χρησιμοποίησε καλύτερα ένα βαμβακερό t-shirt, το οποίο θα τα στεγνώσει μεν, αλλά θα αποτρέψει τις μπούκλες σου από το να γίνουν θαμπές δε.

#8. Βάλε λάδι καρύδας για να ενυδατώσεις τα μαλλιά σου, πριν κάνεις μπάνιο ή και μετά στις άκρες για ενυδάτωση. 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Αν και δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να το εξαφανίσεις, σίγουρα μπορείς να κάνεις κάτι για να καμουφλαριστεί

BEAUTY TIPS

Η Zendaya καλωσόρισε την άνοιξη με μια υπέροχη ξανθιά απόχρωση

 Και είναι εξίσου πανέμορφη και απροσδόκητη με το νέο penny blonde look της

BEAUTY TIPS

Μέσα στην τσάντα ομορφιάς της Keira Knightley

Η Keira Knightley έχει γενέθλια και εμείς γιορτάζουμε τα μυστικά ομορφιάς της  

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου

ΣΠΙΤΙ

6 απλοί τρόποι για να ομορφύνεις την κουζίνα σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!