Skip to main content

BEAUTY TIPS

Eσύ χρησιμοποιείς το σωστό σαμπουάν για τα μαλλιά σου;

7 τύποι σαμπουάν, για 7 τύπους μαλλιών.


Κέλλυ Νόβακ

Είναι, να ξέρεις, πολύ σημαντικό για τα μαλλιά σου και την κατάστασή τους, το σαμπουάν που χρησιμοποιείς. Είναι το Α και το Ω της περιποίησής τους. Το να χρησιμοποιείς το κατάλληλο σαμπουάν για τον τύπο μαλλιών σου είναι άκρως σημαντικό και αναγκαίο, ώστε αυτά να είναι πάντα υγιή και λαμπερά.

Κάθε άνθρωπος έχει και διαφορετικό τύπο μαλλιών, κάτι που σημαίνει ότι αν η κολλητή σου χρησιμοποιεί ένα σαμπουάν που της ταιριάζει τέλεια, αυτό δεν σημαίνει ότι θα ταιριάζει και σε εσένα.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζεις, ποιοι τύποι σαμπουάν υπάρχουν στην αγορά, και ποιο να επιλέγεις ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου. Don’t worry πάντως, γιατί στα αναλύω όλα παρακάτω!

Repair: Γνωστά και ως σαμπουάν αναδόμησης. Περιέχουν ενεργά συστατικά που ενδυναμώνουν την τρίχα, επανορθώνουν τις φθορές και λειαίνουν την επιφάνειά της. Ενδείκνυνται για ξηρά και εύθραυστα μαλλιά, ταλαιπωρημένα από τεχνικές εργασίες ή εντατικό styling.

Nutrititive: Εμπλουτισμένες με φυτικά έλαια και πρωτεΐνες, οι συνθέσεις αυτές θρέφουν εντατικά, μαλακώνουν και λειαίνουν την τρίχα. Απευθύνονται κυρίως στα ξηρά και ατίθασα μαλλιά που φριζάρουν εύκολα.

Volumizing: Είναι ανάλαφρες συνθέσεις με ενεργά συστατικά, βιταμίνες και φυτικά εκχυλίσματα που αυξάνουν τη διάμετρο της τρίχας, δυναμώνουν τα λεπτά και άτονα μαλλιά, τους δίνουν όγκο, χωρίς να βαραίνουν την τρίχα.

Straightening: Πλούσια σε ενυδατικά συστατικά που ενισχύουν τη φυσική υγρασία της τρίχας. Λειαίνουν την επιφάνειά της και την προστατεύουν από το φριζάρισμα. Ενδείκνυνται κυρίως για σγουρά, ατίθασα μαλλιά.

Ειδικές κατηγορίες

Anti-age: Αυτή η κατηγορία απευθύνεται στα «ώριμα» μαλλιά. Οι συνθέσεις τους είναι κατά κανόνα εμπλουτισμένες με θρεπτικά και ενυδατικά συστατικά αλλά και με αντιγηραντικά συστατικά που αντιμετωπίζουν την αραίωση των μαλλιών, τη λέπτυνση της τρίχας και την απώλεια της στιλπνότητάς της.

Clarifying: Είναι μια ειδική κατηγορία σαμπουάν με δραστικά συστατικά που αναζωογονούν, καθαρίζουν σε βάθος μαλλιά και τριχωτό και απομακρύνουν τη λιπαρότητα, τους ρύπους και τα κατάλοιπα των προϊόντων styling. Η συχνή χρήση τους μπορεί να ξεθωριάσει ή να αφυδατώσει τα βαμμένα μαλλιά, οπότε είναι σημαντικό κάθε φορά μετά την εφαρμογή τους, να χρησιμοποιείς conditioner.

Sensitive scalp: Είναι μια ξεχωριστή κατηγορία προϊόντων θεραπευτικής περιποίησης τα οποία απευθύνονται κυρίως στο ευαίσθητο τριχωτό, δηλαδή στο δέρμα του κεφαλιού, και λιγότερο στα μαλλιά. Οι συνθέσεις τους είναι εμπλουτισμένες με ενεργά συστατικά και εξισορροπητικούς παράγοντες που καταπραΰνουν τους ερεθισμούς, τις κοκκινίλες και τη φαγούρα του τριχωτού.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Μακιγιάζ: 2 κόλπα που λεπταίνουν το πρόσωπο

Θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα

BEAUTY TIPS

Πώς οι οροί υαλουρονικού οξέος να κρατούν το δέρμα σας ενυδατωμένο

Δώστε στην επιδερμίδα σας αυτή την έξτρα υγρασία

BEAUTY TIPS

3 tips για μεταξένια μαλλιά

Όπως τα προτείνουν οι hair experts

Προτεινόμενα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Το κεράκι της Λαμπρής – ένα παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης

Μια εικονική επίσκεψη για Πάσχα στο «χωριό» της παιδικής μας ηλικίας

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 5 έως 12/5

Θα σας δοθεί η δυνατότητα να αποκαταστήσετε σχέσεις που έχουν υποστεί φθορές

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα