Έχεις λεπτή τρίχα; Δεν είσαι η μόνη! - AllYou.gr

Search

 

Έχεις λεπτή τρίχα; Δεν είσαι η μόνη!

Τι να προσέχεις για πάντα υγιή μαλλιά!

07 Σεπτεμβρίου 2018
Συντάκτης : Κέλλυ Νόβακ

Σαν γυναίκα με λεπτή τρίχα, να ξέρεις σε καταλαβαίνω. Ξέρω πώς είναι να μην «κάθονται» τέλεια τα μαλλιά σου, να μην έχεις όγκο, να μην μπορείς να τα βάψεις σε όποια απόχρωση θέλεις κτλ., επειδή έχεις λεπτή τρίχα.

Ξέρω λοιπόν, πώς πρέπει μια γυναίκα να περιποιηθεί τα... λεπτά μαλλιά της! Έχοντας κάνει…. πολλααααααά λάθη στα αδύναμα μαλλιά μου, ξέρω τι πρέπει να αποφεύγω πλέον.

Ίσως αν αποφύγεις και εσύ αυτά τα 3 λάθη, να έχεις πάντα από εδώ και πέρα υγιή και λαμπερά μαλλιά!

Πρόσεξε τι προϊόντα χρησιμοποιείς

Απέφυγε προϊόντα που θα βαρύνουν την τρίχα σου. Για παράδειγμα, ένας αφρός μπορεί να νιώθεις ότι θα δώσει όγκο στα μαλλιά, αλλά στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει είναι να «βαραίνει» την ήδη λεπτή τρίχα σου και να την κάνει μέχρι και πιο λιπαρή. Πρέπει λοιπόν να βρεις το κατάλληλο προϊόν για εσένα και καμιά φορά μέχρι και να παραλείπεις κάποιο βήμα από την ρουτίνα των μαλλιών σου (π.χ το conditioner) το οποίο σε συνδυασμό με τον αφρό μπορεί να «βαραίνουν» την τρίχα σου.

Δεν χτενίζεσαι σωστά

Έχεις που έχεις λεπτή τρίχα, χτενίζεις και τα μαλλιά σου όταν είναι στεγνά! Ε, να μην σπάσει μετά η τρίχα; Να μην φριζάρουν τα μαλλιά; Φρόντισε να χτενίζεσαι μόνο κατά την διάρκεια του ντους, όταν τα μαλλιά είναι νωπά και που η χτένα θα γλιστρήσει εύκολα στα μαλλιά σου.

Δεν έχεις το σωστό κούρεμα

Τα πολύ μακριά μαλλιά, θέλουν και την κατάλληλη τρίχα. Δυστυχώς, εμείς με την πολύ λεπτή τρίχα, δεν μπορούμε εύκολα να υποστηρίξουμε τα πολύ μακριά μαλλιά. Προτίμησε να διατηρείς το μήκος τους στο ύψος των ώμων ή και πιο κοντό. Φυσικά, μπορείς και να έχεις πιο μακριά μαλλιά, απλά να θυμάσαι ότι χρειάζονται έξτρα περιποίηση.

Φωτό: Hailey Reed / UnsplashΑκολούθησε το allyou στο Instagram!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

To beauty kit ενός 90’s girl

‘Eμπνευση από τα κορίτσια του Λόγω Τιμής

Εxpress μαγικιάζ

'Οταν έχεις στη διάθεσή σου μόνο 5'