Skip to main content

BEAUTY TIPS

Επίμονη ακμή; Ίσως φταίει αυτό

Μπορεί να ευθύνεται αυτή η μικρή συνήθειά σου 



Έχεις επισκεφθεί το δερματολόγο σου, ακολουθείς πιστά τις συμβουλές του, προσέχεις τη διατροφή σου και έχεις ελέγξει ότι δεν πρόκειται για κάποιο ορμονικό ζήτημα, όμως για μεγάλη σου απογοήτευση εκείνο το σπυράκι συνεχίζει να εμφανίζεται τακτικά σε διάφορα σημεία του προσώπου σου. Δεν είναι καθόλου απίθανο αυτό να είναι κάτι που προκαλείται από εσένα καθώς κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεσαι χωρίς να το καταλαβαίνεις. Η απάντηση είναι πολύ απλή και βρίσκεται στην ερώτηση "πόσο συχνά πλένεις τα πινέλα του μακιγιάζ σου". Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που προκαλούν ακμή και ερεθισμούς στην επιδερμίδα τους εξαιτίας της αμέλειάς τους να καθαρίσουν επιμελώς και τακτικά τα πινέλα του μακιγιάζ τους.

Ο καθαρισμός των πινέλων μακιγιάζ είναι πολύ σημαντικός καθώς σε κάθε πινέλο συγκεντρώνονται μικρόβια από την επιδερμίδα μας και από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθώς και σκόνες και μολυσματικοί παράγοντες από το περιβάλλον της υγρασίας του μπάνιου που συνήθως κάνουμε το μακιγιάζ μας. Όλα αυτά, μεταφέρονται στην επιδερμίδα μας, εισχωρούν στους πόρους της και προκαλούν τη δημιουργία ακμής, σμήγματος και διάφορων ερεθισμών.

Πόσο συχνά όμως πρέπει να πλένουμε τα πινέλα του μακιγιάζ μας; 

Όσο χρονοβόρο και αν ακούγεται η πραγματικότητα είναι ότι τα πινέλα του μακιγιάζ μας πρέπει να τα καθαρίζουμε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα αναλόγως το είδος του πινέλου. Τα πινέλα του foundation, του ρουζ, του contouring και του highlighting πρέπει να καθαρίζονται επιμελώς με ένα ήπιο καθαριστικό μια φορά την εβδομάδα. Σε περίπτωση που το καθαριστικό πινέλων σας έχει τελειώσει και τα πινέλα σας είναι από φυσική τρίχα, από το να αμελήσετε το πλύσιμό τους είναι εξίσου αποτελεσματική η χρήση του σαμπουάν μαλλιών, αφού προορίζεται για τον καθαρισμό της τρίχας. Ομοίως ισχύει και για τα επαναχρησιμοποιούμενα σφουγγαράκια μακιγιάζ αλλά και τα πινέλα για τα μάτια.

Αν τυχόν χρησιμοποιείτε το ίδιο πινέλο μακιγιάζ για να επιμεληθείτε την εμφάνιση και άλλων ατόμων, σε καμία περίπτωση μη το χρησιμοποιήσετε χωρίς να το έχετε πλύνει και απολυμάνει καθώς κινδυνεύετε από τη μετάδοση στρεπτόκοκκου. 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Αν και δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να το εξαφανίσεις, σίγουρα μπορείς να κάνεις κάτι για να καμουφλαριστεί

BEAUTY TIPS

Η Zendaya καλωσόρισε την άνοιξη με μια υπέροχη ξανθιά απόχρωση

 Και είναι εξίσου πανέμορφη και απροσδόκητη με το νέο penny blonde look της

BEAUTY TIPS

Μέσα στην τσάντα ομορφιάς της Keira Knightley

Η Keira Knightley έχει γενέθλια και εμείς γιορτάζουμε τα μυστικά ομορφιάς της  

Προτεινόμενα

DO IT YOURSELF

Τι οφέλη προσφέρει το ρυζόνερο στα μαλλιά σας;

Βάλε τικ σε προστασία, θρέψη, λάμψη, τόνωση και φροντίδα

CELEBS

Δέσποινα Βανδή: Δείτε την μοντέρνα κουζίνα της

Η τραγουδίστρια λατρεύει τον χώρο της κουζίνας

DO IT YOURSELF

Make up στα ρούχα σου; Δες πώς να μη μείνει λεκές

Μια εύκολη λύση με κάτι που μάλλον έχεις ήδη στο μπάνιο σου