Skip to main content

BEAUTY TIPS

Tips αντιγηραντικής διατροφής

Aπό την Face Yoga & Beauty Eating expert Αρετή Καφαντάρη


Ζωή Γκόρου


Διάβασε τις χρήσιμες συμβουλές face yoga & διατροφής για να νικήσεις το χρόνο.
Ρωτήσαμε την Αρετή Καφαντάρη Face Yoga and Beauty Eat­ing Expert ποια είναι η “διατροφή ομορφιάς” και μας έδωσε πολύτιμες συμβουλές για λάμψη και νεανική επιδερμίδα.

areti-kafantari.jpg

Το φωτεινό πρόσωπο της Αρετής θα σε προκαλέσει να της κάνεις αμέσως την ερώτηση “ποια προϊόντα χρησιμοποιείς;”

Πρωτοπόρος της αντιγηραντικής τεχνικής ομορφιάς Face Yoga στη Ελλάδα, Βeauty Εat­ing expert και ιδιοκτήτρια του χώρου Flow Cen­ter, η Aρετή, ανήκει στους ανθρώπους που διαμορφώνουν το σύγχρονο wel­ness τοπίο στη χώρα μας που κερδίζει όλο και περισσότερο οπαδούς, όχι μόνο ως trend, αλλά και ως ανάγκη για μια στροφή σε ένα τρόπο ζωής πιο σε κάνει να αισθάνεσαι πιο γεμάτος.

Οι συμβουλές της θα σου φανούν πολύ-πολύ σημαντικές και έαν τις εφαρμόσεις, η διαφορά θα φανεί στη διάθεση και μετά στο πρόσωπό σου.

Ε: Πως επέλεξες το μονοπάτι της ολιστικής ομορφιάς για να κάνεις τις γυναίκες πιο όμoρφες;

Όλα ξεκίνησαν όταν η ῾προϋπηρεσία῾ μου 14 χρόνια σε μεγάλες εταιρείες καλλυντικών, ήρθε να συναντήσει ένα πιο φυσικό και ολιστικό τρόπο ζωής. Η ερώτηση που θυμάμαι ότι έκανα στο εαυτό μου περίπου έξι χρόνια πριν σε ένα επαγγελματικό μου ταξίδι στην Ιαπωνία ήταν… “Πως γίνεται η γυμναστική του σώματός μου να σταματάει στον λαιμό μου, και το πρόσωπό μου;” Έτσι λοιπόν ξεκίνησα το ταξίδι μου με την Face Yoga κάνοντας εκπαιδεύσεις σε Αγγλία και Αμερική και φτιάχνοντάς την δική μου μέθοδο Face Yoga for all. Επίσης επειδή η ομορφιά ξεκινάει από μέσα μας, εκπαιδεύτηκα πάνω στην διατροφή ως Juice Ther­a­pist αλλά και στο μεγάλο κεφάλαιο της διατροφής μας που είναι το Eat­ing for Beauty.

A: Με λίγα λόγια τι είναι η face yoga και πως μπορεί να ενισχύσει το αποτέλεσμα από την εφαρμογή των προϊόντων αντιγήρανσης;

Η Face Yoga είναι ο πιο φυσικός αποτελεσματικός τρόπος αντιγήρανσης και πρόληψης για το πρόσωπο και τον λαιμό μας!

Ξεκίνησε από τα αρχαία χρόνια μαζί με την yoga αλλά στην συνέχεια και ταξιδεύοντας στον δυτικό κόσμο έχει γίνει ολιστική μέθοδος από μόνη της. Και φυσικά σήμερα έχει κατακλύσει Αμερική και Ευρώπη.

Με τις ασκήσεις ενδυναμώνουμε τον πρόσωπό μας από το εσωτερικό του άρα έχουμε καλύτερη αιμάτωση του δέρματος και κατ’ επέκταση καλύτερη απορρόφηση των προϊόντων περιποίησης. Άρα η Face Yoga λειτουργεί στο εσωτερικό του προσώπου μας που είναι οι μυς και οι συνδετικοί ιστοί και προετοιμάζει την επιδερμίδα ώστε τα προϊόντα να έχουν την μέγιστη αποτελεσματικότητα τους.

E: Ως beauty eat­ing expert πιστεύεις ότι υπάρχει μία «διατροφή ομορφιάς». Ποια θα μπορούσε να είναι αυτή;

A: Και φυσικά υπάρχει! Κατ’αρχάς είναι μια διατροφή υψηλή σε αντιοξειδωτικά, τα οποία εγκλωβίζουν τις ελεύθερες ρίζες άρα δρουν ενάντια στην πρόωρη γήρανση. Τροφές υψηλές σε αντιοξειδωτικά είναι κυρίως τα φρούτα του δάσους, φράουλες, ρόδια, καρύδια και σπανάκι. Επίσης, θα πρέπει να εμπλουτίσουμε την διατροφή μας με τροφές πλούσιες σε καλά λιπαρά, ωμέγα 3 και ωμέγα 6 με σκοπό να αυξήσουμε την ελαστικότητα τις επιδερμίδας μας. Τέτοιες τροφές είναι το αβοκάντο, τα λιπαρά ψάρια, λιναρόσπορος και chia seeds.

Και τέλος το πιο βασικό όλων είναι νερό, νερό και πάλι νερό! Η ενυδάτωση της επιδερμίδας μας ξεκινάει από μέσα μας και φυσικά ολοκληρώνεται με τα προϊόντα ενυδάτωσης! Και ο καλύτερος τρόπος για να πίνετε περισσότερο νερά αλλά και πιο εμπλουτισμένο είναι τα infused waters.

E: Ποιες τροφές Αρετή μας προκαλούν ρυτίδες;

A: Ρυτίδες μας προκαλούν οι τροφές που είναι πλούσιες σε κορεσμένα λιπαρά (junk food), η ζάχαρη (γλυκά, αναψυκτικά κ.α.) και το υπερβολικό αλκοόλ! Όλες αυτές οι τροφές αφυδατώνουν τον οργανισμό μας άρα και την επιδερμίδα μας με αποτέλεσμα να κάνουμε πολύ πιο εύκολα ρυτίδες. Επίσης δεν περιέχουν καθόλου ένζυμα, τα οποία είναι η καρδιά των κυττάρων μας άρα έχουμε πολύ μικρότερη ανανέωση κυττάρων που σημαίνει μια θαμπή και κουρασμένη επιδερμίδα αφού δεν μπορεί να ανανεωθεί από μέσα.

E: Mε ποια κριτήρια θα πρέπει να επιλέγει ένα brand ομορφιάς μια σύγχρονη γυναίκα;

A: Αυτή είναι μια ερώτηση που απαντάω καθημερινά στα μαθήματα μου. Καταρχήν θα πρέπει να γνωρίζουμε τον τύπο της επιδερμίδας μας, τις ιδιαιτερότητές της αλλά και τις ανάγκες της. Η επιλογή θα πρέπει να είναι ξεκάθαρα μια μάρκα, απαλλαγμένη από parabens, σιλικόνη, χρωστικές αλλά και αρωματικές ουσίες, να σέβεται την ευαίσθητη επιδερμίδα και να έχει ειδικά προϊόντα για αυτή, διότι ακόμα και αν η επιδερμίδα μας δεν είναι ευαίσθητη, μια εταιρεία που έχει τεχνογνωσία σε τέτοια προϊόντα σίγουρα είναι πιο προηγμένη τεχνολογικά σε φόρμουλες.

Επίσης, εδώ θέλω να πω ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το δέρμα μας έχει υψηλή απορροφητικότητα που σημαίνει ότι πρέπει να σκεφτούμε δυο φορές περισσότερο για τα συστατικά που επιλέγουμε να βάλουμε στο πρόσωπό μας.

E: Aρετή, πιστεύεις ότι η αρνητική σκέψη επιταχύνει την γήρανση ή το στρες της επιδερμίδας;

A: Παραπάνω από όσο φανταζόμαστε δυστυχώς! Ο λόγος πολύ απλός… Η αρνητική σκέψη δημιουργεί το οξειδωτικό στρες το οποίο δημιουργεί ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό μας οι οποίες με την σειρά τους επιβραδύνουν την δημιουργία νέων υγειών κυττάρων, άρα η επιβράδυνση παραγωγής κυττάρων μειώνει με την παραγωγή ελαστίνης στον δέρμα μας. Άρα; Γερνάμε νωρίτερα…

E: Πες μας ένα face yoga tip που μπορούμε να το εφαρμόσουμε οποιαδήποτε στιγμή!

A: Το πρόσωπό μας έχει αποκλειστικά τις τέσσερεις από τις πέντε αισθήσεις μας! Αυτό σημαίνει ότι έχουμε πολύ ένταση που δεν την καταλαβαίνουμε, άρα κάθε φορά που νιώθετε να έχετε ένταση κλείστε για λίγο τα μάτια σας, και φέρτε το πρόσωπό σας παράλληλο με το έδαφος. Από την θέση αυτή ανοίγετε και κλείνετε τα μάτια έντονα για 10 φορές. Απαλά έρχεστε πάλι στην αρχική θέση και είστε έτοιμες!

Δες το βίντεο με ασκήσεις της Αρετής που μπορείς να εφαρμόσεις στο σπίτι

Η συνέντευξη είχε δημοσιευτεί στο leblog.gr

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

Προτεινόμενα

BLOGS

«Η πιο βαθιά σχέση που θα έχουμε ποτέ είναι αυτή με τον εαυτό μας» Shirley MacLean

Λαμπερή όπως πάντα, η Shirley MacLean γιορτάζει τα 90 της χρόνια

CELEBS

Νατάσσα Μποφίλιου: Ποζάρει αγκαλιά με την αδελφή της - Μοιάζουν πολύ!

Η τραγουδίστρια παραβρέθηκε στην παρουσίαση δίσκου του Πάνου Μουζουράκη