Πως να κάνεις τη ρουτίνα της ομορφιάς σου πιο "πράσινη"

 Και να βάλεις το λιθαράκι σου στην προστασία του περιβάλλοντος

Ζωή Γκόρου

'Ανοιξε το νεσεσέρ και μέτρα. Πόσες γυάλινες ή (ακόμα χειρότερα) πλαστικές συσκευασίες μετράς; 'Οταν σταματήσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους που θα καταλήξουν; H απάντηση είναι "στη φύση" και το πρόβλημα είναι ότι η φύση δεν αντέχει πια να διορθώνει τις δικές μας αταθσαλίες. Είδες τι συμβαίνει με την κλιματική αλλαγή στον πλανήτη; Tι ένιωσες με τις καταστροφικές φωτιές στη χώρα μας; Tι σκέφτεσαι όταν βλέπεις το δάσος του Αμαζονίου να καίγεται;

Είναι πια καιρός να πάρεις θέση και να αρχίσεις να κάνεις συνειδητά μικρές, καθημερινές κινήσεις που θα βοηθήσουν στην προστασία της Μητέρας Γης.

Ξεκίνησε από τώρα! Επηρρέασε φίλους και beauties που μπορεί να μην είχαν σκεφτεί ποτέ ότι η ομορφιά έχει να κάνει και με το σεβασμό στο περιβάλλον:

Ανακύκλωσε κάθε συσκευασία ομορφιάς. 'Αδειασε το βαζάκι με την κρέμα ημέρας; Kαθάρισέ το με νερό και βάλτο με τα απορρίματα που προορίζονται για στον μπλε κάδο ανακύκλωσης (ελπίζω αυτή η διάκριση να υπάρχει ήδη στα απορρίματά σου...)

Περιόρισε τη χρήση μπατονέτας και πομ πον ντεμακιγιάζ (εκτός κι αν είναι από οργανικό βαμβάκι). Η κλασική μπατονέτα για τα αυτιά, αποτελείται από ένα πλαστικό κομμάτι που θα χρειαστεί πολλά χρόνια για να λιώσει στη φύση ή θα καταλήξει στους ωκεανούς.

Περιόρισε τη χρήση σε μαντηλάκια ντεμακιγιάζ. Ξέρω είναι πρακτικά, αλλά η εύκολη λύση περιέχει polyester που κάνει 100 χρόνια (!) για να διασπαστεί στη φύση. Δείξε προτίμηση σε βιοδιασπώμενα που υπάρχουν στην αγορά.

Σταμάτησε τη χρήση προϊόντων καθαρισμού προσώπου που περιέχουν φοινικέλαιο. Για να παραχθεί το φοινικέλαιο χρειάζεται να γίνει μια άνευ λογικής κατατροφή δέντρων από τα οποία τρέφονται ζώα, τα οποία στη συνέχεια αδυνατούν να επιβιώσουν.

'Αρχισε να αγοράσεις από καταστήματα με βιολογικά τρόφιμα ξύλινες οδοντόβουρτσες. Είναι καλύτερες από τις πλαστικές που σε ένα μήνα θα καταλήξουν στα σκουπίδια.

Μείωσε τη χρήση νερού και ζεστού νερού στο πάνιο σου. Μείωσε όσο μπορείς τη σπατάλη ενέργειας στη ρουτίνα ομορφιάς σου.

Στις αγορές σου σε καταστήματα καλλυντικών πες όχι στην πλαστική σακούλα.

Στη φετινή επιστροφή σου στο γυμναστήριο αγόρασε δικό σου βιοδιασπώμενο ματ.

Δείξε προτίμηση στις μάρκες που δείχνουν να ενδιαφέρονται για την πράσινη ομορφιά.

OceanSml.jpg

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares