Skip to main content

BEAUTY TIPS

Πώς να βάζω κονσίλερ

Πώς θα βάλω κονσίλερ; Σου έχουμε όλα τα tips!


Κέλλυ Νόβακ

Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς στο πρόσωπό σου, είναι τα μάτια. Αυτό είναι το σημείο που μπορεί να αποκαλύψει την ηλικία σου ή το πόσο… πάρταρες το προηγούμενο βράδυ! Και είμαι σίγουρη ότι κάτι τέτοιες στιγμές το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να καλύψεις αυτές τις ατέλειες χρησιμοποιώντας κονσίλερ.

Αυτό το μαγικό και τρομερά χρήσιμο προϊόν μακιγιάζ που μας έχει σώσει όλες, άπειρες φορές! Αλλά όσο σε έχει σώσει, άλλο τόσο μπορεί και να σε «καταστρέψει», όταν δεν το εφαρμόζεις σωστά. Μάλιστα, είναι κάποια κοινά λάθη που όλες οι γυναίκες κάνουμε στην εφαρμογή του. 

Πώς να βάζω κονσίλερ;

Με τα παρακάτω tips θα ξέρεις από εδώ και πέρα πώς να το φοράς!

#1. Προτίμησε ένα κρεμώδες κονσίλερ

Λόγω της υφής του, η εφαρμογή είναι πιο εύκολη. Επίσης, δεν δημιουργούνται τυχόν «ρωγμές» κάτω από τα μάτια, σε αντίθεση με τα στέρεα κονσίλερ.

#2. Τοποθέτησε το κονσίλερ στα σωστά σημεία

Για να καλύψεις τους μαύρους κύκλους, εφάρμοσε το κονσίλερ μόνο πάνω σε αυτούς. Γιατί το σύνηθες λάθος που κάνουμε όλες, είναι να το φοράμε σε όλο το μάτι. Ξεκίνα λοιπόν από την εσωτερική γωνία των κύκλων και με ένα πινέλο ή το δάχτυλό σου άπλωσε ΜΟΝΟ πάνω στους κύκλους. Απέφυγε μετά την πούδρα στο σημείο αυτό, για να μην δείχνει «βαρύ» το μακιγιάζ σου.

#3. Βρες την σωστή απόχρωση

Πάντα μα πάντα, προτίμησε ένα κονσίλερ που έχει κίτρινη βάση, καθώς μόνο αυτή η απόχρωση μπορεί να καλύψει το μοβ χρώμα που έχουν συνήθως οι κύκλοι. Επίσης, επίλεξε μια απόχρωση πιο ανοιχτή από το δέρμα σου, για να φωτίσει καλύτερα την περιοχή των ματιών.

#4. Απόφυγε το πρήξιμο

Εάν βιάζεσαι να φύγεις για την δουλειά το πρωί, τότε ένα γρήγορος τρόπος να απαλλαγείς από το πρήξιμο, είναι να τοποθετήσεις ένα παγωμένο κουτάλι κάτω από τα μάτια. Με τον τρόπο αυτό, το κονσίλερ θα «κάτσει» πολύ καλύτερα στο μάτι, δίνοντας ένα φυσικό αποτέλεσμα.

 

 


Hacks για να βάλεις κονσίλερ

 

Τα παρακάτω hacks λοιπόν, θα σε βοηθήσουν να το καταφέρεις αυτό!

Ένα… τρίγωνο θα σε πάει μακριά

Σχεδίασε ένα τρίγωνο κάτω από τα μάτια με το concealer, αντί να τραβήξεις απλά μερικές γραμμές, όπως θα έκανες συνήθως. Αυτό θα έχει τεράστια διαφορά. Με τον τρόπο αυτό καλύπτονται καλύτερα οι μαύροι κύκλοι, ενώ δίνεις την αίσθηση ότι κάνεις “lift”. Φωτίζεται καλύτερα το σημείο λοιπόν, με αποτέλεσμα να δείχνουν και τα μάτια πιο ξεκούραστα.

Η διπλή «πλευρά» των πραγμάτων

Το ήξερες ότι το κονσίλερ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως primer; Πριν απλώσεις την σκιά ματιών όταν βάφεσαι, απλά εφάρμοσε μια πολύ μικρή ποσότητα από το concealer σου. Άπλωσε πολύ καλά και έπειτα βάλε την σκιά. Έτσι, θα μπορείς να είσαι σίγουρη ότι το μακιγιάζ σου θα είναι σταθερό όλη μέρα!

10 years younger

Σύμφωνα με επαγγελματίες μακιγιέρ, αν εφαρμόσεις κονσίλερ γύρω από την περιοχή της μύτης, αλλά και στις γραμμές έκφρασης πάνω γύρω από το στόμα, θα σε κάνει να δείχνεις νεότερη αλλά και πιο ξεκούραστη. Μια μικρή ποσότητα από το προϊόν κάτω από τα ρουθούνια και γύρω από την μύτη είναι αρκετή για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πώς να βάλω κονσίλερ: το απόλυτο tip

 

Αυτό που έχω μάθει τα πολλά χρόνια που χρησιμοποιώ κονσίλερ είναι ότι πρέπει να έχω δύο διαφορετικές φόρμουλες για δύο διαφορετικές περιπτώσεις.

Όταν θέλω να καλύψω σπυράκια ή κοκκινίλες από το πρόσωπό μου έχω καταλάβει ότι ένα κονσίλερ σε υγρή μορφή, δεν επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ένα σε κρεμώδη ή στικ μορφή (βλ. Paint Pod της MAC κτλ.) καλύπτει τέλεια τα σημάδια και τυχόν σπυράκια. Το προϊόν σε αυτή την φόρμουλα δεν «μετακινείται» το ίδιο εύκολα, όσο ένα σε υγρή μορφή καλύπτοντας άψογα τα σημάδια.

Αντιθέτως, ένα σε υγρή φόρμουλα είναι το καταλληλότερο για την περιοχή κάτω από τα μάτια. Η σύνθεσή του είναι πιο ανάλαφρη και δείχνει πιο φυσικό στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Το προϊόν θα καλύψει καλύτερα τις μικρές γραμμές που έχουμε γύρω από τα μάτια, ενώ δεν θα δείχνει σαν… «σοβάς»! «Σετάροντας» μάλιστα, την περιοχή των ματιών με μια πούδρα τότε το κονσίλερ δεν θα «μετακινηθεί» για ώρες!

 

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

BEAUTY TIPS

Πώς ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος επηρεάζει το δέρμα σας

Και πώς να συγχρονίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ανάπαυση: Ο Ερμής παύει να είναι ανάδρομος

Τι επιφυλάσσει σε κάθε ζώδιο η ορθή πορεία του Ερμή από τις 25 Απριλίου έως τις 15 Μαΐου

CELEBS

Κομψή εγκυμονούσα η Βασιλική Τρουφάκου: Με στενό μαύρο φόρεμα με σκισίματα!

Πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης

ΠΑΙΔΙ

Parenting coach μοιράζεται διορατικές συμβουλές για το πώς να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Μέχρι την ηλικία των 5 ετών, η αυτοαντίληψη ενός παιδιού έχει ήδη αναπτυχθεί.