Skip to main content

BEAUTY TIPS

Φυσικό μακιγιάζ βήμα-βήμα

Πώς να πετύχω το φυσικό μακιγιάζ


Κέλλυ Νόβακ

Πιστεύω ακράδαντα ότι -έστω και μια φορά την εβδομάδα- δεν πρέπει να φοράμε καθόλου μακιγιάζ. Παρόλα αυτά, ξέρω ότι αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, ειδικά εάν δουλεύεις εκτός σπιτιού. Γι’ αυτό, λοιπόν, βρήκα την καλύτερη λύση για τέτοιες περιπτώσεις.

Παραλείποντας κάποια προϊόντα μακιγιάζ, τα οποία είναι καμιά φορά «βαριά» για το δέρμα, μπορείς να δείχνεις όμορφη όταν βγαίνεις έξω, με ένα φυσικό όμως αποτέλεσμα. Επίσης, με τα παρακάτω βήματα θα «ξεκουράσεις» αρκετά και το δέρμα σου!

#1. Απέφυγε το foundation: Φόρεσε απλά λίγη ενυδατική και αντηλιακό προσώπου.

#2. Concealer x3 : Κάλυψε τα σημάδια του προσώπου με concealer. Αρχικά, διόρθωσε το χρώμα του δέρματος, κάνοντας color correcting με την σωστή απόχρωση concealer. Συνέχισε με το καθιερωμένο concealer, εφαρμόζοντας κάτω από τα ματιά και καλύπτοντας τυχόν σημάδια από σπυράκια. Ολοκλήρωσε με ένα highlighter στα ζυγωματικά, τη μύτη, το πηγούνι και το τόξο των φρυδιών.

#3. Ώρα για πούδρα: Με μια διάφανη πούδρα βοήθησε το μακιγιάζ να γίνει ομοιόμορφο και να παραμείνει σταθερό.

#4. Τα εξτραδάκια: Ολοκλήρωσε με τα… εξτραδάκια, π.χ. φτιάχνοντας τα φρύδια σου –αν το χρειάζονται- και βάζοντας μάσκαρα και ένα lip balm με χρώμα.

 

  

Tips για φυσικό μακιγιάζ

Τα παρακάτω 6 tips θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις και εσύ ένα άψογα φυσικό μακιγιάζ, χωρίς να χρειαστεί να χάνεις πολύ χρόνο μπροστά από τον καθρέφτη!

 

#1. Το βασικότερο βήμα είναι η ενυδάτωση. Αν θέλεις ένα πραγματικά λαμπερό αποτέλεσμα, τότε πρέπει να ενυδατώσεις τέλεια την επιδερμίδα σου

#2. Αντικατέστησε το foundation με μια BB Crème η οποία θα προσφέρει ένα πιο διακριτικό αποτέλεσμα, ενώ παράλληλα θα καλύψει τυχόν σημάδια του προσώπου. Επίσης, θα σε διατηρεί άκρως ενυδατωμένη, που όπως σου είπα και πριν είναι από τα βασικά στοιχεία για ένα φυσικό μακιγιάζ.

#3. Επένδυσε στα φρύδια σου με ένα καλό μολύβι στην σωστή απόχρωση και που θα προσφέρει ένα φυσικό αποτέλεσμα σε αυτά. Είναι σημαντικό να τα χτενίζεις πάντα με ένα spoolie (ειδικό βουρτσάκι) και να κάνεις μικρές και κοφτές γραμμές και κινήσεις όταν τα βάφεις, μιμώντας τις φυσικές σου τρίχες.

#4. Όταν είναι να χρησιμοποιήσεις μια σκιά ματιών, προτίμησε μια, ένα τόνο πιο σκούρα από το δέρμα σου. Έτσι θα έχεις ένα απόλυτα φυσικό look.

#5. Φρόντισε να είσαι φειδωλή με το ρουζ και να μην βάζεις πάρα πολύ. Προτίμησε καλύτερα ένα κρεμώδες ρουζ σε μια απαλή απόχρωση, που απλώνεται πολύ πιο εύκολα στην επιδερμίδα.

#6. Και η ενυδάτωση συνεχίζεται… Αυτή την φορά στα χείλη. Αυτό σημαίνει ότι και τα χείλη σου πρέπει να είναι πάντα ενυδατωμένα με την χρήση ενός lip balm. Αν θέλεις να δώσεις και λίγο χρώμα σε αυτά, προτίμησε ένα ενυδατικό κραγιόν σε μια παστέλ ροζ / κόκκινη απόχρωση. 

 

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

Προτεινόμενα

BLOGS

«Η πιο βαθιά σχέση που θα έχουμε ποτέ είναι αυτή με τον εαυτό μας» Shirley MacLean

Λαμπερή όπως πάντα, η Shirley MacLean γιορτάζει τα 90 της χρόνια

CELEBS

Νατάσσα Μποφίλιου: Ποζάρει αγκαλιά με την αδελφή της - Μοιάζουν πολύ!

Η τραγουδίστρια παραβρέθηκε στην παρουσίαση δίσκου του Πάνου Μουζουράκη