Skip to main content

BEAUTY TIPS

Pedicure στο σπίτι βήμα βήμα

Απαλά, υγιή πόδια με τέλεια νύχια



Τα κέντρα αισθητικής και spa, όπως και όλα τα υπόλοιπα μαγαζιά δυστυχώς παραμένουν κλειστά, όμως εσύ (λογικά) έχεις άπειρο χρόνο στον σπίτι που μπορείς να τον εκμεταλλευτείς υπέρ σου, ώστε να περιποιηθείς τον εαυτό σου και να χαλαρώσεις για λίγο, από όλα αυτά που συμβαίνουν. Άλλωστε σε λίγο θα ξεκινήσεις να φοράς ανοιχτά παπούτσια και πέδιλα και σίγουρα θέλεις τα πόδια σου να δείχνουν όμορφα και περιποιημένα. Μην χάνεις άλλο χρόνο, γιατί μπορείς και μόνη σου στο σπίτι να δώσεις στον εαυτό σου ένα επαγγελματικό pedicure για να ξεκουράσεις τα ταλαιπωρημένα άκρα σου.

 

 

1ο βήμα: Καλός καθαρισμός. Σε λίγο βαμβάκι, βάλε ασετόν και πίεσε ελαφρά μερικά δευτερόλεπτα τα νύχια σου μέχρι να μαλακώσει το βερνίκι και να αφαιρεθεί. Όταν τελειώσεις με την αφαίρεση του παλαιού βερνικιού, ξέπλυνε τα πόδια σου με λίγο νερό, και τρίψε λόγο αμυγδαλέλαιο γύρω από τα νύχια των ποδιών, για να διατηρήσεις τις παρανυχίδες μαλακές

2ο βήμα: Ώρα για μούλιασμα. Έπειτα από περίπου δέκα λεπτά, μούλιασε τα πόδια σου για 20-25 λεπτά σε ζεστό νερό, στο οποίο μπορείς να προσθέσεις κάποιο αιθέριο έλαιο για να χαλαρώσεις. Μπορείς να κάνεις  scrub με αλάτι ή ζάχαρη ανάμεσα στα δάχτυλα για να απομακρύνεις τυχόν μύκητες. Μόλις μαλακώσουν τα πέλματα, τρίψε τα με ελαφρόπετρα ή ξύστρα (ότι έχεις) για να αφαιρεθούν τα νεκρά κύτταρα. Σκοπός σου είναι να δημιουργήσεις μια απαλή και λεία όψη στο δέρμα σου και όχι να το τραυματίσεις, για αυτό μεγάλη προσοχή με την πίεση που θα τρίβεις.

 

 

3ο βήμα: Ενυδάτωση. Μόλις τελειώσεις με τα νεκρά κύτταρα, άπλωσε μια πλούσια ενυδατική κρέμα ή τζελ για πόδια και φτέρνες και κάνε ένα χαλαρωτικό μασάζ, επιμένοντας λίγο περισσότερο σε σημεία που μπορεί να εμφανίζεις κάποιο κάλο.

4ο βήμα: Περιποίηση νυχιών. Χρησιμοποίησε το ειδικό εργαλείο που μοιάζει με βελονάκι για να απομακρύνεις από το πόδι, νύχια που μεγαλώνουν μέσα στο δέρμα. Αν δεν το έχεις δοκίμασε το με μια οδοντογλυφίδα στην οποία θα τοποθετήσει λίγο βαμβάκι στην μύτη της. Δώσε σχήμα στα νύχια σου με έναν νυχοκόπτη και στην συνέχεια με μια λίμα. Τρίψε τα με ένα puffer για να αφαιρέσεις οποιοδήποτε υπόλειμμα.

 

 

 

 

 

5ο βήμα: Βερνίκι. Πριν απλώσεις το καινούργιο σου βερνίκι, πέρνα στα νύχια σου ένα σκληρυντικό νυχιών, ώστε να μην είναι ευαίσθητα και σπάνε.  Βάψε τα νύχια σου με βερνίκι της επιλογής σου, χωρίς φυσικά να ξεχάσεις το γυαλιστικό από πάνω.

Χρήσιμα tips:

 Μην επιχειρείς να κόψεις μόνη σου τυχόν κάλους. Μπορεί να τραυματιστείς ή να μην έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τα νύχια στα πόδια μεγαλώνουν πιο αργά απo ότι στα χέρια, γι’ αυτό και ένα καλό pedicure μπορεί να διατηρηθεί περισσότερο καιρό απo ότι το manicure.

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

BEAUTY TIPS

Πώς ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος επηρεάζει το δέρμα σας

Και πώς να συγχρονίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.