Skip to main content

BEAUTY TIPS

Έτσι θα καθαρίσεις σωστά τα πινέλα του μακιγιάζ

Δεν θέλει κόπο…



Το ξέρουμε πως έχεις άπειρο χρόνο  στο σπίτι και ειδικά τώρα με την παράταση του lockdown θα έχεις αρκετές μέρες μπροστά σου, ώστε να ασχοληθείς με πολλά πράγματα που πριν δεν προλάβαινες και τα αμελούσες. Ένα από αυτά είναι και η σωστή συντήρηση των εργαλείων του καθημερινού μακιγιάζ σου. Θα μου πεις, ναι τα καθάριζες μια φορά στο τόσο, όποτε είχες χρόνο ή ξόδευες αρκετά συχνά μια μικρή περιουσία για να αγοράσεις καινούργια επειδή εκείνα «χαλούσαν». Ο σωστός καθαρισμός των πινέλων μακιγιάζ δεν είναι απλή υπόθεση και δεν πρέπει να τον παραμελείς γιατί έχει αποδειχτεί πως πολλές παθήσεις του δέρματος (δερματίτιδα π.χ.) σχετίζονται άμεσα με την επιμελή καθαριότητα των εργαλείων σου. Άλλωστε σύμφωνα με δερματολόγους και beauty experts, τα υπολείμματα που συσσωρεύονται στα πινέλα και δεν είναι άμεσα ορατά, δημιουργούν βακτήρια και μύκητες, τα οποία μεταφέρονται στο πρόσωπο σου αν δεν τα έχεις καθαρίσεις σε βάθος.

Εκτός των παραπάνω (σημαντικών) λόγων για να έχεις καθαρά πινέλα μακιγιάζ, σκέψου πως το καλύτερο και ακριβότερο make up της αγοράς, στο όποιο έχεις επενδύσει, δεν θα δείχνει το ίδιο στο πρόσωπο σου αν δεν εφαρμοστεί με ένα κατάλληλα πλυμένο πινέλο.

 

 

Δεν χρειάζεται να σου φαίνεται βουνό η διαδικασία. Δεν θέλει κόπο, τρόπο θέλει! 

Αρχικά, η συχνότητα του καθαρισμού των πινέλων εξαρτάται από το πόσο συχνά τα χρησιμοποιείς. Αν έχεις μια καθημερινή ρουτίνα μακιγιάζ, καλό θα ήταν να καθαρίζεις τα πινέλα σου μετά από κάθε χρήση με ένα υγρό καθαριστικό πινέλων μακιγιάζ σε μορφή spray, που μπορείς να προμηθευτείς από τα καταστήματα καλλυντικών. Ωστόσο, βαθύ καθαρισμό συνίσταται να κάνεις μια φορά την εβδομάδα οπωσδήποτε, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα beauty blender.

Κάνε τα πινέλα σου να φαίνονται σαν καινούργια:

1. Γέμισε ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό και πρόσθεσε μερικές σταγόνες υγρό σαπούνι ή σαμπουάν.

2. Βούτηξε μέσα το πινέλο και στριφογύρισέ το απαλά μέσα στο φλιτζάνι. Με πολύ απαλές κινήσεις συνέχισε την διαδικασία, προσέχοντας να μην ακουμπάς τον πάτο του φλιτζανιού για να μην σπάσει η τρίχα.

 

 

3. Ξέπλυνε με τρεχούμενο χλιαρό νερό, κάνοντας κυκλικές κινήσεις πάνω στο χέρι σου, μέχρι να βεβαιωθείς ότι δεν υπάρχει ίχνος υπολειμμάτων.

4. Ξανά με κυκλικές κινήσεις, σκούπισε τα πινέλα με μια πετσέτα και άφησε τα πάνω σε αυτή, να στεγνώσουν εντελώς.

Και κάτι τελευταίο, αν καθαρίζεις τακτικά τα πινέλα σου, δεν χρειάζεται να τα αλλάζεις για λόγους υγιεινής. Τα beauty blender θα πρέπει να τα αντικαθιστάς κάθε τρείς μήνες, ενώ τα πινέλα μόνο όταν οι τριχούλες σπάνε ή αρχίζουν να πέφτουν. 

 

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Η ρουτίνα ομορφιάς της Jennifer Garner, που είχε γενέθλια στις 17 Απριλίου

Στα 52 της η Jennifer Garner έχει επιλέξει μια γρήγορη κι απλή ρουτίνα περιποίησης

BEAUTY TIPS

Αποκαλύπτοντας τα μυστικά λάμψης της Anya Taylor-Joy

Η Anya Taylor-Joy είχε γενέθλια στις 16 Απριλίου και εμείς γιορτάζουμε τα tips ομορφιάς της

BEAUTY TIPS

6 λόγοι για να ενσωματώσεις ένα essence στη ρουτίνα του skincare σου

Κι όμως, αλλάζει τα πάντα στον τρόπο που φρόντιζες την επιδερμίδα σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ