Έτσι θα καθαρίσεις σωστά τα πινέλα του μακιγιάζ

Δεν θέλει κόπο…

Κωνσταντίνα Κύρκου

Το ξέρουμε πως έχεις άπειρο χρόνο  στο σπίτι και ειδικά τώρα με την παράταση του lockdown θα έχεις αρκετές μέρες μπροστά σου, ώστε να ασχοληθείς με πολλά πράγματα που πριν δεν προλάβαινες και τα αμελούσες. Ένα από αυτά είναι και η σωστή συντήρηση των εργαλείων του καθημερινού μακιγιάζ σου. Θα μου πεις, ναι τα καθάριζες μια φορά στο τόσο, όποτε είχες χρόνο ή ξόδευες αρκετά συχνά μια μικρή περιουσία για να αγοράσεις καινούργια επειδή εκείνα «χαλούσαν». Ο σωστός καθαρισμός των πινέλων μακιγιάζ δεν είναι απλή υπόθεση και δεν πρέπει να τον παραμελείς γιατί έχει αποδειχτεί πως πολλές παθήσεις του δέρματος (δερματίτιδα π.χ.) σχετίζονται άμεσα με την επιμελή καθαριότητα των εργαλείων σου. Άλλωστε σύμφωνα με δερματολόγους και beauty experts, τα υπολείμματα που συσσωρεύονται στα πινέλα και δεν είναι άμεσα ορατά, δημιουργούν βακτήρια και μύκητες, τα οποία μεταφέρονται στο πρόσωπο σου αν δεν τα έχεις καθαρίσεις σε βάθος.

Εκτός των παραπάνω (σημαντικών) λόγων για να έχεις καθαρά πινέλα μακιγιάζ, σκέψου πως το καλύτερο και ακριβότερο make up της αγοράς, στο όποιο έχεις επενδύσει, δεν θα δείχνει το ίδιο στο πρόσωπο σου αν δεν εφαρμοστεί με ένα κατάλληλα πλυμένο πινέλο.

 

 

Δεν χρειάζεται να σου φαίνεται βουνό η διαδικασία. Δεν θέλει κόπο, τρόπο θέλει! 

Αρχικά, η συχνότητα του καθαρισμού των πινέλων εξαρτάται από το πόσο συχνά τα χρησιμοποιείς. Αν έχεις μια καθημερινή ρουτίνα μακιγιάζ, καλό θα ήταν να καθαρίζεις τα πινέλα σου μετά από κάθε χρήση με ένα υγρό καθαριστικό πινέλων μακιγιάζ σε μορφή spray, που μπορείς να προμηθευτείς από τα καταστήματα καλλυντικών. Ωστόσο, βαθύ καθαρισμό συνίσταται να κάνεις μια φορά την εβδομάδα οπωσδήποτε, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα beauty blender.

Κάνε τα πινέλα σου να φαίνονται σαν καινούργια:

1. Γέμισε ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό και πρόσθεσε μερικές σταγόνες υγρό σαπούνι ή σαμπουάν.

2. Βούτηξε μέσα το πινέλο και στριφογύρισέ το απαλά μέσα στο φλιτζάνι. Με πολύ απαλές κινήσεις συνέχισε την διαδικασία, προσέχοντας να μην ακουμπάς τον πάτο του φλιτζανιού για να μην σπάσει η τρίχα.

 

 

3. Ξέπλυνε με τρεχούμενο χλιαρό νερό, κάνοντας κυκλικές κινήσεις πάνω στο χέρι σου, μέχρι να βεβαιωθείς ότι δεν υπάρχει ίχνος υπολειμμάτων.

4. Ξανά με κυκλικές κινήσεις, σκούπισε τα πινέλα με μια πετσέτα και άφησε τα πάνω σε αυτή, να στεγνώσουν εντελώς.

Και κάτι τελευταίο, αν καθαρίζεις τακτικά τα πινέλα σου, δεν χρειάζεται να τα αλλάζεις για λόγους υγιεινής. Τα beauty blender θα πρέπει να τα αντικαθιστάς κάθε τρείς μήνες, ενώ τα πινέλα μόνο όταν οι τριχούλες σπάνε ή αρχίζουν να πέφτουν. 

https://www.youtube.com/watch?v=U8L-4pqpWRI&feature=emb_title

 

 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares