Skip to main content

BEAUTY TIPS

Ενυδατική, serum, αντιηλιακό, κρέμα ματιών: Σε ποιά σειρά;

Βάλε αμέσως τάξη, για να έχεις σωστά αποτελέσματα

 



 

Είτε ανήκεις στην κατηγορία των beauty addicts, είτε όχι, το μόνο σίγουρο είναι ότι για πετύχεις μια ολοκληρωμένη ρουτίνα ενυδάτωσης της επιδερμίδας, το ντουλάπι στο μπάνιο σου είναι γεμάτο με μπουκαλάκια και συσκευασίες καλλυντικών, που κάθε φορά αναρωτιέσαι πως να τα χρησιμοποιήσεις. Και δεν εννοώ, ότι δεν ξέρεις πως να τα εφαρμόσεις, αλλά πότε πρέπει, δηλαδή με ποια σειρά να βάλεις ενυδατική, αντιηλιακό, κρέμα ματιών κλπ κλπ. Πόσες φορές καθάρισες το πρόσωπο σου και μετά στάθηκες να κοιτάζεις όλα αυτά τα προϊόντα ομορφιάς και αναρωτήθηκες από που να ξεκινήσεις; Είμαι σίγουρη πολλές φορές όλες μας το έχουμε πάθει. Και όχι μην σκεφτείς πως η λύση είναι να μην τα χρησιμοποιείς ή να τα πετάξεις (λέμε τώρα…), γιατί αφενός έχεις «σπαταλήσει» μια μικρή περιουσία για να τα αγοράσεις και αφετέρου η λαμπερή και νεανική όψη της επιδερμίδας σου εξαρτάται σε ένα βαθμό από αυτά. Όποτε συνέχισε την ανάγνωση και σημείωνε. 

 

 

Το πρώτο βήμα, είτε αφορά την πρωινή, είτε την βραδινή περιποίηση, είναι ο καθαρισμός του προσώπου. Χρησιμοποίησε το καθαριστικό σου όπως κάθε φορά και φρόντισε να το ξεπλύνεις με άφθονο χλιαρό νερό. Στο σημείο αυτό, εφάρμοσε την κρέμα ματιών σου, αφού καλό είναι να μην περνάει κανένα άλλο προϊόν στην under eye area, ώστε να αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς.

 

 

Αν στην ρουτίνα ομορφιάς, έχεις συμπεριλάβει κάποια λοσιόν (τονωτική, για λάμψη ή με βιταμίνες) τώρα είναι η στιγμή της. Με ένα βαμβάκι, άπλωσε την σε όλο το πρόσωπο και άφησε 1 λεπτό να την απορροφήσει το δέρμα. Σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιείς, just going on με τον όρο ή αλλιώς serum. Η λεπτόρρευστη και δροσερή υφή του είναι σούπερ απορροφητική, εισχωρώντας με μεγάλη ευκολία ανάμεσα στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας. Εφάρμοσε το serum και κάνε ένα ελαφρύ μασάζ στο πρόσωπό σου για καλύτερα αποτελέσματα. Πρόσεξε, ο όρος δεν αντικαθιστά την ενυδατική κρέμα, αφού η δράση του αφορά κυρίως την εσωτερική στοιβάδα και λιγότερο την εξωτερική όψη.

 

 

Σειρά έχει η ενυδατική σου κρέμα. Οι ιδιότητες και τα οφέλη της είναι γνωστά και πολλά, οπότε μην την παραλείπεις ποτέ, αν επιθυμείς να διατηρήσεις ελαστικό το δέρμα σου, αποφεύγοντας την ορατή αφυδάτωση. Last but not least, το αντηλιακό. Και θεωρώ δεδομένο πως το χρησιμοποιείς καθημερινά, όλο το χρόνο, γιατί όπως έχουμε τονίσει άπειρες φορές ο ήλιος είναι ο πιο σημαντικός εχθρός για το πρόσωπο σου, αφού τα σημάδια του αργά ή γρήγορα είναι ορατά. Αν σκοπεύεις να βαφτείς, σειρά στο layering καλλυντικών έχει το make up. Και κάπως έτσι έχεις ολοκληρώσηει την περιποίησή σου.  Φρόντισε να αφήνεις 1 λεπτό ανάμεσα σε κάθε στρώση, ενώ ακολούθησε την ίδια σειρά στην βραδινή περιποίηση, μόνο αν θέλεις πρόσθεσε το peeling και την μάσκα προσώπου, μετά τον καθαρισμό και πριν την λοσιόν.

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

BEAUTY TIPS

Η ρουτίνα ομορφιάς της Jennifer Garner, που είχε γενέθλια στις 17 Απριλίου

Στα 52 της η Jennifer Garner έχει επιλέξει μια γρήγορη κι απλή ρουτίνα περιποίησης

BEAUTY TIPS

Αποκαλύπτοντας τα μυστικά λάμψης της Anya Taylor-Joy

Η Anya Taylor-Joy είχε γενέθλια στις 16 Απριλίου και εμείς γιορτάζουμε τα tips ομορφιάς της

Προτεινόμενα