Skip to main content

BEAUTY TIPS

Οδηγός περιποίησης μαλλιών για τις διακοπές

Στα λαμπερά, μεταξένια μαλλιά λέμε ναι και το καλοκαίρι

 



 

Το καλοκαίρι, όσο όμορφη και ανέμελη εποχή και αν θεωρείται, μπορεί να μετατραπεί σε επικίνδυνο για την beauty ρουτίνα μας, κυρίως λόγω της υπερβολικής ζέστης και του καυτού ήλιου. Για αυτό θα πρέπει να λαμβάνουμε «αυστηρά» μέτρα προστασίας τόσο για την επιδερμίδα, όσο και για τα μαλλιά, ώστε να μην πηγαίνουν χαμένοι οι κόποι των υπόλοιπων μηνών. Μάλιστα, ένα από τα συχνότερα λάθη του καλοκαιριού, εντοπίζεται στην βαρύτητα που δίνουμε για την προστασία του δέρματος, αφήνοντας σχεδόν στην μοίρα του το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά: ψαλίδα, τραχιά υφή, σπασμένες άκρες, ξεθωριασμένο χρώμα. Για αυτό και μετά τις διακοπές, τρέχουμε στα κομμωτήρια, μήπως και σώσουμε την κατάσταση. Επειδή όμως, όπως πολύ σωστά λένε οι ειδικοί, η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, ακολούθησε τον παρακάτω οδηγό περιποίησης για τις διακοπές και απόλαυσε υγιή και λαμπερά μαλλιά σαν μετάξι όλο τον χρόνο.

 

 

1) Πριν φύγεις για διακοπές, επισκέψου τον κομμωτή σου. Όχι δεν χρειάζεται να πας χτενισμένη στο νησί, αφού το ατημέλητο look είναι η must επιλογή των διακοπών. Επιβάλλεται όμως να πας «καθαρή» από ψαλίδα και σπασμένες άκρες, ώστε να αποφύγεις κόμπους της τρίχας μετά τις βουτιές στην θάλασσα και την πισίνα.

2) Φρόντισε να έχεις μαζί σου τα κατάλληλα προϊόντα για την καθημερινή ενυδάτωση. Ναι κάθε μέρα εφάρμοζε στα μαλλιά σου μια μάσκα θρέψης ή ένα leave-in conditioner, που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα. Άλλωστε η καλά ενυδατωμένη τρίχα δύσκολα φριζάρει.  

 

 

3) Μην χτενίζεις τα μαλλιά σου στην παραλία. Η αλμύρα ή το χλώριο της πισίνας συγκαταλέγονται επίσης στους εχθρούς του καλοκαιριού, που αν δεν τους προσέξεις μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά. Για αυτό απέφυγε να χτενίζεις τα μαλλιά σου μετά το θαλασσινό νερό ή το νερό της πισίνας. Αν παρόλα αυτά πρέπει να δείχνεις χτενισμένη για το beach bar, ρίξε πρώτα εμφιαλωμένο νερό στα μαλλιά σου, ώστε να τα ξεπλύνεις και χτένισε τα απαλά στην συνέχεια.

4) S.O.S Aντηλιακό μαλλιών. Απαραίτητο προϊόν για το νεσεσέρ της παραλίας. Εφάρμοσέ το σε τακτά χρονικά διαστήματα και κυρίως μετά τις βουτιές. 

 

 

5) Χρησιμοποίησε σαμπουάν ήπιας σύνθεσης. Και αυτό γιατί πρέπει να λούζεσαι καθημερινά μετά από την θάλασσα, χωρίς να προκαλείς φθορά στον θύλακα της τρίχας.

6) Άφησε τα μαλλιά σου να στεγνώνουν φυσικά. Όσο λιγότερη θερμότητα το καλοκαίρι, τόσο πιο απαλά μαλλιά θα έχεις, αφού με τον τρόπο αυτό αποφεύγεις την αφυδάτωση. Δεν χρειάζεται να κουβαλήσεις μαζί σου πιστολάκι και ισιωτική για περισσότερο styling.

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος επηρεάζει το δέρμα σας

Και πώς να συγχρονίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30